Sisältöön
tampereen yliopisto: uutisia: rehtorin vaali 2009:
AjankohtaistaTampereen yliopistoAjankohtaista
Uutisia

Juhani Lehto

Juhani LehtoOlen Juhani Lehto, 59-vuotias valtiotieteen tohtori ja sosiaali- ja terveyspolitiikan professori. Koulutukseni sain Helsingin yliopistossa. Tampereen yliopistossa aloitin professorin tehtävissä vuonna 1997. Olen myös toiminut senioritutkijana Stakesissa ja sen edeltäjissä sekä WHOssa Kööpenhaminassa ja Brysselissä.

Olen tutkinut hyvinvointivaltion ja erityisesti sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmän muutoksia, sekä kansainvälisesti että kansallisesti. Opiskelijat ovat usein kiittäneet, että opetan kiinnostavasti teoreettisen ja empiirisen tutkimuksen kysymyksenasetteluja.

Olen ollut johtamistehtävissä opiskeluajoista asti, tuolloin ainejärjestöissä, ylioppilaskunnassa ja Suomen ylioppilaskuntien liitossa. Toimin ison yksikön johtajana Stakesissa ja yliopiston ison laitoksen johtajana 2001-2004. Oltuani vararehtorina vuodesta 2004 tunnen koko yliopiston johtamisen ja yhteiskuntasuhteet hyvin. Julkisten asiantuntijaorganisaatioiden johtamista olen opettanut ja tutkinut vuodesta 1997 alkaen.

Kalevantie 4, 33014 Tampereen yliopisto, puh. (03) 355 111
Kysymykset ja palaute