Sisältöön
tampereen yliopisto: avoin yliopisto: opiskelukäytännöt ja -ohjeet:
Avoin yliopistoTampereen yliopistoAvoin yliopisto

moodlelogo.gif

Moodle - opiskeluympäristösi verkossa

Lähes jokaisella avoimen yliopiston opintoryhmällä ja kurssilla on käytössä ryhmän oma muilta netin käyttäjiltä suljettu kurssiympäristö yliopiston verkko-oppimisympäristössä Moodlessa. Moodlea käytetään yliopiston käyttäjätunnuksella. Verkko-opinnoissa opiskelu tapahtuu kurssiympäristössä esim. verkkokeskusteluilla ja -tehtävillä ja verkon kautta välitetään myös luentoja videotallenteina. Lähiopinnoissa Moodle-kurssiympäristöä käytetään mm. tiedotus- ja keskustelualueena ja sen kautta opettaja voi jakaa luentokalvonsa ja muun opintoihin liittyvän materiaalin.

Kurssiavain

Saat opintojesi alkaessa opiskelijakirjeen mukana yleensä kirjautumisohjeet ja kurssiavaimen omalle kurssialueellesi. Kurssiavain voidaan joissakin tapauksissa jakaa myös ensimmäisellä opetuskerralla. Kurssiavainta voi kysyä tarvittaessa myös oppiaineen suunnittelijalta ja sihteeriltä, joiden yhteystiedot löydät opetustarjontasivuilta oman opintoryhmäsi kohdalta. Joissakin tapauksissa opiskelijat laitetaan kurssialueelle yliopiston henkilökunnan toimesta automaattisesti.

Mistä Moodleen pääsee?

Tampereen yliopiston Moodleen  kirjaudutaan peruspalvelutunnuksella osoitteessa https://learning2.uta.fi/ (Single Sign-On with UTA Account).  Moodleen löytyy myös linkki yliopiston nettisivujen alaosan pikalinkeistä kohdasta "Sähköiset palvelut". Oma kurssisi löytyy tieteenalayksiköittäin jaotellun kurssikategorian alta (kts. saamasi Moodle-ohje tai kysy opintojesi sihteeriltä/suunnittelijalta) ja ensimmäistä kertaa kurssille kirjaudutaan kurssiavaimella. Jatkossa kurssi löytyy suoraan Moodlen etusivun Omat kurssini -otsikon alta kirjautumisen jälkeen eikä avainta enää tarvita. Muista, että käyttäjätunnuksesi ja Moodle-alueesi ovat henkilökohtaisia ja vain opinto-oikeuden ja käyttäjätunnuksen omistaja saa toimia kurssialueilla.

Tilastoon

 
Kalevantie 4, 33014 Tampereen yliopisto
puh. (03) 355 111
Ylläpito: avoin@uta.fi
Muutettu: 14.5.2014 15.57 Muokkaa

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto
03 355 111
kirjaamo@uta.fi

YLIOPISTO
Esittely
Opiskelijaksi
Opiskelu
Tutkimus
Yhteistyö
Yksiköt
Yhteystiedot

AJANKOHTAISTA
Aikalainen
Avoimet työpaikat
Opiskelijablogi
Rehtoriblogi
» lisää ajankohtaisia

PALVELUT
Aktuaarinkanslia
Avoin yliopisto
Hallinto
Kansainväliset asiat
Kielikeskus
Kielipalvelut
Kirjaamo
Kirjasto
Liikuntapalvelut
Viestintä
Tietohallinto
Tutkimuspalvelut
Täydennyskoulutus
Yhteiskuntatieteellinen tietoarkisto
» lisää palveluita

OPISKELU
Opetusohjelma
Opinto-oppaat
» lisää palveluita opiskelijalle

SÄHKÖISET PALVELUT
Intra
Moodle (learning2)
Nelli
NettiOpsu / NettiRekka
NettiKatti
Sähköinen tenttipalvelu
TamPub
Tamcat
Office 365 webmail
Utaposti webmail
Wentti