Sisältöön
Avoin yliopisto-opetus Avoin yliopisto-opetus

moodlelogo.gif

Moodle - opiskeluympäristösi verkossa

Lähes jokaisella avoimen yliopiston opintoryhmällä ja kurssilla on käytössä ryhmän oma muilta netin käyttäjiltä suljettu kurssiympäristö yliopiston verkko-oppimisympäristössä Moodlessa. Moodlea käytetään yliopiston käyttäjätunnuksella. Verkko-opinnoissa opiskelu tapahtuu kurssiympäristössä esim. verkkokeskusteluilla ja -tehtävillä ja verkon kautta välitetään myös luentoja videotallenteina. Lähiopinnoissa Moodle-kurssiympäristöä käytetään mm. tiedotus- ja keskustelualueena ja sen kautta opettaja voi jakaa luentokalvonsa ja muun opintoihin liittyvän materiaalin.

Kurssiavain

Saat opintojesi alkaessa opiskelijakirjeen mukana yleensä kirjautumisohjeet ja kurssiavaimen omalle kurssialueellesi. Kurssiavain voidaan joissakin tapauksissa jakaa myös ensimmäisellä opetuskerralla. Kurssiavainta voi kysyä tarvittaessa myös oppiaineen opintokoordinaattorilta/suunnittelijalta ja sihteeriltä, joiden yhteystiedot löydät opetustarjontasivuilta oman opintoryhmäsi kohdalta. Joissakin tapauksissa opiskelijat laitetaan kurssialueelle yliopiston henkilökunnan toimesta automaattisesti.

Mistä Moodleen pääsee?

Tampereen yliopiston Moodleen  kirjaudutaan peruspalvelutunnuksella osoitteessa https://learning2.uta.fi/ (Single Sign-On with UTA Account). Oma kurssisi löytyy tieteenalayksiköittäin jaotellun kurssikategorian alta (kts. saamasi Moodle-ohje tai kysy opintojesi opintokoordinaattorilta/suunnittelijalta ja sihteeriltä) ja ensimmäistä kertaa kurssille kirjaudutaan kurssiavaimella. Jatkossa kurssi löytyy suoraan Moodlen etusivun Omat kurssini -otsikon alta kirjautumisen jälkeen eikä avainta enää tarvita. Muista, että käyttäjätunnuksesi ja Moodle-alueesi ovat henkilökohtaisia ja vain opinto-oikeuden ja käyttäjätunnuksen omistaja saa toimia kurssialueilla.

Tilastoon

Kalevantie 4, 33014 Tampereen yliopisto
puh. (03) 355 111
Ylläpito: avoin@uta.fi
Muutettu: 6.10.2016 10.27 Muokkaa