Sisältöön
tampereen yliopisto: avoin yliopisto: opiskelukäytännöt ja -ohjeet:
Avoin yliopistoTampereen yliopistoAvoin yliopisto

moodlelogo.gif

Moodle - kurssiympäristö verkossa

Lähes jokaisella avoimen yliopiston opintoryhmällä on käytössä ryhmän oma suojattu kurssiympäristö Moodlessa. Moodlea käytetään yliopiston käyttäjätunnuksella. Verkko-opinnoissa opetus tapahtuu kurssiympäristössä verkkokeskusteluilla ja -tehtävillä ja verkon kautta välitetään myös luentoja. Lähiopinnoissa Moodle-kurssiympäristöä käytetään tiedotus- ja keskustelualueena ja sinne tallennetaan myös kurssin luentomateriaali.

Kurssiavain

Saat opintojesi alkaessa opiskelijakirjeen mukana kirjautumisohjeet ja kurssiavaimen omalle kurssialueellesi. Kurssiavain voidaan joissakin tapauksissa jakaa myös ensimmäisellä opetuskerralla. Kurssiavainta voi kysyä tarvittaessa myös oppiaineen suunnittelijalta ja sihteeriltä, joiden yhteystiedot löydät opetustarjontasivuilta oman opintoryhmäsi kohdalta.

Moodlen käyttö ei vaadi erityisiä teknisiä taitoja, perustaidot Internetin ja tekstinkäsittelyohjelmien käytöstä riittävät.

Kirjautuminen

Moodlen learning2 alueelle  kirjaudutaan peruspalvelutunnuksella osoitteesta https://learning2.uta.fi/ (Single Sign-On with UTA Account).  Moodleen löytyy myös suora linkki yliopiston ja avoimen yliopiston pääsivuilta. Oma kurssisi löytyy tieteenalayksiköittäin jaotellun kurssikategorian alta ja ensimmäistä kertaa kurssille kirjaudutaan kurssiavaimella. Jatkossa kurssi löytyy suoraan Moodlen etusivun Omat kurssini -otsikon alta kirjautumisen jälkeen eikä avainta enää tarvita. HUOM! Jatkavilla opintoryhmillä (ennen syksyä 2012 aloittaneet) on käytössä yhä pääsääntöisesti yliopiston vanha Moodle eli https://learning.uta.fi/.

Sähköpostiosoite Moodlessa

Kun kirjaudut Moodleen, lisää sähköpostiosoitteesi Moodleen omien tietojesi yhteyteen. Siten varmistat opintoja koskevien tiedotteiden saamisen.

Sähköpostiosoitteen lisääminen: Kun kirjaudut käyttäjätunnuksellasi Moodleen, klikkaa omaa nimeäsi sivun oikeassa yläkulmassa. Valitse sen jälkeen "Muokkaa tietojasi" ja lisää sähköpostiosoite sille osoitettuun kohtaan ja tallenna tekemäsi muutokset sivun alareunan painikkeella. Jos sähköpostiosoitteesi vaihtuu, muista käydä muuttamassa osoite myös Moodlessa.

Tilastoon

 
Kalevantie 4, 33014 Tampereen yliopisto
puh. (03) 355 111
Ylläpito: avoin@uta.fi
Muutettu: 25.7.2013 14.44 Muokkaa

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto
03 355 111
kirjaamo@uta.fi

YLIOPISTO
Esittely
Opiskelijaksi
Opiskelu
Tutkimus
Yksiköt
Yhteystiedot

AJANKOHTAISTA
Aikalainen
Avoimet työpaikat
Opiskelijablogi
Rehtoriblogi
» lisää ajankohtaisia

PALVELUT
Aktuaarinkanslia
Avoin yliopisto
Hallinto
Kansainväliset asiat
Kielikeskus
Kielipalvelut
Kirjaamo
Kirjasto
Liikuntapalvelut
Viestintä
Tietohallinto
Tutkimuspalvelut
Täydennyskoulutus
Yhteiskuntatieteellinen tietoarkisto
» lisää palveluita

OPISKELU
Opetusohjelma
Opinto-oppaat
» lisää palveluita opiskelijalle

SÄHKÖISET PALVELUT
Intra
Moodle (learning2)
Nelli
NettiOpsu / NettiRekka
NettiKatti
Sähköinen tenttipalvelu
TamPub
Tamcat
Webmail
Wentti