Sisältöön
Avoin yliopisto-opetus Avoin yliopisto-opetus

Opintoihin hyväksyminen ja maksut

HUOM! Avointen yliopisto-opintojen ilmoittautumis- ja maksuehdot muuttuvat 1.8.2015 alkaen. Päivitämme tietoja touko-kesäkuun aikana. Tällä sivulla olevat tiedot ovat voimassa 1.8.2015 asti.

Kun olet hakenut opintoihin verkkolomakkeella, saat heti palauteviestinä tiedon opintoihin hyväksymisestä tai tiedon siitä, että olet varasijalla. Ilmoittautumisjärjestelmä lähettää palauteviestin myös sähköpostiviestinä ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Jos hakijoita ei ole riittävästi, opinnot peruuntuvat. Saat peruuntumisesta tiedon kirjeitse.

Opintoihin hyväksytyt

Kaikille opintoihin hyväksytyille lähetetään myös opiskelijakirje postitse. Kirjeessä saat tärkeää tietoa opiskeluusi liittyvistä käytännön asioista: siinä mm. kerrotaan, kuinka pitkä opiskeluoikeutesi on.

Jokainen opintoihin hyväksytty opiskelija rekisteröidään avoimen yliopisto-opetuksen opiskelijarekisteriin (ks. tarkemmin rekisteriselosteesta). Hakulomakkeesta tallennetaan rekisteriin henkilö- ja taustatiedot.

Varasijapaikalla olevat

Jos olet saanut varasijapaikan, sinuun otetaan yhteyttä, mikäli opintoryhmään tulee tilaa. Muista siis merkitä hakulomakkeeseen tarkat yhteystietosi, erityisesti puhelinnumerosi, koska otamme ensisijaisesti yhteyttä puhelimella! Ilmoita hakulomakkeella myös sähköpostiosoitteesi, jotta tavoitamme sinut tarvittaessa.

Maksut

Opiskelu avoimessa yliopisto-opetuksessa on maksullista. Maksun perusteena on Valtioneuvoston asetus yliopistojen toiminnasta perittävästä maksuista. Opintomaksu on kaikissa opinnoissa 10 euroa/opintopiste (1.8.2015 alkaen 15 euroa/opintopiste).

Tampereen yliopiston tutkinto-opiskelijoille opinnot ovat maksuttomia.

Yhteistyöoppilaitokset

Yhteistyöoppilaitokset määrittelevät itse maksunsa ja niistä saa tietoa opintoja järjestävältä oppilaitokselta

Laskutus

Lasku opintomaksusta lähetetään opintojen alettua. Jos opintomaksu on 250 euroa tai vähemmän, laskutetaan koko summa yhdessä erässä. Yli 250 euron suuruiset opintomaksut laskutetaan kahdessa erässä ja yli 500 euron maksut kolmessa erässä. Tarkemmat maksutiedot löydät ko. opintojen tietojen kohdalta Opetustarjonta-sivulta tai NettiRekasta.

Opintomaksu on maksettava laskulomakkeessa mainitulla viitteellä viimeistään mainittuna eräpäivänä.

Maksuehdot ja opintojen peruminen

Avoimeen yliopisto-opetukseen haku on sitova:

  • Jos et voi aloittaa opintoja, sinun tulee perua ilmoittautumisesi opiskelijapalveluun viipymättä tai viimeistään perumispäivänä. Perumispäivä ilmoitetaan opetustarjonta-sivuillamme ao. opintojen kohdalla tai opintoihin hyväksymiskirjeessä.
  • Mikäli perut opiskeluoikeuden tämän jälkeen, mutta ennen opetuksen alkua, peritään opintomaksusta käsittelykuluina 40 euroa (tai jos opintomaksu on alle 40 euroa, opintomaksu peritään kokonaisuudessaan).
  • Tämän jälkeen tehdyistä perumisista tai mikäli perumista ei tehdä lainkaan, peritään koko opintomaksu.

Mikäli et maksa opintomaksua laskulomakkeella mainittuun eräpäivään mennessä, eikä maksujärjestelypyyntöä ole tehty, lähetämme siitä maksukehotuksen.

Mikäli et pysty aloittamaan opintojasi, ja koko opintomaksu on jo maksettu, sinulla on oikeus opintomaksun osittaiseen hyvitykseen ainoastaan lääkärintodistuksella. Käsittelykuluina pidettävää osaa opintomaksusta (max. 40 euroa) ei kuitenkaan palauteta.

Avoimen yliopisto-opetuksen maksut korkoineen ja kuluineen ovat julkisoikeudellisina saatavina ulosottokelpoisia ilman tuomiota tai päätöstä (Laki N:o 706/2007). Tampereen yliopisto pidättää itsellään oikeuden opetusohjelmassa ilmoitettujen tietojen muutoksiin

Kalevantie 4, 33014 Tampereen yliopisto
puh. (03) 355 111
Ylläpito: avoin@uta.fi
Muutettu: 29.4.2015 14.09 Muokkaa