Sisältöön
Avoin yliopisto-opetus Avoin yliopisto-opetus

Opintoihin hyväksyminen ja maksut

Avointen yliopisto-opintojen ilmoittautumis- ja maksuehdot 1.8.2015 alkaen

Ilmoittautuminen avoimiin yliopisto-opintoihin on aina sitova. Opintoihin ilmoittautumista ei voi perua ja opintomaksua ei palauteta. Lasku lähtee opintoihin ilmoittautumisen jälkeen ellei toisin ole opetustarjontatiedoissa mainittu.

Kun olet hakenut opintoihin verkkolomakkeella, saat heti palauteviestinä tiedon opintoihin hyväksymisestä tai tiedon siitä, että olet varasijalla. Ilmoittautumisjärjestelmä lähettää palauteviestin myös sähköpostiviestinä ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Jos hakijoita ei ole riittävästi, opinnot peruuntuvat. Saat peruuntumisesta tiedon kirjeitse.

Opintoihin hyväksytyt

Kaikille opintoihin hyväksytyille lähetetään myös opiskelijakirje postitse. Kirjeessä saat tärkeää tietoa opiskeluusi liittyvistä käytännön asioista: siinä mm. kerrotaan, kuinka pitkä opiskeluoikeutesi on.

Jokainen opintoihin hyväksytty opiskelija rekisteröidään avoimen yliopisto-opetuksen opiskelijarekisteriin (ks. tarkemmin rekisteriselosteesta). Hakulomakkeesta tallennetaan rekisteriin henkilö- ja taustatiedot.

Varasijapaikalla olevat

Jos olet saanut varasijapaikan, sinuun otetaan yhteyttä, mikäli opintoryhmään tulee tilaa. Muista siis merkitä hakulomakkeeseen tarkat yhteystietosi, erityisesti puhelinnumerosi, koska otamme ensisijaisesti yhteyttä puhelimella! Ilmoita hakulomakkeella myös sähköpostiosoitteesi, jotta tavoitamme sinut tarvittaessa.

Maksut

Avoimet yliopisto-opinnot ovat maksullisia. Opintomaksu on kaikissa opinnoissa 15 euroa/opintopiste. Tampereen yliopiston tutkinto-opiskelijoille ja henkilökunnalle avoimet yliopisto-opinnot ovat kuitenkin maksuttomia. Maksun perusteena on Valtioneuvoston asetus yliopistojen toiminnasta perittävästä maksuista ja maksuja koskeva muutosasetus (2§) vuodelta 2014.

Avoimiin yliopisto-opintoihin ilmoittautuminen on aina sitova. Opintoihin ilmoittautumista ei voi perua ja opintomaksua ei palauteta. Poikkeuksena voi olla jokin lääketieteellinen tai terveydellinen este (lääkärintodistus).

Yhteistyöoppilaitokset

Yhteistyöoppilaitokset määrittelevät itse maksunsa ja niistä saa tietoa opintoja järjestävältä oppilaitokselta

Laskutus

Lasku opintomaksusta lähetetään opintoihin hakeutumisen jälkeen. Jos opintomaksu on 300 euroa tai vähemmän, laskutetaan koko summa yhdessä erässä. Mikäli opintomaksu on 375-450 e, opintomaksun 1. erä on 250 e. Mikäli opintomaksu on yli 500 e, opintomaksun 1. erä on 300 e. Mikäli opintomaksu on yli 800 e, opintomaksun 1. ja 2. erä ovat 300 e. Tarkemmat maksutiedot löydät omista tiedoistasi NettiRekasta.

Opintomaksu on maksettava laskulomakkeessa mainitulla viitteellä viimeistään mainittuna eräpäivänä.

Maksuehdot ja opintojen peruminen

  • Mikäli et pysty aloittamaan opintoja jonkin lääketieteellisen tai terveydellisen esteen vuoksi, siitä tulee tehdä kirjallinen hakemus, jonka liitteenä on lääkärintodistus. Hakemus toimitetaan Tampereen yliopiston aktuaarinkansliaan. Tällöin opintomaksusta palautetaan 75 euroa ylittävä osa.
  • Jos Tampereen yliopisto joutuu perumaan opetuksen mm. ilmoittautuneiden vähäisen määrän vuoksi, opintomaksu hyvitetään kokonaisuudessaan.

Mikäli et maksa opintomaksua laskulomakkeella mainittuun eräpäivään mennessä, lähetämme siitä maksukehotuksen.

Avoimen yliopisto-opetuksen maksut korkoineen ja kuluineen ovat julkisoikeudellisina saatavina ulosottokelpoisia ilman tuomiota tai päätöstä (Laki N:o 1436/2014). Tampereen yliopisto pidättää itsellään oikeuden opetusohjelmassa ilmoitettujen tietojen muutoksiin

Kalevantie 4, 33014 Tampereen yliopisto
puh. (03) 355 111
Ylläpito: avoin@uta.fi
Muutettu: 29.3.2016 16.17 Muokkaa