Sisältöön
Avoin yliopisto-opetus Avoin yliopisto-opetus

Opintoihin hyväksyminen ja maksut

Avointen yliopisto-opintojen ilmoittautumis- ja maksuehdot 1.8.2015 alkaen. 

Ilmoittautuminen avoimiin yliopisto-opintoihin on aina sitova. Opintoihin ilmoittautumista ei voi perua ja opintomaksua ei palauteta. Lasku lähtee opintoihin ilmoittautumisen jälkeen ellei toisin ole opetustarjontatiedoissa mainittu.

Kun olet hakenut opintoihin verkkolomakkeella, saat heti palauteviestinä tiedon opintoihin hyväksymisestä tai tiedon siitä, että olet varasijalla. Ilmoittautumisjärjestelmä lähettää palauteviestin myös sähköpostiviestinä ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Jos hakijoita ei ole riittävästi, opinnot peruuntuvat. Saat peruuntumisesta tiedon kirjeitse.

Opintoihin hyväksytyt

Kaikille opintoihin hyväksytyille lähetetään myös opiskelijakirje postitse. Kirjeessä saat tärkeää tietoa opiskeluusi liittyvistä käytännön asioista: siinä mm. kerrotaan, kuinka pitkä opiskeluoikeutesi on.

Jokainen opintoihin hyväksytty opiskelija rekisteröidään avoimen yliopisto-opetuksen opiskelijarekisteriin (ks. tarkemmin rekisteriselosteesta). Hakulomakkeesta tallennetaan rekisteriin henkilö- ja taustatiedot.

Varasijapaikalla olevat

Jos olet saanut varasijapaikan, sinuun otetaan yhteyttä, mikäli opintoryhmään tulee tilaa. Muista siis merkitä hakulomakkeeseen tarkat yhteystietosi, erityisesti puhelinnumerosi, koska otamme ensisijaisesti yhteyttä puhelimella! Ilmoita hakulomakkeella myös sähköpostiosoitteesi, jotta tavoitamme sinut tarvittaessa.

Maksut

Opiskelu avoimessa yliopisto-opetuksessa on maksullista. Avoimiin yliopisto-opintoihin ilmoittautuminen on aina sitova. Maksun perusteena on Valtioneuvoston asetus yliopistojen toiminnasta perittävästä maksuista. Opintomaksu on kaikissa opinnoissa 15 euroa/opintopiste. Opintoihin ilmoittautumista ei voi perua ja opintomaksua ei palauteta. Poikkeuksena jokin lääketieteellinen tai terveydellinen este (lääkärintodistus).

Tampereen yliopiston tutkinto-opiskelijoille ja henkilökunnalle avoimet yliopisto-opinnot ovat maksuttomia.

Yhteistyöoppilaitokset

Yhteistyöoppilaitokset määrittelevät itse maksunsa ja niistä saa tietoa opintoja järjestävältä oppilaitokselta

Laskutus

Lasku opintomaksusta lähetetään opintoihin hakeutumisen jälkeen. Jos opintomaksu on 300 euroa tai vähemmän, laskutetaan koko summa yhdessä erässä. Yli 300 euron suuruiset opintomaksut laskutetaan kahdessa erässä ja yli 800 euron maksut kolmessa erässä. Tarkemmat maksutiedot löydät ko. opintojen tietojen kohdalta Opetustarjonta-sivulta tai NettiRekasta.

Opintomaksu on maksettava laskulomakkeessa mainitulla viitteellä viimeistään mainittuna eräpäivänä.

Maksuehdot ja opintojen peruminen

  • Mikäli et pysty aloittamaan opintoja jonkin lääketieteellisen tai terveydellisen esteen vuoksi, siitä tulee tehdä kirjallinen hakemus, jonka liitteenä on lääkärintodistus. Hakemus toimitetaan Tampereen yliopiston aktuaarinkansliaan. Tällöin opintomaksusta palautetaan 75 euroa ylittävä osa.
  • Jos Tampereen yliopisto joutuu perumaan opetuksen mm. ilmoittautuneiden vähäisen määrän vuoksi, opintomaksu hyvitetään kokonaisuudessaan.

Mikäli et maksa opintomaksua laskulomakkeella mainittuun eräpäivään mennessä, lähetämme siitä maksukehotuksen.

Avoimen yliopisto-opetuksen maksut korkoineen ja kuluineen ovat julkisoikeudellisina saatavina ulosottokelpoisia ilman tuomiota tai päätöstä (Laki N:o 706/2007). Tampereen yliopisto pidättää itsellään oikeuden opetusohjelmassa ilmoitettujen tietojen muutoksiin

Kalevantie 4, 33014 Tampereen yliopisto
puh. (03) 355 111
Ylläpito: avoin@uta.fi
Muutettu: 15.6.2015 11.41 Muokkaa