Sisältöön
Avoin yliopisto-opetus Avoin yliopisto-opetus

Opintosuoritusote ja kokonaismerkintä (todistus)

Suoritetuista opinnoista voi pyytää opintorekisteriotteen. Kun kaikki opintokokonaisuuteen sisältyvät opintojaksot on suoritettu, voit pyytää opinnoista kokonaismerkinnän. Kokonaismerkintä on virallinen todistus suoritetusta opintokokonaisuudesta. Kokonaismerkinnän arvosana muodostuu opintojaksojen arvosanojen opintopistemäärällä painotetusta keskiarvosta. Arvosana pyöristetään seuraavaan kokonaislukuun (esim. keskiarvo 3,5 = 4).

Opintorekisteriotetta ja kokonaismerkintää ei lähetetä automaattisesti, vaan niitä pitää erikseen pyytää.

Virallisen otteen opintosuoritusrekisteristä ja kokonaismerkinnän saat tilattua NettiRekan Opintosuoritukset -kohdasta tai sähköpostilla osoitteesta avoin@uta.fi (muista kirjoittaa viestiin opiskelijanumerosi!) tai puhelimitse opiskelijapalvelusta. Saat NettiRekan kautta tilattua myös epävirallisen opintosuoritusotteen PDF-tiedostona haluamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Opintojen korvaavuudet

Opiskelija voi hakea korvaavuutta opintojaksosta, jos hän on suorittanut aiemmin samansisältöisen ja laajuisen opintojakson. Periaatteena kuitenkin on, että samaa suoritusta ei voi käyttää kuin yhteen opintokokonaisuuteen. Korvaamisesta päättää tieteenalayksikkö tai opintojaksosta vastaava opettaja.

Korvaavuutta on haettava korvaavuushakemuksella, jonka liitteenä on oltava opintosuoritusote ja ko. opintojakson/jaksojen opetussuunnitelma. Korvaavuushakemuksen, pdf voi pyytää myös opiskelijapalvelusta, jonne se myös palautetaan liitteineen. Lisätietoja saa avoimen yliopisto-opetuksen suunnittelijoilta.

Tilastoon

Kalevantie 4, 33014 Tampereen yliopisto
puh. (03) 355 111
Ylläpito: avoin@uta.fi
Muutettu: 28.2.2014 14.04 Muokkaa