Sisältöön
Avoin yliopisto-opetus Avoin yliopisto-opetus

Tenttiin ilmoittautuminen

Tenttimistapa ja tentteihin ilmoittautuminen vaihtelee opintojaksoittain ja ohjeet tentteihin ilmoittautumisesta löytyvät kunkin opintojakson opetusohjelmasta.  Avoimen yliopiston opiskelijat ilmoittautuvat luentotentteihin yleisimmin  NettiRekan kautta.

Opintojakson kirjallisuus suoritetaan useimmiten sähköisenä tenttinä. Sähköisiin tentteihin varataan tenttiaika sähkötenttipalvelussa osoitteessa https://tenttis.uta.fi/. Tentin voi varata vaikka samalle päivälle, mikäli tenttitilassa on vapaita paikkoja ja haluamasi tentti on avoinna. Tentin voi varata korkeintaan 30 vrk ennen tentin suorittamista. Sähköisiä tenttejä voi suorittaa Tampereella, Seinäjoella ja Porissa. Tutustu ensin sähköisen tenttimisen ohjeisiin.

NettiRekka

Jos tenttiin ilmoittaudutaan NettiRekassa, siitä ilmoitetaan opintojakson opetusohjelmassa tai opetuksen yhteydessä.   

Käyttäjätunnus ja salasana
Ilmoittautuminen tentteihin edellyttää Tampereen yliopiston peruspalvelutunnusta (ppt) ja salasanaa. Peruspalvelutunnus postitetaan aktivointiohjeineen opiskelijalle opiskelijakirjeen mukana. Lisätietoja.

Tenttilistat paikkakunnittain
Kirjaudu ppt:lla NettiRekkaan ja valitse etusivun valikosta Tentit sekä paikkakunta, johon sinulla on opinto-oikeus. Tentit ovat aineittain aakkosjärjestyksessä opintojakson nimen mukaan. Sivulla näkyvät opintojaksot ja tenttipäivät, joihin voit ilmoittautua. Päivitysajojen vuoksi tenttilistojen näkymisessä voi toisinaan olla lyhyitä taukoja.

Ilmoittautuminen
Valitse tentti, johon haluat osallistua ja paina ilmoittaudu –linkkiä. Näytölle avautuu tiedot tentistä, johon olet ilmoittautumassa. Valitse tentti ja paina jatka. Kirjallisuustenteissä näytölle avautuu ikkuna, johon kirjoitetaan tentittävät kirjat. Erikoissopimuksista (esim. edeltävät opinnot, osasuoritukset, poikkeava tenttipaikka jne.) on aina mainittava erikoissopimukset-kentässä ja niistä on sovittava etukäteen avoimen yliopiston kanssa. Puutteellisesti täytetyt tentti-ilmoittautumiset aiheuttavat ongelmia tenttitilanteessa.

Opetusohjelmaan kirjatun ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuminen NettiRekassa ei ole mahdollista.

Tentin peruminen

Tentti-ilmoittautumisen voi peruuttaa NettiRekan Tentit -sivulla olevasta linkistä. Näytöllä näkyvät kaikki ne tentit, joihin olet ilmoittautunut. Valitse peruttava tentti ja paina peru. Tentin peruminen onnistuu ainoastaan tentin ilmoittautumisaikana. Muussa tapauksessa perumisesta voi ilmoittaa sähköpostilla tai puhelimitse opiskelijapalveluun .

Sähköisen tentin voi perua kirjautumalla sähkötenttipalveluun kohtaan voimassa olevat varauksesi.

Tilastoon

Kalevantie 4, 33014 Tampereen yliopisto
puh. (03) 355 111
Ylläpito: avoin@uta.fi
Muutettu: 12.1.2017 14.27 Muokkaa