Sisältöön
tampereen yliopisto: lääketieteen ja biotieteiden tiedekunta: opiskelijaksi:
Lääketieteen ja biotieteiden tiedekuntaTampereen yliopisto BioMediTech

Kiinnostuitko?

- Kiinnostavatko luonnontieteet? 
- Entä sairaudet ja niiden parantamismahdollisuudet?
- Haluatko päästä ajan hermolle opiskellen yhtä lupaavimmista tulevaisuuden aloista?
- Haluatko opiskella monen eri tieteen näkökulmasta?

Bioteknologian tutkinto-ohjelma tarjoaa monipuolisen koulutuksen ja huippuopetuksen kansainvälisestikin arvostetussa BioMediTechissä Tampereen yliopistossa.

Sinulla on mahdollisuus päästä heti opiskelujen alkuvaiheessa tutustumaan bioalan tutkimukseen sekä yrityksiin.

Pienessä porukassamme pääset vaikuttamaan päätöksentekoon, niin koulutukseen liittyvissä asioissa kuin vapaa-ajan oheistoiminnan suunnittelussakin!

http://bioteknologia.info/  (ylläpito: BMT:n opiskelijoiden ainejärjestö Biopsi ry:n blogitiimi)

Opiskelu

Koulutus rakentuu biokemian, solu- ja molekyylibiologian, bioinformatiikan ja bioteknologian opinnoista. Opetusmuotoja ovat luennot, laboratorioharjoitukset, verkko-opetus, ryhmätyöskentely, kirjalliset tehtävät, tutkielmat ja seminaarit. Opintoihin voi kuulua myös ohjattuja projektitöitä, joita tehdään alan tutkimusryhmissä tai yrityksissä. tutkinto-ohjelmassa tehdään yhteistyötä myös useiden bioteknologiayritysten kanssa. Opiskelijat pääsevät jo opintojen alkuvaiheessa mukaan käytännön tieteelliseen tutkimukseen.

Tampere on keskeisen sijaintinsa ja hyvien kulkuyhteyksiensä vuoksi erinomainen opiskelukaupunki. Bioteknologian opiskelu tapahtuu suurelta osin Kaupin kampuksella. Osa opinnoista tapahtuu Tampereen teknillisellä yliopistolla, joten myös Hervannan kampus tulee opiskelujen aikana tutuksi. Näin opiskelijat voivat laaja-alaisesti räätälöidä toiveidensa mukaisen tutkintokokonaisuuden. 

Kauanko opinnot kestävät?

Opinnot on mahdollista suorittaa viidessä vuodessa. Kolme vuotta on varattu luonnontieteiden kandidaatin tutkinnon suorittamiseen ja kaksi vuotta filosofian maisterin tutkinnon suorittamiseen. 

Miten suunnittelen lukujärjestykseni? Kuinka koulumaista opiskelu oikeastaan on?

Opiskelu yliopistossa poikkeaa melko paljon lukio-opiskelusta. Tutkinto sisältää pakollisia opintoja ja vapaasti valittavia opintoja. Bioteknologian tutkinto-ohjelmassa valinnanvaraa on erityisen paljon, sillä opiskelijat saavat valita kursseja vapaasti sekä Tampereen yliopistosta että Tampereen teknillisestä yliopistosta. Jokainen opiskelija tekee opettajan ja opintokoordinaattorin avustuksella itselleen henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS).

Miten saan asunnon? Mitä muuta minun täytyy miettiä muuttaessani opiskelupaikkakunnalle?

Tampereen opiskelija-asuntosäätiö TOAS vuokraa edullisia opiskelija-asuntoja eri puolilta Tamperetta. Tampereella opiskelija-asuntoja välittää myös ainakin YH-rakennuttajat ja myös Tampereen Vuokratalosäätiöllä on edullisia vuokra-asuntoja. Asuntotilanne on aina syksyisin uusien opiskelijoiden aloittaessa opintonsa hieman huonompi kuin muina ajankohtina, joten asunnonhaku kannattaa käynnistää mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Mikäli asunnon valinnassa ei nirsoile liikoja, asunto löytyy kyllä. Myös yksityisillä markkinoilla on paljon asuntoja, joista saa tietoja lehtien palstoilta, internetistä ja välitystoimistoista. Terveydenhoitopalveluita korkeakouluopiskelijat saavat Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiöltä (YTHS) maksettuaan ylioppilaskunnan jäsenmaksun ja siihen sisältyvän terveydenhoitomaksun.

Tampere tarjoaa monipuolisia vapaa-ajanviettomahdollisuuksia. Yliopistoltakin löytyy useita eri harrastejärjestöjä. Tampereen korkeakoulujen liikuntatoiminnasta löytyy vaihtoehtoja jokaiseen makuun. Ja tietenkin helpoiten samanhenkisiin ihmisiin tutustuu osallistumalla oman ainejärjestön Biopsin monipuoliseen toimintaan.

 
Lääketieteen ja biotieteiden tiedekunta
Arvo Ylpön katu 34
33520 Tampere, Finland
Ylläpito: webmaster@biomeditech.fi
Muutettu: 11.5.2015 12.48 Muokkaa

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto
03 355 111
kirjaamo@uta.fi


KARVI-auditoitu HR Excellence in Research

YLIOPISTO
Tutkimus
Opiskelijaksi
Ajankohtaista
Yhteistyö ja palvelut
Yliopisto

AJANKOHTAISTA
Aikalainen
Avoimet työpaikat
Rehtoriblogi
Tampere3

PALVELUT
Aktuaarinkanslia
Avoin yliopisto
Hallinto
Kansainvälisen koulutuksen keskus
Kielikeskus
Kielipalvelut
Kirjaamo
Kirjasto
Liikuntapalvelut
Viestintä
Tietohallinto
Tutkimuspalvelut
Täydennyskoulutus
Tietoarkisto
» lisää palveluita

OPISKELU
Opetusohjelma
Opinto-oppaat
Opiskelijan työpöytä

SÄHKÖISET PALVELUT
Andor-hakupalvelu
Uusi lainasi
Intra
Moodle (learning2)
NettiOpsu / NettiRekka
NettiKatti
Sähköinen tenttipalvelu
TamPub
Office 365 webmail
Utaposti webmail
Wentti