Sisältöön
tampereen yliopisto: viestintätieteiden tiedekunta: esittely:
Viestintätieteiden tiedekuntaTampereen yliopistoViestintätieteiden tiedekunta

Vuoden parhaan tietokirjan Kanava-palkinnon voittajat: Hanna Nikkanen ja Tampereen yliopiston journalistiikan opiskelijoiden työryhmä.Aikakausilehti Kanavan ja Otavan Kirjasäätiön perustama 10 000 euron Kanava-palkinto jaettiin 2.11.2017 vuoden parhaalle kotimaiselle tietokirjalle.  Palkintoraadin puheenjohtaja, vastaava tuottaja Tuomo Lappalainen valitsi tunnustuspalkinnon saajaksi päätoimittaja Hanna Nikkasen ja työryhmän teoksen Hyvän sään aikana. Mitä Suomi tekee, kun ilmasto muuttaa kaiken (Into Kustannus).

Palkinto myönnettiin kirjasta ”Hyvän sään aikana. Mitä Suomi tekee, kun ilmasto muuttaa kaiken, jonka on kirjoittanut 21 journalistiikan opiskelijaa Tampereen yliopistosta Hanna Nikkasen ohjauksessa. Nikkanen toimi Tampereella journalistiikan vierailijaprofessorina lukuvuonna 2016–2017. Työryhmään kuuluvat Silja Annila, Elli Harju, Sanni Harmanen, Tiina Heikkilä, Juho Kankaanpää, Esa Keskinen, Ella Kiviniemi, Minea Koskinen, Linda Manner, Sanni Mattila, Jannika Melkko, Erkki Mervaala, Markus Mäki, Samuli Niinivuo, Alma Onali, Sanna Pekkonen, Lasse Poser, Johannes Roviomaa, Reetta Rönkä, Sinikka Suominen ja Kaisa Uusitalo.

– Hyvän sään aikana on tähän mennessä paras Suomessa ilmastonmuutoksesta tehty kirja. Se käsittelee monipuolisesti ilmastonmuutoksen syitä, vaikutuksia ja torjuntaa. Aihe on tärkeä ja äärimmäisen ajankohtainen, ja siitä annetaan tasapainoinen ja ymmärrettävä kuva, sanoo palkintoraadin puheenjohtaja Tuomo Lappalainen.

Vaikka ilmastonmuutoksen vakavuus tulee kirjassa hyvin esiin, tekijät eivät tyydy pelkästään kauhistelemaan sitä, vaan etsivät haastateltaviensa kanssa aktiivisesti ratkaisuja, joilla maapallon lämpenemistä voidaan hidastaa. Teoksen artikkeleissa ääneen pääsevät myös muut kuin ilmastotutkimuksen valtavirran edustajat.

– Ilmastonmuutos on todella monitahoinen asia. Kun olen tehnyt siitä yksin juttuja, olen tuntenut itseni välillä riittämättömäksi. Siitä syntyi ajatus, että tämä aihe, jos mikä tarvitsee tiimin, Nikkanen kertoo.

Hänellä itsellään oli etukäteen joitakin kirjan sisältöä koskevia ajatuksia, mutta suuren osan aiheista opiskelijat ideoivat omin päin.

– Nuoret ovat kasvaneet maailmassa, jossa ilmastonmuutos on ollut koko ajan läsnä. Heille on ollut aina selvää, että se vaikuttaa heidän tulevaisuuteensa, ja kaikki tunsivat aiheen hyvin jo valmiiksi, Nikkanen selittää.

 

Hanna Nikkanen on Long Play -verkkojulkaisun päätoimittajana toimiva tutkiva toimittaja ja tietokirjailija, joka on opiskellut viestintää Helsingin yliopistossa.

Nikkanen on aikaisemmin saanut muun muassa Euroopan komission journalistipalkinnon, tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon sekä Bonnierin journalistipalkinnon.

Tänä syksynä kuudennen kerran jaettu Kanava-palkinto myönnetään vuoden parhaalle yhteiskunnan, politiikan, historian, kulttuurin tai talouden alan suomalaiselle tietokirjalle.

Otava Kirjasäätiön tiedote 

Video palkintojenjaosta
https://www.facebook.com/SuomenKuvalehti/videos/10155998457192847/

Hyvän sään aikana –podcastit löytyvät mm. Radio Moreenin pilvipalvelusta osoitteessa
https://soundcloud.com/radio_moreeni/sets/hyvansaanaikana

Into Kustannus

 
Ylläpito: cmt.info@uta.fi
Muutettu: 3.11.2017 16.32 Muokkaa

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto
03 355 111
kirjaamo@uta.fi


KARVI-auditoitu HR Excellence in Research

YLIOPISTO
Tutkimus
Opiskelijaksi
Ajankohtaista
Yhteistyö ja palvelut
Yliopisto

AJANKOHTAISTA
Aikalainen
Avoimet työpaikat
Rehtoriblogi
Tampere3

PALVELUT
Aktuaarinkanslia
Avoin yliopisto
Hallinto
Kansainvälisen koulutuksen keskus
Kielikeskus
Kielipalvelut
Kirjaamo
Kirjasto
Liikuntapalvelut
Viestintä
Tietohallinto
Tutkimuspalvelut
Täydennyskoulutus
Tietoarkisto
» lisää palveluita

OPISKELU
Opetusohjelma
Opinto-oppaat
Opiskelijan työpöytä

SÄHKÖISET PALVELUT
Andor-hakupalvelu
Uusi lainasi
Intra
Moodle (learning2)
NettiOpsu / NettiRekka
NettiKatti
Sähköinen tenttipalvelu
TamPub
Office 365 webmail
Utaposti webmail
Wentti