Sisältöön
tampereen yliopisto: viestintätieteiden tiedekunta: opiskelu: oppiaineet (ennen 2012 aloittaneille): journalistiikka: harjoitustoimitus:
Viestintätieteiden tiedekuntaTampereen yliopistoViestintätieteiden tiedekunta
Journalistiikka

Yksikön opiskelujulkaisut

Utain

Utain on toimittajakoulutuksen viikkolehti, joka ilmestyy sekä painettuna että verkossa. Lehti on suunnattu 20–30-vuotiaille yhteiskunnasta kiinnostuneille ja aikaansa analysoiville nuorille. Toimituksessa työskentelee lukuvuosittain lehtijournalismin, kuvajournalismin ja taittokurssin opiskelijoita. Aiempien toimittajakoulutuksen lehtien perinteestä ponnistanut Utain perustettiin vuonna 2002. Se leviää noin 50 kappaleen painoksena yliopistolle ja julkisiin paikkoihin Tampereella. Painettu lehti on perustettu syksyllä 2002, ja verkkolehti on ilmestynyt syksystä 2003 lähtien. Utain ilmestyy torstaisin 12 kertaa lukuvuodessa.


Katse

Katse on kuvajournalismikoulutuksen kuvalehti. Katse ilmestyy kahdesti vuodessa. Lehden kuvat, jutut ja taitto tehdään kahden vuosikurssin yhteistyönä. Myös ulkoasu ja taittopohja ideoidaan ja toteutetaan ohjatusti, opiskelijavoimin. Ensimmäinen paperille painettu Katse julkaistiin lokakuussa 2004, verkkoversio keväällä 2008. Vuodesta 2012 lähtien Katse on keskittynyt Tampereen ja Pirkanmaan kulttuuri-ilmiöihin.


VJM Magazine

VJM Magazine on visuaalisen journalismin maisteriopiskelijoiden verkkojulkaisu, jossa esitellään opiskelijoiden kurssitöitä ja meneillään olevia hankkeita.


Radio Moreeni

Radio Moreeni on Suomen ainoa yliopiston omistama paikallisradio. Vuonna 1989 aloittanutta Moreenia voi kuunnella noin 50 kilometrin säteellä Näsinneulasta sekä netin kautta. Päivittäisiä ohjelmia ovat tekemässä Moreenin toimituksen ja tiedotusopin opiskelijoiden lisäksi myös lukuisat avustajat sekä paikalliset järjestöt ja yhteisöt. Radio Moreeni on erityisesti tieteen ja kulttuurin kanava, mutta mikään inhimillinen ei ole sille vierasta. Myös sen musiikkitarjonta ulottuu laidasta laitaan.


Yliopisto-TV

Yliopisto-TV on vuodesta 2006 toiminut Tampereen yliopiston nettitelevisio, jonka toimituksen muodostavat tiedotusopin televisiotyön kurssien opiskelijat. Yliopisto-TV on yhteisöllinen opetuskanava, joka ei ole yliopiston virallinen televisio eikä opiskelijatelevisio. Television perustavina ohjelmatyyppeinä ovat opiskelijoiden eri tv-kursseilla tekemät tv-ohjelmat, kuten uutiset, henkilöjutut, reportaasit, dokumentit, kokeilevat tv-insertit ja teemalliset makasiinit. Kanavan ohjelmapaikat päivittyvät syyskuusta toukokuun loppuun noin kerran viikossa. Ylläpidosta vastaavat Viestinnän, median ja teatterin yksikkö sekä TaY:n opetusteknologiakeskus ja tietokonekeskus.


Festival News

Festival News oli Tampereen elokuvajuhlien aikana painettuna ja verkossa ilmestynyt lehti, jota tehtiin harjoitustoimituksessa yhteistyössä elokuvajuhlien kanssa vuosina 1992–2010. Verkossa lehti ilmestyi vuodesta 1996 lähtien. Sisällöt olivat sekä suomen- että englanninkielisiä. Toimituksessa työskentelivät elokuvajuhlaviikon aikana Utaimen tekemiseen osallistuvat toimittajat, kuvaajat ja taittajat sekä englanninkielisen version teossa myös ryhmä käännöstieteen opiskelijoita. Festival Newsistä julkaistiin kaksi numeroa festivaalin aikana, ja se oli tiettävästi maailman ainoa elokuvajuhlien aikana ilmestyvä festivaalilehti.

 
Ylläpito: cmt.info@uta.fi
Muutettu: 20.8.2015 14.47 Muokkaa

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto
03 355 111
kirjaamo@uta.fi


KARVI-auditoitu HR Excellence in Research

YLIOPISTO
Tutkimus
Opiskelijaksi
Opiskelu
Ajankohtaista
Yhteistyö ja palvelut
Yliopisto

AJANKOHTAISTA
Aikalainen
Avoimet työpaikat
Rehtoriblogi
Tampere3

PALVELUT
Aktuaarinkanslia
Avoin yliopisto
Hallinto
Kansainvälisen koulutuksen keskus
Kielikeskus
Kielipalvelut
Kirjaamo
Kirjasto
Liikuntapalvelut
Viestintä
Tietohallinto
Tutkimuspalvelut
Täydennyskoulutus
Tietoarkisto
» lisää palveluita

OPISKELU
Opetusohjelma
Opinto-oppaat
Opiskelijan työpöytä

SÄHKÖISET PALVELUT
Andor-hakupalvelu
Andor - uusi lainasi
Intra
Moodle (learning2)
NettiOpsu / NettiRekka
NettiKatti
Sähköinen tenttipalvelu
TamPub
Office 365 webmail
Utaposti webmail
Wentti