Sisältöön
tampereen yliopisto: viestintätieteiden tiedekunta: tutkimus: comet - journalismin, viestinnän ja median tutkimuskeskus: tutkimus: päättyneet projektit:
Viestintätieteiden tiedekuntaTampereen yliopisto Viestintätieteiden tiedekunta COMS COMET
COMET - Journalismin, viestinnän ja median tutkimuskeskus

Social Video


Social Video -projektissa tutkitaan, minkälaisia vaatimuksia käyttäjillä on sosiaalisessa mediassa julkaistulle sosiaalisille videoille. Sosiaalisessa videossa on kyse videosisältöjen jakamista internetissä, ja olennaista on ihmisten välinen vuorovaikutus ja itse tekeminen. Hankkeen tavoitteena on tutkia ja kehittää konsepti yhteisöllisille mobiilivideoille perustuvaa palveluun, jonne käyttäjät tuottavat ja muokkaavat videosisältöä. Hanketta testataan esimerkiksi Ääni ja Vimma -bändikatselmuksen yhteydessä 19.–24.4.

Social Video -projektin lähtökohtana on, että tulevaisuudessa sosiaalisen videon tekijät, tilaajat ja yksittäiset käyttäjät tulevat toimimaan uudella tavalla yhteistyössä ja vuorovaikutteisesti. Osapuolien roolit ovat muuttumassa niin, että käyttäjät ovat yhä merkittävämpiä sisällöntuottajia.

Sosiaalinen media vaikuttaa mediateollisuuden suoraviivaiseen arvoketjuun: sisällöntuotantoon, sisällön muokkaukseen ja paketointiin sekä jakeluun ja julkaisemiseen. Tämän arvoketjun oheen ja sijaan tulee uusia tapoja toimia, jotka auttavat yksilöitä ja yhteisöjä julkaisemaan kätevästi esimerkiksi laadukkaita videosisältöjä. Sisältöjen julkaisu tapahtuu yhteistyössä niin muiden yksilöiden ja yhteisöjen kuin myös media-alan ammattilaisten kanssa. Yrityksille kehitys tarkoittaa uusia tehtäviä ja liiketoimintamahdollisuuksia.

Social Video -projekti on osa Tieto- ja viestintäteollisuuden tutkimus Tivit Oy:n ICT SHOK -keskittymän Flexible Services -ohjelmaa. Projekti alkoi viime syksynä ja projektivuoden 2010 aikana kehitetään ja tutkitaan sosiaalisiin mobiilivideoihin perustuvan palvelun konseptia.


Kesto: 2009-2010
Vastuuhenkilö: Ari Heinonen, (03) 3551 7031, ari.a.heinonen@uta.fi
Tutkija: Elina Noppari, 050 443 7228, elina.noppari@uta.fi
Yhteistyötahot: Arcada ammattikorkeakoulu, Digita Oy, Elisa Oyj, Forum Virium Helsinki, HIIT (Helsinki Institute of Information Technology), Lingsoft Oy, Nokia Oyj, Sofia Digital Oy, Sanoma Entertainment Oy, Sanoma Television Oy, Tampereen teknillinen yliopisto, Teosto ry, TVkaista Oy, Vincit Oy ja VTT.

 
Postiosoite: Journalismin, viestinnän ja median tutkimuskeskus,
33014 Tampereen yliopisto
Käyntiosoite: Kalevantie 4, E-siipi, 3. kerros
Ylläpito: cmt.info@uta.fi
Muutettu: 5.10.2011 14.30 Muokkaa

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto
03 355 111
kirjaamo@uta.fi


KARVI-auditoitu HR Excellence in Research

YLIOPISTO
Tutkimus
Opiskelijaksi
Ajankohtaista
Yhteistyö ja palvelut
Yliopisto

AJANKOHTAISTA
Aikalainen
Avoimet työpaikat
Rehtoriblogi
Tampere3

PALVELUT
Aktuaarinkanslia
Avoin yliopisto
Hallinto
Kansainvälisen koulutuksen keskus
Kielikeskus
Kielipalvelut
Kirjaamo
Kirjasto
Liikuntapalvelut
Viestintä
Tietohallinto
Tutkimuspalvelut
Täydennyskoulutus
Tietoarkisto
» lisää palveluita

OPISKELU
Opetusohjelma
Opinto-oppaat
Opiskelijan työpöytä

SÄHKÖISET PALVELUT
Andor-hakupalvelu
Uusi lainasi
Intra
Moodle (learning2)
NettiOpsu / NettiRekka
NettiKatti
Sähköinen tenttipalvelu
TamPub
Office 365 webmail
Utaposti webmail
Wentti