Sisältöön
tampereen yliopisto: viestintätieteiden tiedekunta: tutkimus: comet - journalismin, viestinnän ja median tutkimuskeskus: tutkimus:
Viestintätieteiden tiedekuntaTampereen yliopisto Viestintätieteiden tiedekunta COMS COMET
COMET - Journalismin, viestinnän ja median tutkimuskeskus

Ubiikki uutismediassa

Ubiikki-uutismediassa -tutkimushankkeen päätavoitteena on laajentaa ja syventää innovaatiojournalismia koskevaa ymmärrystä kohdistamalla huomio siihen, miten jokapaikan tietotekniikasta mediassa raportoidaan. Tarkoituksena on kriittisesti selvittää ja analysoida tapaustutkimusten kautta, miten kansallinen ja kansainvälinen uutismedia on raportoinut ubiikista tietotekniikasta sekä minkälaisia uusia journalistisia tapoja ja työkaluja innovaatiojournalismin välittämiseksi on tarjolla.

Hanke nojaa laajaan, tiiviiseen ja toiminnalliseen yhteistyöhön maailman johtavien alan tutkimuslaitosten kanssa. Tutkimus toteutetaan Jyväskylän yliopiston viestintätieteiden laitoksen (journalistiikka), Tampereen yliopiston Journalismin tutkimusyksikön, ja Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen yhteistyönä. Rinnakkaishankkeen osapuolet ovat olleet edelläkävijöitä innovaatiojournalismin tutkimuksessa ja kehitystyössä sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Aikaisemmissa tutkimusprojekteissa yhteen hioutuneiden alan johtavien suomalaisten tutkijoiden tavoitteena on jatkaa yhteistyötä Stanfordin ja Oxfordin yliopistojen tutkimusyksikköjen sekä uutena European Journalism Centerin kanssa.

Kaksivuotisen tutkimushankkeen kokonaisbudjetti on noin 670000 euroa. Rahoitus on peräisin Tekesiltä sekä kolmesta edellä mainitusta yliopistosta.

Tutkimuksen taustalla on se, että ubiikki- eli kaikkialle ulottuva tietoteknologia (ubicom, ubiquitous computing) on tekemässä tuloaan yhteiskuntaan.  Sen on arvioitu olevan yksi merkittävimmistä tieto- ja viestintäteknologian trendeistä ja voimakkaimmin kasvavista teollisuudenaloista. Tutkimus tarjoaa uutta tietoa etenkin ubiikki-alan yrityksille ja julkisille yhteisöille sekä mediayhtiöille ja toimittajille.

Tutkimuksen johto: FT Turo Uskali, Jyväskylän yliopisto, YTT, Jari Kaivo-oja, Turun yliopisto ja professori Risto Kunelius, Tampereen yliopisto.

Tutkimustiimi: FT Maria Lassila-Merisalo (kesäkuu 2011 asti), YTT Maarit Mäkinen (kesäkuu 2011 asti), TaT Sam Inkinen ja YTM Ville Kumpu

 
Postiosoite: Journalismin, viestinnän ja median tutkimuskeskus,
33014 Tampereen yliopisto
Käyntiosoite: Kalevantie 4, E-siipi, 3. kerros
Ylläpito: cmt.info@uta.fi
Muutettu: 13.2.2012 14.26 Muokkaa

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto
03 355 111
kirjaamo@uta.fi


KARVI-auditoitu HR Excellence in Research

YLIOPISTO
Tutkimus
Opiskelijaksi
Ajankohtaista
Yhteistyö ja palvelut
Yliopisto

AJANKOHTAISTA
Aikalainen
Avoimet työpaikat
Rehtoriblogi
Tampere3

PALVELUT
Aktuaarinkanslia
Avoin yliopisto
Hallinto
Kansainvälisen koulutuksen keskus
Kielikeskus
Kielipalvelut
Kirjaamo
Kirjasto
Liikuntapalvelut
Viestintä
Tietohallinto
Tutkimuspalvelut
Täydennyskoulutus
Tietoarkisto
» lisää palveluita

OPISKELU
Opetusohjelma
Opinto-oppaat
Opiskelijan työpöytä

SÄHKÖISET PALVELUT
Andor-hakupalvelu
Uusi lainasi
Intra
Moodle (learning2)
NettiOpsu / NettiRekka
NettiKatti
Sähköinen tenttipalvelu
TamPub
Office 365 webmail
Utaposti webmail
Wentti