Sisältöön
tampereen yliopisto: hallinto: yliopistopalvelut: talouspalvelut: tilapalvelut:
Hallinto - Tampereen yliopistoTampereen yliopistoHallinto - Tampereen yliopisto
Tilapalvelut

Yliopiston tilojen saavutettavuus

Tampereen yliopistolla on toimitiloja kolmella kampuksella: keskustakampuksella, Kaupin kampuksella ja Nekalan kampuksella. Useimmissa rakennuksissa toimii oviautomatiikka ja kaikissa isoissa rakennuksissa on saniteettitiloja liikuntaesteisille. Keskustakampuksella tärkeimmät kulkureitit on varustettu oviautomatiikalla ja kulkureittien selkeään opastamiseen on kiinnitetty erityistä huomiota. Esimerkiksi Päätalon rakennusosat on merkitty eri värein. Kulkua rakennusten sisällä helpottavat hissit. Päätalon ja Pinni B:n sekä Pinni A:n ja Pinni B:n välillä on esteetön kulkuyhteys sisäkautta.

Keskustakampuksella kaikissa infopisteissä on induktiosilmukka. Osassa luentosaleista on kiinteä induktiosilmukka. Lisäksi yliopistolla on kannettava induktiosilmukka, joka voidaan asentaa opetustiloihin. Opetustilojen varusteluista löytyy lisätietoa alla olevasta linkistä.

Opetustilojen varustelut

Erityistenttitila

Keskustakampuksella Päätalon A-osassa, tilassa A026, on erityistenttitila. Tilan varustelussa on kiinnitetty huomiota valaistukseen, akustiikkaan ja liikkumisesteettömyyteen. Erityistenttitilassa tentin voi tehdä avustajan tai opaskoiran kanssa. Tila on helposti saavutettava, sillä se sijaitsee hissin läheisyydessä ja A-osan sisäänkäynniltä on ohjauslista tilaan. Erityistenttitilan lähellä on myös inva wc-tila. 

Erityistenttitila A026 on tarkoitettu opiskelijoille, joilla on erityisjärjestelyehdotukseen kirjattu tarve erilliseen tenttitilaan tai henkilöavusteiseen tenttiin.

Lisätietoa Erityistenttitilasta.

Lepohuoneet

Keskustakampuksella ja Arvossa on opiskelijoille tilapäiseen lepäämiseen tarkoitettuja tiloja. Lepohuoneiden tarkemmat sijainnit on kerrottu alla. Lepohuoneet ovat lukittuja ja tarvittaessa vahtimestarit avaavat huoneen oven.

Päätalo, huone A101, infopisteen läheisyydessä.

Pinni A, huone 1058, ainejärjestötilojen vieressä

Pinni B, huone B0062

Linna, huone K126

Arvo, huone F377

Pysäköinti

Omalla kulkuneuvolla liikkuvan vammaisen henkilön on hyvä hankkia invalidipaikoille oikeuttava pysäköintilupa. Invalidipysäköintipaikkoja on Päätalon pääsisäänkäynnin edessä kaksi, Pinni A:n edessä kolme, Pinni B:n edessä neljä ja Atalpan pysäköintialueen alimmalla tasolla kaksi. Kaupin kampuksella Arvo-rakennuksen yhteydessä on yksi invapysäköintipaikka pääsisäänkäynnin välittömässä läheisyydessä sekä kaksi invapysäköintipaikkaa D-osan 0-kerroksen sisäänkäynnin (sairaalan puoleinen sisäänkäynti) yhteydessä.

Lisätietoa pysäköinnistä yliopiston kampuksilla.

Ravintolapalvelut

Kaikkiin yliopiston ravintoloihin ja kahviloihin pääsee pyörätuolilla. Laktoositon vaihtoehto on saatavana joka päivä. Muuta erityisruokavaliota noudattavat voivat ottaa yhteyttä suoraan ravintolapäällikköön. Sopivan ruoka-annoksen voi varata nimellä ja noutaa sovittuina päivinä.

Saavutettavuuden parantaminen

Yliopiston tilojen saavutettavuutta parannetaan pääasiassa peruskorjausten yhteydessä. Uusia tiloja rakennettaessa esteettömyystekijät huomioidaan jo suunnittelussa. Yliopiston Pinni rakennuksesta ja Päätalosta on tehty esteettömyyskartoitus vuonna 2004 ja Linna kiinteistöstä  vuonna 2009.

Palautetta yliopiston tilojen saavutettavuudesta voi antaa opintoneuvontaan ja tilapalveluihin.

Yhteydenotot:

tiloja koskevissa asioissa tilapalvelut@uta.fi

opintoasioissa opintoneuvonta@uta.fi

Saavutettavuus Tampereen yliopistossa

 
Kalevantie 4, 33014 Tampereen yliopisto
puh. (03) 355 111
Ylläpito: tilapalvelut@uta.fi
Muutettu: 30.11.2018 13.03 Muokkaa

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto
03 355 111
kirjaamo@uta.fi


KARVI-auditoitu HR Excellence in Research

YLIOPISTO
Tutkimus
Opiskelijaksi
Ajankohtaista
Yhteistyö ja palvelut
Yliopisto

AJANKOHTAISTA
Aikalainen
Avoimet työpaikat
Rehtoriblogi
Tampere3

PALVELUT
Aktuaarinkanslia
Avoin yliopisto
Hallinto
Kansainvälisen koulutuksen keskus
Kielikeskus
Kielipalvelut
Kirjaamo
Kirjasto
Liikuntapalvelut
Viestintä
Tietohallinto
Tutkimuspalvelut
Täydennyskoulutus
Tietoarkisto
» lisää palveluita

OPISKELU
Opetusohjelma
Opinto-oppaat
Opiskelijan työpöytä

SÄHKÖISET PALVELUT
Andor-hakupalvelu
Uusi lainasi
Intra
Moodle (learning2)
NettiOpsu / NettiRekka
NettiKatti
Sähköinen tenttipalvelu
TamPub
Office 365 webmail
Utaposti webmail
Wentti