Sisältöön
tampereen yliopisto: hallinto: yliopistopalvelut: konferenssitukipalvelut:
Hallinto - Tampereen yliopistoTampereen yliopistoHallinto - Tampereen yliopisto
Suomen idea 2017


Suomen idea 2017 -seminaariTampere Klubi ja Tampereen yliopisto järjestävät Suomen idea 2017 -seminaarin torstaina 9.2.2017 Tampere-talossa.

Seminaarin teemana on Suomen asema kansainvälisessä yhteisössä ja mottona Huipputieteen, korkean koulutuksen ja sivistyksen Suomi. Katso seminaarin ohjelma täältä.


Pienen kansakunnan itsenäinen olemassaolo riippuu ratkaisevasti sen henkisestä pääomasta. On sanottu, että hyvin toimivan demokratian välttämätön ehto on valistunut kansa. Mutta valistus on myös kansakunnan menestyksen tae.

Suomalainen identiteetti ei syntynyt itsestään, se tehtiin 1800-luvun lopulla. Identiteettiä ei muovannut Suuriruhtinaskunnan taloudellinen nousu. Sen rakensivat kuvataide, kirjallisuus, musiikki, teatteri ja tiede, kaikki suomalaisen hengen muodot yhdessä ja erikseen.

2000-luvulla olemme koulutuksen kärkimaita maailmassa, suomalainen tiede on monilla aloilla huipulla, saamme elää turvallisessa yhteiskunnassa ja suomalaisesta oikeusvaltiosta otetaan mallia muuallakin.

Jaksammeko pysyä henkisesti vahvana ja valistuneena kansakuntana? Olemmeko tietoisia vahvuuksistamme, olemmeko selvillä siitä, mikä on Suomi, keitä me olemme vai ajelehdimmeko kohti tulevaisuutta perusteettomien odotusten varassa? Suomalaista identiteettiä on mahdoton tunnistaa tulevaisuuden arvauksista. Se löytyy peruutuspeilistä, sieltä, missä näyttäytyy Suomen idea.

Sieltä käsin kirjoitetaan myös nykyisen selviytyjä-Suomen historia niin kuin eri sukupolvet ovat tehneet, kirjoittaneet historiansa silloiseen tarpeeseen. ”Suomen idea” -seminaari valottaa avarasti, rehellisesti ja avoimesti niitä tekijöitä, joiden varassa Suomesta tuli Suomi ja joiden tuella Suomi myös Suomena säilyy.

 

 
Tampere-luento


Suomen idea 2017 -seminaarin päätteeksi torstaina 9.2.2016 järjestetään Tampere-talon Pienessä salissa kello 18.15 - 19.00 perinteinen Tampere-luento, jonne ei ole ennakkoilmoittautumista. Luennon otsikkona on "Miten Suomi selviää?" ja sen pitää ministeri Raimo Sailas.


Tervetuloa!


Lisätietoja: Tampere Klubin pääsihteeri Aulis Aarnio, aulis.aarnio@kolumbus.fi, 0400 789 823

Lataa seminaarin esite tästä.Yhteistyössä:


Suomen idea, logot

 

 
Kalevantie 4, 33014 Tampereen yliopisto
puh. (03) 355 111
Ylläpito: webmaster@uta.fi
Muutettu: 10.2.2017 9.44 Muokkaa

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto
03 355 111
kirjaamo@uta.fi


KARVI-auditoitu HR Excellence in Research

YLIOPISTO
Tutkimus
Opiskelijaksi
Ajankohtaista
Yhteistyö ja palvelut
Yliopisto

AJANKOHTAISTA
Aikalainen
Avoimet työpaikat
Rehtoriblogi
Tampere3

PALVELUT
Aktuaarinkanslia
Avoin yliopisto
Hallinto
Kansainvälisen koulutuksen keskus
Kielikeskus
Kielipalvelut
Kirjaamo
Kirjasto
Liikuntapalvelut
Viestintä
Tietohallinto
Tutkimuspalvelut
Täydennyskoulutus
Tietoarkisto
» lisää palveluita

OPISKELU
Opetusohjelma
Opinto-oppaat
Opiskelijan työpöytä

SÄHKÖISET PALVELUT
Andor-hakupalvelu
Uusi lainasi
Intra
Moodle (learning2)
NettiOpsu / NettiRekka
NettiKatti
Sähköinen tenttipalvelu
TamPub
Office 365 webmail
Utaposti webmail
Wentti