How Can Young People Rule Their World?

Alkaa
Alkaa kello
Päättyy
Päättyy kello

Päätalo, luentosali A1, Kalevantie 4

Järjestäjä(t)

ALL-YOUTH-hanke

Strategisen tutkimuksen neuvoston (STN) rahoittama ALL-YOUTH – Kaikki nuoret haluavat määrätä elämästään -hanke käynnistyy vuoden 2018 alussa. Hankkeen tavoitteena on edistää nuorten mahdollisuuksia vaikuttaa yhteisöissään ja yhteiskunnassa. Lämpimästi tervetuloa hankkeen Kick off -seminaariin HOW CAN YOUNG PEOPLE RULE THEIR WORLD? - INTRODUCING ALL-YOUTH PROJECT.

Seminaarissa esitellään kansainvälisiä kokemuksia nuorten yhteiskunnallisesta osallistumisen edistämisestä, hankkeen lähtökohtia sekä kuullaan eri toimijoiden ja sidosryhmien toiveita hankkeelle. A

Ilmoittaudu seminaariin 8.1.2018 mennessä.

10.15 Opening words Vice Rector Seppo Parkkila

10.25 Reetta Toivanen: Mission of ALL-YOUTH

10.30 International development in youth participation
Chair Päivi Honkatukia
Dana Fusco, York College, New York: “Exploring models of youth participation"
Ferran Davesa, Vrije Universiteit Brussels and University of Tampere: "Structuring Youth Participation in Europe. Towards a New Engagement?"
Discussion

12.00-13.00 Lounastauko (omakustanteinen)

13.00-15.30 Nuorten osallistuminen on avain kestävään kasvuun

13.00 ALL-YOUTH -hankkeen työpaketit esittäytyvät

13.30-15.30 World cafe -työskentely: Uudet ratkaisut nuorten osallistamiseen (työskentelyn aikana tarjoillaan myös välipalaa) Työpajoissa on tarkoitus käydä vuoropuhelua osallistujien kanssa siitä, mitä ratkaisuja nuorten osallistumiseen on tarjolla, mikä nuorten osallistumisessa on tärkeää ja mitä pitäisi tutkia? Työpajojen pisteet käsittelevät mm. luonnonvaroja, lainvalmistelua, ihmisoikeuksia, digitaalisuutta ja parempia osallistumisen malleja.

15.30 Koonti päivän tuloksista ja loppusanat Reetta Toivanen

Professori Päivi Honkatukia, paivi.honkatukia@uta.fi