Naistenpäivän seminaari: Kuinka käy sukupuolten tasa-arvon Tampere3:ssa?

Alkaa
Alkaa kello
Päättyy
Päättyy kello

Tampere-talo, Sonaatti 2

Järjestäjä(t)

Tampereen yliopiston sukupuolentutkimuksen tutkimushankkeet GePoCo ja Nordwit

Tampere3-valmistelu etenee vauhdilla ja sen ympärillä kuohuu. Sukupuolten tasa-arvo puhututtaa julkisuudessa, esimerkiksi #metoo -kampanjan myötä. Mutta onko tasa-arvon edistäminen uuden yliopiston agendalla?

Kuinka sukupuolten tasa-arvo on huomioitu Tampere3-valmistelussa? Mitkä ovat sukupuolten tasa-arvon mahdollisuudet ja haasteet uuden yliopiston johtamiskulttuurissa, tehtävien jakautumisessa, huippututkimuksessa, palkkatasa-arvossa, ja seksuaalisen häirinnän poistamisessa? Kuinka Tampere3 tulee sitoutumaan konkreettisesti sukupuolten tasa-arvon edistämiseen?

Tervetuloa keskustelemaan näistä kysymyksistä Tampereen yliopiston sukupuolentutkimuksen tutkimushankkeiden järjestämään aamupäiväseminaariin!

Kahvitarjoilu. Ilmoittautumiset tilaisuuteen ma 5.3.2018 mennessä sähköisellä lomakkeella.

Avaussanat

Johanna Kantola, professori, sukupuolentutkimus, Tampereen yliopisto

Tutkimuksen puheenvuorot:

Tiina Suopajärvi, yliopistotutkija & Minna Leinonen, tutkijatohtori (NordWit): Muutakin kuin prosentteja?

Paula Koskinen Sandberg, tutkijatohtori (GePoCo): Keskustellaan palkoista!

Paneeli: Kuinka käy sukupuolten tasa-arvon T3:ssa?

Anna-Kaisa Ikonen, Tampere3-uudistuksen johtaja, työelämäprofessori, Tampereen yliopisto

Liisa Laakso, rehtori, Tampereen yliopisto

Marja Sutela, vararehtori, TAMK