Tampereen uuden yliopiston siirtymäkauden hallitus nimitetty

Julkaistu 31.1.2018 - 08:56

Tampereen yliopiston hallitus päätti tiistaina 30.1., että Tampereen korkeakoulusäätiön (TKS) hallitus jatkaa uuden yliopiston siirtymäkauden hallituksena. Päätökseen kuuluu olennaisena osana, että Tampereen yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston hallitusten jäsenistä muodostetaan siirtymäkauden hallitusta avustava neuvoa-antava elin (advisory board).

Päätös tulee voimaan, kun TKS:n hallitus on hyväksynyt sen. TKS:n hallitus kokoontuu seuraavan kerran perjantaina 2. helmikuuta.

TTY-säätiön hallitus päätti osaltaan joulukuussa nimittää Tampereen korkeakoulusäätiön nykyisen hallituksen uuden Tampereen yliopiston siirtymäkauden hallitukseksi.

- Olen tyytyväinen siihen, että olemme löytäneet yhteisen ratkaisun, jonka avulla yliopistoyhteisö pääsee osallistumaan uuden yliopiston käynnistämistä koskevan päätöksenteon valmisteluun, sanoo Tampereen yliopiston hallituksen puheenjohtaja, vuorineuvos Kari Neilimo.

- Yliopistoille kuuluvan itsehallinnon periaatteiden kannalta tämä advisory board -malli on tärkeä osa siirtymäkauden hallitusratkaisua, Neilimo toteaa.

Siirtymäkauden hallitus valitsee uuden yliopiston ensimmäisen rehtorin ja päättää konsistorin jäsenmäärästä.

Sekä Tampereen yliopiston hallitus että TTY-säätiön hallitus nimeävät neljä henkilöä neuvoa-antavan elimen jäseniksi. Puheenjohtajana toimii vuorokerroin Tampereen yliopiston hallituksen ja TTY-säätiön hallituksen puheenjohtaja.