Datan analysointi ja tallentaminen

Tietohallinto auttaa mielellään palveluiden valitsemisessa ja käytössä, sekä toimii yhteystahona CSC:n suuntaan. Toteutamme palveluita myös pyynnöstä, joten jos etsimääsi ei löytynyt täältä, ota yhteyttä: it-helpdesk@tuni.fi


Tietohallinnon palvelut

 • Kotihakemistot - Lisätietoa (intra)
  Kotihakemisto on yliopiston verkkolevyllä sijaitseva tallennustila. Kotihakemistoon tallennetut tiedot varmuuskopioidaan automaattisesti. Sekä opiskelijat että henkilökunta saavat oman kotihakemistonsa peruspalvelutunnuksen mukana.
   
 • Ohjelmistovälityspalvelut - Lisätietoa (intra)
  Yliopiston kautta on mahdollista saada käyttönsä erilaisia ohjelmistoja, kuten Atlas.ti, SPSS ja Matlab. Yliopistolla on myös Microsoftin kanssa voimassaoleva EES-sopimus, jonka perusteella yliopisto voi käyttää vapaasti tiettyjä Microsoftin tuotteita kaikissa omistamissaan tai hallinnoimissaan tietokoneissa.

Kansalliset palvelut

 • Chipster - chipster.csc.fi
  Chipster on avoimen lähdekoodin bioinformatiikkaohjelmisto. Palvelu on erityisen hyödyllinen bio- ja lääketieteen tutkijoille, ja se tarjoaa yli 300 työkalua NGS-, siru-, proteomiikka- ja sekvenssidatan analysointiin. Chipsterin saa käyttöön rekisteröitymällä CSC:n asiakkaaksi (Haka-tunnistautuminen). Chipsterin käyttö on suomalaisille yliopistoille ja ammattikorkeakouluille maksutonta.
   
  • CSC:n laskentapalvelutresearch.csc.fi/computing-infrastructures
   CSC tarjoaa kattavat laskentapalvelut erilaisiin tarpeisiin akateemisille instituutioille. CSC:n laskentapalvelut ovat Pohjois-Euroopan kärkiluokkaa. Laskentapalveluiden käyttöoikeutta haetaan CSC:n kautta.
    
  • CSC:n tietokantapalvelut
   CSC tarjoaa erilaisia tietokantapalveluja tutkimuksen tueksi. Tietokantapalvelujen käyttöoikeuksia haetaan CSC:n sivustolla erikseen.
  • Elmer - csc.fi/elmer
   Elmer-ohjelmisto on avoimen lähdekoodin ohjelmisto osittaisdifferentiaaliyhtälöiden ratkaisuun, ja se soveltuu erityisen hyvin monifysikaalisten ilmiöiden mallintamiseen.
    
  • IDA - avointiede.fi/ida
   IDA on turvallinen ja helppokäyttöinen tutkimusdatan säilytyspalvelu, jota voi käyttää useilla eri käyttöliittymillä. Data talletetaan palvelussa projekteihin, ja käyttäjä voi olla osana useita eri projekteja. IDA:an siirretty palvelu tarkistetaan haittaohjelmien varalta, ja se myös varmuuskopioidaan. Palveluun kirjaudutaan Haka-tunnistautumalla, jonka jälkeen projektin luonut henkilö voi hakea IDA-säilytystilaa.
    
  • Pouta - pb.csc.fi
   Pouta-pilvipalvelun avulla voidaan toteuttaa monenlaisia laskentahankkeita, myös sellaisia, jotka eivät aiemmin ole olleet CSC:n muilla koneilla mahdollisia. Palvelu hyödyntää pilviteknologiaa sekä Taito-superklusterin kapasiteettia. Palvelua käyttääkseen tulee olla rekisteröitynyt CSC:n asiakkaaksi (Haka-tunnistautuminen) sekä ottanut käyttöön Pouta-pilviresurssit tutkijan käyttöliittymästä (sui.csc.fi).

   Vaikka kone on CSC:n konesalissa, sille voidaan lisätä .uta.fi-muotoa oleva osoite.
    
  • SUI (Scientist’s User Interface) - sui.csc.fi
   Scientist’s User Interface on CSC:n portaali, jonka kautta pääsee helposti käyttämään useita eri CSC:n työkaluja, sekä hakemaan niihin käyttöoikeuksia. Palveluun kirjaudutaan Haka-tunnistautumalla.