Datan julkaiseminen ja jakaminen

Tietohallinto auttaa mielellään palveluiden valitsemisessa ja käytössä, sekä toimii yhteystahona CSC:n suuntaan. Toteutamme palveluita myös pyynnöstä, joten jos etsimääsi ei löytynyt täältä, ota yhteyttä: it-helpdesk@tuni.fi


Tietohallinnon palvelut

 • Avoimen datan palvelu - Lisätietoa
  Tampereen yliopiston avoimen datan palvelu tarjoaa kaikille vapaaseen käyttöön Tampereen yliopiston tietojärjestelmiin tallennettuja valikoituja tietoja. Palvelu on maksuton, mutta sinne tiedostojen lataaminen vaatii rekisteröitymisen.
   
 • Blogit ja verkkosivut - Lisätietoa (intra)
  Yliopiston asiantuntijat, tutkimusyhteisöt, konferenssit, projektit tai vastaavat ryhmät voivat tilata käyttöönsä oman blogin tai verkkosivuston. Blogilla tai verkkosivustolla tulee olla vastuuhenkilö, joka kuuluu yliopiston henkilökuntaan. Blogit sijaitsevat osoitteessa blogs.uta.fi ja sivustot osoitteessa research.uta.fi  tai sites.uta.fi. Palveluiden julkaisujärjestelmänä on WordPress. Blogia tai verkkosivustoa voi hakea lomakkeella.

Kansalliset palvelut

 • AVAA - avaa.tdata.fi
  AVAA-alustalla voi julkaista tutkimusaineistoja sekä sovelluksia, jonka jälkeen niitä voi hyödyntää kuka tahansa ilman kirjautumista. Aineiston alustalle vienti vaatii Haka-tunnistautumisen sekä palvelun tuottajan myöntämät käyttöoikeudet palvelimelle. Haka-tunnistautumisen kautta kirjautumisen jälkeen omaa aineistoaan tai sovellustaan voi ehdottaa julkaistavaksi alustalla ottamalla yhteyttä CSC:n asiakaspalveluun.
   
 • Aila-palveluportaali - services.fsd.uta.fi
  Tietoarkiston Aila-palveluportaalissa voi hakea ja selata Tietoarkistoon tallennettuja tutkimusaineistoja. Rekisteröityneet asiakkaat voivat myös ladata aineistoja.
   
 • B2FIND - eudat.eu/services/b2find
  B2FIND-palvelun avulla voidaan etsiä tietoa ja aineistoja kuvailevan tiedon eli metatiedon avulla. B2FIND on osa EUDAT-projektia, jonka tavoite on jakaa ja säilyttää dataa luotettavalla tavalla yli rajojen. B2FIND-palvelun hakuominaisuuksien käyttö on avoinna kaikille.
   
 • B2SHARE b2share.eudat.eu
  B2SHARE-alustalla voi selata sinne ladattua tietoa, sekä julkaista omaa tutkimustietoaan. Palveluun ladatut aineistot ovat kaikkien käytettävissä ja selattavissa, ja ladatakseen palveluun tietoa tulee sinne rekisteröityä yliopiston tunnuksella.
   
 • Etsin - etsin.avointiede.fi
  Tutkijat, tutkimusryhmät ja organisaatiot voivat julkaista Etsin-palvelun avulla tietoja omista aineistoistaan ja täten tarjota niitä käyttöön muillekin. Palvelussa julkaistut tiedot ovat kaikille avoimia. Haka-tunnistautumisen kautta kirjautumalla pääsee palveluun lisäämään tietoa omista tutkimusaineistoistaan, ja tiedot ovat kenen tahansa selattavissa. Tietoarkistoon tallennettujen aineistojen kuvailutiedot siirtyvät automaattisesti Etsimeen.