Kalenteri

Kalenterin käyttö selaimella

Miten teen kalenterimerkintöjä ja lähetän kalenterikutsuja?

Klikkaa näkymän yläreunasta Uusi-painiketta. Tällä tavalla lähdet tekemään merkinnän vain itsellesi tai lähettämään kalenterikutsun muille osallistujille.

Avautuvalla sivulla täytä kalenterimerkintää koskevat tiedot. Jos haluat ehdottaa kokousta muille henkilöille, lisää muut osallistujat oikean laidan Lisää henkilöitä -kohdasta. Kun alat kirjoittamaan henkilön nimeä, ohjelma ehdottaa henkilöitä. Valitse oikea henkilö klikkaamalla hänen nimeään. Valitse henkilöiden kohdalta haluatko lähettää heille kutsun sähköpostiin ja edellytätkö, että he vastaavat sopiiko aika heille.

Tallenna merkintä yläreunan Tallenna -painikkeesta.

Miten luon skype-kokouksen?

  • Uusi - Skype-kokous – Lisää Skype-kokous

Näin ollen kokouskutsuun tulee mukaan linkki Skype-kokoushuoneeseen, jossa kokous pidetään. Kun kokouksen aika on, osallistujat voivat vain klikata sähköpostiin tullutta Liity skype-kokoukseen-linkkiä ja liittyä kokoukseen.

Miten voin katsella toisten kalentereita?

Vasemmassa laidassa näet oman kalenterisi, ja sen alla otsikon Muut kalenterit. Kun klikkaat hiiren oikealla painikkeella otsikon päältä näet valikossa Avaa kalenteri –kohdan. Kun syötät henkilön nimen Hakemistosta -kohdan alla olevaan kenttään, avautuu hänen kalenterinsa oman kalenterisi rinnalle. Näet toisten kalentereista vain varattu/vapaa -tiedon, jos he eivät erikseen ole antaneet sinulle laajempia katseluoikeuksia.

Kalenterin käyttö Outlookin työpöytäversiolla

Kalenterinäkymään pääsee sähköpostinäkymän vasemmasta alareunasta painamalla kalenterin kuvaketta.

Miten teen kalenterimerkintöjä ja lähetän kalenterikutsuja?

Yläpalkissa näet useamman tavan tehdä kalenterimerkintä:

  1. Uusi tapaaminen = Teet kalenterimerkinnän vain itsellesi
  2. Uusi kokous = Kutsut kokoukseen muitakin osallistujia
  3. Uusi skype-kokous = Kokous pidetään skype for businesin kautta verkko-kokouksena ja kokouskutsuun tulee tällöin linkki kokoukseen.

Miten teen kalenterimerkinnän omaan kalenteriini?

Kun  klikkaat  Uusi  tapaaminen-painiketta  kalenterinäkymän vasemmassa yläkulmassa tai  kaksoisklikkaat  tiettyä  kohtaa  kalenterissa  esiin  avautuu
sivu, jossa voit kalenterimerkinnälle määrittää aiheen, paikan ja tarkan ajan sekä myös tarkemman kuvauksen. Klikkaa  Tallenna  ja  sulje, kun  haluat tallentaa merkinnän.  Jos  haluat  myöhemmin  muokata tapahtumaa, niin kaksoisklikkaa sitä kalenterissa.

Miten lähetän kalenterikutsun toisille?

Jos haluat kutsua kokoukseen muitakin osallistujia ja lähettää heille kalenterikutsun, klikkaa Uusi kokous –painiketta yläpalkissa. Esiin avautuu ikkuna, jossa voit aluksi valita henkilöt kenelle kutsu lähetetään.  Voit  kirjoittaa  osoitteet  suoraan  tai  klikata  Osoitteisto-kohtaa  yläreunassa  ja  etsiä haluamasi henkilön yhteystiedot.

Vastausasetukset –kohdasta  yläpalkista  voit  valita,  että  haluatko,  että  osallistujien  pitää  kuitata kokokouskutsu. Tällöin sinulle tulee tieto siitä ovatko he kutsun hyväksyneet vai hylänneet.

Huom! Lisää kokouskutsuun maininta:

Lähetä vastaus kutsuun käyttämällä Hyväksy tai Hylkää valinnasta vaihtoehtoja Muokkaa vastausta ennen lähettämistä tai Lähetä vastaus heti.
Jos valitset vaihtoehdon Älä lähetä vastausta, kokouksen järjestäjä ei saa tietoa aiotko osallistua.

Kun olet täyttänyt tarvittavat tiedot, klikkaa Lähetä-painiketta.

Vastattuasi kutsuun viesti poistuu sähköpostistasi. Jos haluat sen säilyvän poista ruksi kohdasta Kalenteri – Automaattinen käsittely - Kutsut – Poista päivitetyt kutsut ja vastaukset.

Miten peruutan kokouksen/poistan tapahtuman?

Oma kalenterimerkintä: Jos haluat poistaa kalenterimerkinnän kalenteristasi, klikkaa hiiren oikean puolen näppäintä merkinnän päällä ja valitse valikosta Poista

Lähettämäsi kokouskutsun poistaminen: Et voi poistaa kokousta, johon olet kutsunut muita osallistujia, suoraan, vaan sinun on lähetettävä heille peruutus.
Klikkaa hiiren oikealla painikkeella merkinnän päällä ja valitse Peruuta kokous. (Tai klikkaa merkintä auki ja yläpalkista Peruuta kokous -painiketta )

Miten luon skype-kokouksen?

Skype-kokouksen  luominen  on  muuten  samanlaista,  kuin  muidenkin  kokouskutsujen  luominen, mutta   on   tärkeää,   että   kokouskutsu luodaan  Uusi   skype-kokous -painikkeesta.   Näin  ollen kokouskutsuun   tulee   mukaan   linkki   skype-kokoushuoneeseen,   jossa   kokous   pidetään.   Kun kokouksen  aika  on,  osallistujat  voivat  vain  klikata  Liity  skype-kokoukseen -linkkiä  ja  liittyä kokoukseen.

Miten katselen toisten kalentereita?

Yläpalkin  Avaa  kalenteri  –  Osoitteistosta  saat  näkyviin  Tampereen  yliopiston  henkilökunnan  ja opiskelijoiden kalenterit. Toisten kalentereista näytetään vain varattuna/vapaana, ei siis esimerkiksi merkintöjen sisältöjä. (Jos kalenterin omistaja ei erikseen ole näin määrittänyt)

Avattu  kalenteri tulee näkyviin  Jaetut  kalenterit  –otsikon  alle  vasempaan  laitaan.  Kalenteria  voi tarkastella   raksimalla ruudun henkilön nimen edessä ja hänen kalenterinsa avautuu oman kalenterisi viereen. Voit tarkastella kalentereitanne myös  päällekkäin klikkamaalla pientä nuolta kalenterin yläpuolella.

Yksikön tilakalenteri

Tiedekunnat ja yksiköt voivat tilata omien tilojensa varausten hallinnoimista varten Yksikön tilakalenterin Office 365 –kalenteriin.
>> Lue lisää intrasta

Tilakalenterin varaus (työpöytäversio)

Tilakalenterin varaus tehdään Office 365 -kalenterin Uusi kokous -toiminnolla.

  • Valitse haluamasi tila oikealle avautuvan Kokoushuoneiden hakutoiminto-osion huoneluettelosta. Valittu tila tulee kokouksesi osallistujaksi ja sijainniksi.
  • Anna varaukselle aihe ja aika.
  • Lähetä kutsu. Saat vastauksen kalenterilta, jossa kerrotaan onnistuiko varaus. Jos varaus onnistui, merkintä tulee varaamasi tilan kalenteriin ja omaan kalenteriisi.

Selainversiolle löydät ohjeen kirjaston sivuilta