Moodle

Moodle oppimisympäristö tarjoaa työvälineitä mm. vuorovaikutukseen, ryhmien työskentelyn tueksi, tehtävien ja tenttien tekemiseen sekä materiaalien jakamiseen.

Moodle-ohjeet

Moodle-ohjeet opiskelijoille ja henkilökunnalle löytyvät Learning2.uta.fi -Moodlen etusivulta:

Kysymykset Moodleen liittyen: it-helpdesk@tuni.fi

Alueen tilaaminen ja käyttäjätunnukset (henkilökunta)

Tampereen yliopiston henkilökunnan jäsen voi tilata Moodle-alueen kurssialueen tilauslomakkeella tai OPSIssa opintojakson ilmoittautumisryhmän luomisen yhteydessä:

Moodle-alueen tilaaminen kurssialueen tilauslomakkeella


Lomakkeella tilatulla alueella ei ole yhteyttä sähköiseen ilmoittautumiseen, vaan opettajat joko poimivat opiskelijat kurssialueelle tai he rekisteröityvät alueelle opettajan antaman kurssiavaimen avulla.

(lomakkeeseen kirjaudutaan peruspalvelutunnuksella tietojen esitäytön takia)

Moodle-alueen tilaaminen OPSIn kautta


OPSIssa opetusohjelman ilmoittautumistoiminnolla tallennetaan tietoa ilmoittautumisesta sekä avataan kursseille ilmoittautuminen NettiOpsuun. Tässä yhteydessä on myös mahdollista tilata kyseiselle opintojaksolle Moodle-alue. Ilmoittautumisryhmän luonnin tietojen yhteydessä  voi raksittaa "Luo Moodle-kurssialue"-kohdan, jolloin opintojaksoa vastaava Moodle-alue syntyy seuraavan yön aikana. Alueelle lisätään opintojakson tiedoissa mainittu vastuuopettaja, jolle (ja alueen tilaajalle) lähtee viesti alueen syntymisestä. Näin syntyneelle alueelle opiskelijat siirtyvät automaattisesti seuraavan yön aikana, kun heidät hyväksytään NettiOpsun ilmoittautumislistassa.

Käyttäjätunnusten tilaaminen

Moodleen voi kirjautua Tampereen yliopiston peruspalvelutunnuksella (ppt) tai muun haka-käyttäjätunnistusjärjestelmään (ks. lisätietoja hakasta) kuuluvan suomalaisen yliopiston tai ammattikorkeakoulun tunnusta. Jos henkilöllä ei ole edellä mainittua tunnusta, hänelle voidaan luoda erillinen Moodle-tunnus. Erilliset Moodle-tunnukset (yli 9 tunnusta) ovat maksullisia.

Lisää tietoa tunnusten tilaamisesta Intrasta.