Valmistuvan opiskelijan palvelut

Opiskelijan valmistuessa hänen oikeutensa yliopiston tietotekniikkapalveluiden käyttöön päättyy.

Tietotekniikkapalveluiden käyttäjätunnukset suljetaan, joten esim. yliopiston sähköpostia ja tietokoneluokkia ei voi enää käyttää. Opiskelijan kotihakemistossa olevat kotisivut suljetaan. Yliopiston lisensseillä toimivat ohjelmat on poistettava kotikoneelta.

Peruspalvelutunnuksen voimassaolo

Opiskelijan peruspalvelutunnus on avoinna 6 kuukautta valmistumisen jälkeen edellyttäen, että opiskelija on ennen valmistumistaan ilmoittautunut kyseiseksi ajanjaksoksi.

Huom! Mikäli opiskelija valmistuu syksyn aikana ja peruuttaa ilmoittautumisensa kevätlukukaudelle, tunnuksen voimassaolo päättyy viimeistään 10.01.

Sähköposti

Kun käyttäjän peruspalvelutunnus suljetaan, yliopiston postipalvelin ei enää ota vastaan tunnukselle osoitettuja viestejä. Suljetulta tunnukselta lähtee postin lähettäjälle vastausviesti, jossa ilmoitetaan, ettei tunnus ole enää käytössä.

Huom! Viestien edelleenohjaus toiseen sähköpostiosoitteeseen lakkaa toimimasta tunnuksen sulkeutumisen jälkeen!

Kotihakemisto

Kotihakemistossa olevat tiedostot voi joko tuhota tai tallentaa omille tietovälineille. Kaikissa tietokoneluokissa voi käyttää usb-muistitikkua tai muistikorttia tiedostojen tallennukseen. Muitakin ulkoisia usb-muistilaitteita voi käyttää, jos niille ei tarvitse asentaa erillistä ajuria.

Kulkukortin palautus

Yliopiston ohjelmien käyttöoikeus

Tampereen yliopiston lisensseillä toimivat ohjelmat on poistettava kotikoneelta opiskeluoikeuden päättyessä.