Sähköiset kalenterit - Tampere3

Sähköiset kalenterit avattiin ristiin Tampere3-korkeakouluissa 15.5.2017.

Henkilökunnan kalentereiden näkyvyyttä lisätään Tampere3-korkeakoulujen välillä Tampere3-valmistelutyön helpottamiseksi. Muutoksella mahdollistetaan kalenterien vapaa/varattu-tiedon näkyminen kaikkien kolmen organisaation henkilökunnan kesken.

• Kokouksen osallistujien varattu/vapaa-tieto näkyy Outlookin aikatauluavustajanäkymässä (Scheduling assistant).
  • Kalentereista näkyy ainoastaan henkilön vapaa/varattu-tieto, ei esimerkiksi varausten otsikoita.
  • Muutos koskee vain henkilökunnan kalentereita.
  • Aikatauluavustajaa voi käyttää sekä Outlook-ohjelmalla että sen selainkäyttöliittymällä (Outlook on the web).
  • Tampereen yliopiston henkilökunnan sähköpostiosoitteista on käytettävä muotoa etunimi.sukunimi@staff.uta.fi

Kalenterivarauksen tekeminen

Outlook-ohjelma

• Avaa kalenterisi ja paina "Uusi kokous".
  • Kirjoita "Vastaanottaja"-kenttään kokoukseen osallistuvien sähköpostiosoitteet tai hae ne osoitteistosta.
  • Valitse yläpalkista "Aikatauluavustaja", jolloin näet avautuvasta ikkunasta valittujen henkilöiden kalentereiden vapaa/varattu-tiedot.
  • Kun löydät sopivan ajankohdan kokoukselle, merkitse se hiirellä maalaamalla tai valitse päivämäärät ja kellonajat alareunan pudotusvalikoista.
  • Lähetä kalenterivarauksen kutsu painamalla "Lähetä".

Selainkäyttöliittymä

• Valitse ohjelmavalikosta "Kalenteri"
  • Valitse "Uusi"-pudotusvalikosta "Kalenteritapahtuma"
  • Lisää halutut henkilöt "Henkilöt"-kenttään kirjoittamalla tai hakemalla "+"-näppäimellä
  • Avaa "Ajoitustoiminto", hae sopiva ajankohta, valitse päivämäärät sekä kellonajat vasemman reunan pudotusvalikoista ja klikkaa OK.
  • Lähetä kalenterivarauksen kutsu painamalla "Lähetä".