Ohjelmistot

Tampereen yliopiston opiskelijoilla ja henkilökuntaan kuuluvilla on mahdollisuus asentaa joitakin ohjelmistoja kotikoneilleen, joko veloituksetta tai yliopistolaisille tarjottuun edulliseen hintaan.

Atlas.ti

Tietohallinto on hankkinut toistaiseksi voimassaolevan laadullisten aineistojen systemaattista analyysiä ja koodausta tukevan ATLAS.ti-ohjelmiston kampuslisenssin.

Henkilökunta ja opiskelijat voivat halutessaan asentaa ohjelmiston myös kotikoneilleen.

Windows asennukseen tarvitaan molemmat ylläolevien linkkien asennustiedostot.Prerequisites asennustiedosto pitää asentaa ensin.  Koodi pyydetään osoitteesta: it-helpdesk@uta.fi.  ATLAS.ti soveltuu teksti-, kuva- ja ääniaineistojen analysointiin ja tunnistaa monia eri tiedostotyyppejä. Ohjelma itse ei tee mitään analyysiä, mutta se on väline tietojen tyypittelyyn ja luokitteluun sekä erilaisten hakujen tekoon. ATLAS.ti:llä tehtyä analyysiä on mahdollista jatkaa myös numeerisesti esim. SPSS:llä.

F-Secure

Henkilökunnan ja opiskelijoiden omien päätelaitteiden haittaohjelmasuojaus

Yliopiston henkilökunnalla ja opiskelijoilla on oikeus ostaa omiin laitteisiinsa F-Securen tuotteiden vuoden pituisia käyttöoikeuksia alennettuun hintaan.

Yliopiston tietokoneiden haittaohjelmasuojaus

Yliopiston tietokoneiden haittaohjelmasuojaukseen käytetään F-Securen tuotteita.

 

Microsoft Office Pro Plus -ohjelmistopaketti

Yliopiston opiskelijoilla ja henkilökunnalla on mahdollisuus asentaa Microsoft Office Pro Plus -ohjelmistopaketti maksutta omille laitteilleen. Ohjelmiston voi ladata Office 365 -palvelun kautta. Voit asentaa ohjelmiston viidelle tietokoneelle (PC, Mac). Lisäksi voit ladata iPadin, iPhonen tai Androidin sovelluskaupasta Office-sovellukset ja aktivoida ne maksutta yliopiston tunnuksella.

Käyttöoikeus

  • Ohjelmiston käyttöoikeus jatkuu opinto-oikeuden tai työsuhteen päättymiseen saakka.
  • Ohjelmiston aktiivisena pysyminen edellyttää kirjautumista Office 365 -palveluun 30 vrk välein. 
  • Käyttöoikeuden päätyttyä ohjelmisto lakkaa toimimasta ja Office siirtyy rajoitettuun tilaan, jolloin vain tiedoston lukeminen ja tulostaminen onnistuvat. Officen voi uudelleenaktivoida toisella tunnuksella (jolla Office 365 ProPlus –käyttöoikeus) tai erikseen ostetulla tuoteavaimella.

Asentaminen

Lataa Office 365 ProPlus -paketti omalle tietokoneelle:

1. Avaa tietokoneen selaimessa osoite: https://portal.office.com/OLS/MySoftware.aspx

2. Kirjaudu sisään Tampereen yliopiston Office 365 -palvelun tunnuksella (ab12345@student.uta.fi tai ab12345@staff.uta.fi)

3. Klikkaa sivun alareunassa Asenna -painiketta ja seuraa ohjeita

  • Huom! Anna käyttäjänimesi ja sähköpostiosoitteesi joka kerta kysyttäessä muodossa ab12345@student.uta.fi tai ab12345@staff.uta.fi

SPSS

Tampereen yliopiston henkilökunta, läsnäolevat opiskelijat ja avoimen yliopiston opiskelijat voivat asentaa SPSS-ohjelman omistamiinsa koneisiin.

Saatavana ovat versiot 24 ja 25 Windowsille, Macille ja Linuxille.

Saat koodin sähköpostiisi heti kun tilaus on käsitelty.

Lisenssikausi on
1.6. - 31.5. 

 

Asennuspaketit löytyvät intrasta