OneDrive

Miten löydän OneDriven ja sinne tallentamani tiedostot?

Kirjaudu selaimella Office 365-palveluun. Valitse yläreunan vohvelivalikosta OneDrive.

Avautuvalla sivulla voit tarkastella OneDrive-pilvipalveluun tallentamiasi tiedostoja. Ne ovat sinulla käytössä miltä koneelta tahansa nettiselaimen kautta.


Miten luon uuden tiedoston OneDriveen?

Kirjaudu sisään O365-palveluun ja valitse vohvelivalikosta OneDrive. klikkaa kansioon, jonne haluat tiedoston luoda. Uusien tiedostojen luominen aloitetaan yläreunan Uusi -valikosta, josta voit valita minkä muotoisen tiedoston haluat luoda (Tästä kohdasta voit halutessasi myös ensin luoda uuden kansion.) Luomasi tiedosto avautuu muokattavaksi. Tiedostoa ei tarvitse erikseen tallentaa, vaan se tallentuu nyt automaattisesti OneDriveen. Muista nimetä tiedosto. (Klikkaa yläreunan Asiakirja-nimeä ja kirjoita uusi nimi tiedostolle.)


Miten jaan tiedostoja ja miten poistan jaon?

Klikkaa kyseinen tiedosto valituksi. (klikkaa palloa tiedostonimen edessä). Klikkaa yläreunasta Jaa.

Jakovaihtoehdot:

  1.  Kutsu henkilöitä: Kutsu henkilöitä -sivulla voit poimia yksitellen henkilöt, joille haluat tiedoston jakaa. Valitse nimikentän vieressä olevasta valikosta annatko kyseiselle henkilölle muokkaus- vai katseluoikeudet. Raksi myös kohdat, jos haluat, että hänen kirjautua sisään tiedostoa katsoakseen/muokatakseen ja jos haluat lähettää hänelle jakamisesta tiedon sähköpostiin. Jaettu -välilehdeltä näet kenelle olet tiedoston jakanut. Jos haluat muuttaa oikeuksia tai poistaa jaon, klikkaa henkilön nimeä hiiren oikealla painikkeella.
  2. Hae linkki: Avautuvassa ikkunassa valitse pudotusvalikosta minkälaiset oikeudet tiedostoon haluat linkin saaville antaa (katselu/muokkaus). Valinnan tehtyäsi näet linkin alla. Kun haluat, että linkki ei ole enää voimassa, voit poistaa linkin. Poistettuasi linkin, se ei enää toimi, vaikka joku yrittäisi sitä käyttää.

Huom! Voit jakaa myös koko kansion kerralla samalla tavalla. Huomioi kuitenkin, että kun lisäät kansioon tiedostoja, henkilöt, jolle kansio on jaettu näkevät myös uudet, kansioon lisäämäsi tiedostot.