Tulostus

Tampereen yliopistossa on opiskelijoiden ja henkilökunnan käytössä keskitetty tulostuspalvelu. Palvelun toteuttaa Ricoh Oy, mutta palvelusta vastaa yliopisto. Kaikki tukipyynnöt ja vikailmoitukset IT Helpdeskin kautta!

Palvelu on samanlaisena käytössä kaikissa Tampere3-yhteistyö korkeakouluissa (TAY, TTY, TAMK). Voit vapauttaa tulosteesi miltä tahansa Tampereen yliopiston, TTY:n tai TAMK:in monitoimilaitteelta. Turvatulostus (FollowMe) -toiminto takaa, että vain sinä voit tulostaa omat tulosteesi. 

Tulosta kortilla tai tunnuksella!

Tulostusoikeus on tunnuksellasi. Oikeuden voi rekisteröimällä liittää henkilökunta- ja opiskelijakortteihin, joilla tulosteen saa vapautettua tulostinlaitteelta.

Rekisteröinnin jälkeen tulostimet tunnistavat sinut myös pelkällä kortilla.

Tulostus kortilla - rekisteröi korttisi:
 • Herätä tulostin koskettamalla näyttöä, jos näyttö on mustana. Odota rauhassa, heräily kestää jonkin aikaa!
 • Vie kortti kortinlukijan päälle, kone ei tunnista rekisteröimätöntä korttia
 • Syötä Käyttäjän ID -kenttään peruspalvelutunnus ja pääte (opiskelijalla esim. ab12345@edu, henkilökunnalla esim. ab12345@staff). Siirry Seur -painikkeella salasanakenttään ja syötä peruspalvelutunnuksen salasana.
 • Kirjaudu ulos Log out -painikkeesta tai viemällä kortti kortinlukijan päälle.
 • Jatkossa voit tulostaa pelkkää korttia näyttämällä.


Huom! Työ on tulostettavissa 72 h, jonka jälkeen se tuhoutuu tulostusjonostasi!

Huom! Jos rekisteröinti ei onnistunut jostain syystä, yritä uudelleen.
Ota tarvittaessa yhteys IT Helpdeskiin 040 190 4141!

Tulostus ilman korttia

Voit aina tarvittaessa tulostaa myös ilman korttia syöttämällä peruspalvelutunnuksesi muodossa ab12345@staff (henkilökunta) tai ab12345@edu (opiskelijat). Anna salasanaksi peruspalvelutunnuksen salasana.

Jos laite on nukkumatilassa, kosketa paneelia. Kirjaudu laitteelle viemällä tunnistautumiskortti lukulaitteen päälle. Tai liu´uta näkymää poikittassuunnassa sisäänkirjautuaksesi peruspalvelutunnuksellasi.

Tulostinten sijainti

Tulostinlaitteiden määrä yliopistolla on vähentynyt uudistuksen myötä, eikä kaikkiin pieniin tietokoneluokkiin ole sijoitettu enää omia tulostimia.

Tulostinlaitteita on sijoitettu luokkatilojen ja opetustilojen läheisyyteen. Tulosteen voi ottaa ulos luokan lähellä olevasta käytävätulostimesta, tai mistä tahansa kulkureitin varrella olevasta tulostinlaitteesta.

>> Opiskelijoiden käyttöön tarkoitetut tulostimet

>> Kaikki tulostimet

Mobiilitulostus (etätulostus) laitteesta riippumattomasti!

Voit tulostaa myös omalta tietokoneeltasi tai mobiililaitteeltasi tiedostoja yliopistolla tulostettavaksi! Lähetä tulostettava työ sähköpostilla tulostettavaksi mobiilitulostukseen tai lataa se tulostettavaksi osoitteessa webprint.tampere3.fi (kirjaudu sisään peruspalvelutunnuksellasi).  Hae tuloste miltä tahansa yliopiston, TTY:n tai TAMK:in tulostimelta.

Mobiilitulostus - pikaohje

 1. Käytä tulostettavan liitetiedoston lähettämiseen omaa yliopiston @staff.uta.fi tai @student.uta.fi -sähköpostiosoitettasi (jos käytössäsi ei ole kumpaakaan näistä voit käyttää mobiilitulostukseen webprint.tampere3.fi -sivua, kts. ohjeet)
 2. Lähetä liitetiedosto osoitteeseen webprint@tampere3.fi
 3. Lähetettävään postiin ei tarvitse laittaa otsikkoa tai kirjoittaa saatetekstejä
 4. Nouda työ haluamaltasi yliopiston monitoimilaitteelta Huom! Työ on tulostettavissa 72 h, jonka jälkeen se tuhoutuu tulostusjonostasi!
 5. Jos et ole vielä rekisteröinyt korttiasi, tulosta peruspalvelutunnuksella.
  Henkilökunta lisää peruspalvelutunnukseen @staff päätteen ja opiskelijat @edu. Opiskelija esim. ab12345@edu ja henkilökunta esim. ab12345@staff. Anna salasanaksi peruspalvelutunnuksen salasana.

Tuetut tiedostotyypit

 • Microsoft Office: doc, docx, xls, xlsx, ppt ja pptx
 • OpenOffice: odt, ods ja odp
 • Muut: pdf, html, htm, gif, png, jpg, rtf ja txt

Rajoituksia

 • Kaikki tiedostotyypit eivät ole tuettuja.
 • Tulosteen asetuksia ei voi itse muuttaa.
 • Toimii vain henkilökohtaisilla tulostustileillä.
 • USB-tikulta tulostaminen ei onnistu.

Opiskelijoiden tulostuskiintiöt

Opiskelijat saavat lukuvuodessa 400 (200 syksyllä ja 200 keväällä, kaksipuoleisena 100) mustavalkoista sivua ilmaista tulostussaldoa.

Lisäsaldoa voi ostaa ensisijaisesti verkkokaupasta (Ricoh Oy) tai palveluntarjoajan kampusten palvelupisteistä. Palvelupisteet sijaitsevat Päätalolla, huone A025 ja Kaupin kampuksella TAMK:in tiloissa, B1-44. Palvelupisteissä osto onnistuu vain käteisellä.

Näet tämän hetkisen saldon monitoimilaitteella, kun valitset secureprint- toiminnon. Ruudun yläosassa sinisellä alueella lukee Balance, näet siinä saldosi euroina. Saldon näkee myös Ricohin verkkokaupasta.

Hinnat:

Yksi mustavalkoinen yksipuolinen sivu maksaa 0.02938 EUR eli 2,938 senttiä ja kaksipuolinen 2,938 x 2.
Yksi värillinen sivu maksaa 0.04450 EUR eli 4,450 senttiä, kaksipuolisena 4,450 x 2.

Käyttäjätuki ja palvelupisteet

Kaikissa tulostus- ja kopiointilaitteiden käyttöön liittyvissä asioissa auttaa tietohallinnon asiakaspalvelu IT Helpdesk.

Tee kaikki palvelua koskevat tukipyynnöt ja vikailmoitukset IT Helpdeskiin
040 190 4141, it-helpdesk@uta.fi.


Palveluntuottaja Ricoh Oy:n Tampereen yliopiston keskustakampuksella on oma palvelupiste huoneessa Päätalo A025. Palvelupisteen asiakaspalveluhenkilö ylläpitää tulostusympäristöä ja vastaa sen toimivuudesta ja avustaa tarvittaessa laitteiden käytössä. Vastaava palvelupiste sijaitsee Kaupin kampuksella TAMKin tiloissa. Kaikilla Tampere3-pääkampuksilla on myös vikapäivystys.

Palvelun sisältö

Tampereen yliopistolla käytössä oleva tulostuspalvelu on käytössä kaikissa Tampere3-yhteistyö (TAY, TTY, TAMK) korkeakoulussa.

Palveluun kuuluu

 • tulostuspalvelu, hallinta, ylläpito, laskutus
 • raportointi, huollot, kaikki tulostinlaitteet
 • tarvikkeet, varaosat, paperit
 • ohjeistus, koulutus
 • palvelupisteet ja päivystys kampuksilla
 • verkkokauppa lisätulostuskiintiöiden ostamiseen (printshop.tampere3.fi)

Ohjeet