Sisältöön
tampereen yliopisto: johtamiskorkeakoulu: opiskelijaksi: kauppatieteet:
JohtamiskorkeakouluTampereen yliopistoJohtamiskorkeakoulu
Opiskelijaksi

Hyödyllisiä linkkejä

Opiskelijoiden kertomuksia

Miksi kauppatieteet?

Kauppatieteet oli itselleni selvä valinta johtuen yrittäjäperheeseen syntymisestä, ja Tampereen yliopiston Johtamiskorkeakoulu tarjosi hyvän ratkaisun paljasjalkaiselle tamperelaiselle. Tampere on hauska opiskelukaupunki, joka tarjoaa hyvää meininkiä, riittävästi aktiviteetteja ja loistavaa yhteisöllisyyttä.

Kauppatieteellisen yliopistokoulutuksen avulla voi työllistyä lukemattomiin eri tehtäviin. Johtamiskorkeakoulu taas tarjoaa ainoana Suomessa mahdollisuuden yhdistellä tehokkaasti kursseja sekä julkisen että yksityisen sektorin aloilta. Itse olen keskittynyt vakuutustieteeseen, joka asettuu juuri näiden kahden rajapintaan, painotuksen ollessa kuitenkin selkeästi kauppatieteissä.

Vakuutustieteen ehdottomana etuna on tutkinnon ainutlaatuisuus, jonka vuoksi vakuutustieteilijät löytävät oman alan töitä jo ensimmäisestä kesästä alkaen. Arvokkaan työkokemuksen lisäksi saamme myös opintopisteitä työskentelystä, sillä opintoihimme kuuluu pakollisena suorituksena kaksi työharjoittelujaksoa.

Kansainvälisyys kiinnostaa

Sivuaineekseni olen valinnut Asian business -kokonaisuuden. Opinnoissani olenkin suuntautunut vahvasti Tampereelta katsottuna itään, ja vaihto-opiskelijan elämää olen kokenut niin Malesiassa kuin Kiinassakin. Vaihto-opiskelu Aasiassa antoi paljon perspektiiviä opiskeluun ja yleisesti elämään, joten voin suositella vaihto-opintoja kaikille kauppatieteitä opiskeleville!

Terveiseni hakijalle

Opiskelupaikan saavuttaminen Tampereen yliopistosta pääsykoepisteiden valossa voi näyttää melko haastavalta. Numeroita ei kuitenkaan kannata pelästyä vaan laadukas työ pääsykoekirjojen parissa palkitsee unelmiesi opiskelupaikalla! Yhden kevään uhraaminen kirjastossa takaa hauskat viisi vuotta Tampereella ja tulevaisuuden, joka todellakin on ruusuinen! Tsemppiä pääsykoepuristukseen, nähdään kampuksella seuraavan lukuvuoden alkaessa!

- Joni Koro, vakuutustiede

---

Kauppatieteissä kiehtoo monipuolisuus!

Oma polkuni kauppatieteiden pariin ei ole ollut mitenkään yksiselitteinen. Oikeustieteellinen opintoputki hallitsi ajatuksiani suurimman osan lukiosta, mutta juuri ratkaisevilla hetkillä abivuonna totesin, ettei ulkoa pänttääminen ja lakikirjojen pläräys sittenkään kiehtonut tarpeeksi. Kauppatieteet valikoituvat itselleni niin sanotusti “toisiksi parhaana/vähiten huonona” vaihtoehtona sen suuremmin ajattelematta, mutta katumaan en ole joutunut. Jälkikäteen tarkasteltuna voin todeta, että kauppatieteiden valintamahdollisuudet erikoistumisen ja kiinnostuksenkohteiden osalta hakevat laajuutensa puolesta korkeakoulukentässä vertaisiaan, ja tästä olen päässyt ilahtumaan kerta toisensa jälkeen.

Kauppatieteet ovat ennakkoluuloja vastoin kaikkea muuta kuin homogeeninen ja yksiulotteinen tieteenala. Vaihtoehtoja on tarkasta tietyn alan erikoisosaamisesta esimerkiksi rahoituksen tai tilintarkastuksen parissa aina yleispäteviin tutkintoihin jotka pitävät maailman avoinna myös valmistumisen jälkeen vaikkapa markkinoinnin tai johtamisen tavoin. Lisäksi Tampereen yliopiston poikkeuksellisen laaja sivuainetarjonta ja vapaus opiskella pääaineen lisäksi lähes mitä ikinä haluaa pitävät opiskeluajan varmasti mielekkäänä ja tarjoavat laajaa perspektiiviä niin kysymyksiin taloudesta kuin elämän tarkoituksestakin.

Opiskelijaelämä

Parasta. Ylivoimaista. Lyömätöntä. Tampere tarjoaa opiskelijoille niin paljon tekemis- ja menomahdollisuuksia, että jokainen löytää varmasti omansa. Lisäksi porukka on opiskelijapiireissä takuulla mukaansatempaavaa ja aina innoissaan uusista tulokkaista. Monikasvoisesta ihmisjoukosta jokainen löytää ajatusmaailmalleen jakajia, ja omatkin mielenkiinnonkohteet avartuvat siinä sivussa kuin itsestään. Itse olen kahden ja puolen vuoden aikana päässyt mm. kiertämään puoli Suomea niin frakissa kuin haalareissakin, järjestänyt yhtä sun toistakin pikkukivaa 5-5000 ihmiselle ja päässyt toteuttamaan spontaaneja päähänpistoja tavalla, joka on mahdollista vain opiskelijalle.

Opintojen aikana jokaisella on mahdollisuus (ellei peräti velvollisuus) kokeilla eri mahdollisuuksia ja sivistää itseään juuri niillä aloilla mitkä itseä kiinnostavat. Ole aktiivinen, ota selvää kaikesta mitä opiskelijaelämä voi sinulle tarjota, älä tyydy suorittamaan kursseja yksi toisensa jälkeen. Ei koulua, eikä työelämää, vaan elämää varten.

- Eero Laitila, markkinointi

--

Miksi Tampere ja vero-oikeus?

Vero-oikeus ei kuulosta kovin katu-uskottavalta oppiaineelta, mutta itse olen kokenut alan opiskelut hyvin mielenkiintoisiksi ja käytännönläheisiksi. Päädyin valitsemaan vero-oikeuden  siksi, että minua kiinnostivat sekä kauppatieteet että oikeustieteet. Vero-oikeus itsessään painottuu vahvemmin oikeustieteiden puolelle, mutta pakollisena sivuaineena oleva laskentatoimi laajentaa mahdollisuuksia myös taloushallinnon puolelle. Vero-oikeuden opinnot antavatkin valmiudet toimia mm. veroasiantuntijana/ -konsulttina, tilintarkastajana sekä taloushallinnon ammattilaisena. Mahdollisuudet laajenevat entistään, kun käyttää hyväkseen Tampereen yliopiston vapaata sivuaineoikeutta. Tulevaisuutesi ei siis todellekaan ole kiveen hakattu!

Olen ollut enemmän kuin tyytyväinen pääainevalintaani. Vero-oikeuden professoreina toimii alansa huippuja, joten opetuksen laatu on taattu. Tampereen yliopiston vero-oikeuden opinnot ovat ainutlaatuiset, sillä missään muualla Suomessa vero-oikeutta ei opeta näin laajasti. Yksi vero-oikeuden ehdottomista valttikorteista on ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen suoritettava työharjoittelu, joka järjestetään käytännössä kokonaan yliopiston puolesta. Oli hienoa päästä jo ensimmäisen vuoden jälkeen oman alan töihin, ja tuo työkokemus on auttanut saamaan parempia töitä seuraavinakin kesinä. Olemme erittäin haluttua tavaraa työmarkkinoilla, minkä olen itsekin päässyt jo kokemaan.

Tampere on aivan mieletön kaupunki! Rakastuin tähän heti ensi silmäyksellä, ja sopeutuminen sujui erittäin hyvin, varsinkin kun yliopistolla tutustui uusiin samanhenkisiin kauppislaisiin, joiden kanssa viettää vapaa-aikaa. Tampereessa yhdistyvät kaunis luonto, vilkas opiskelijaelämä, runsaat harrastusmahdollisuudet ja rikas kulttuuri. Minusta on tullut myös hillitön mustamakkara-fani!

Tsemppisanat hakijoille

Sisäänpääsy voi tuntua olevan työn ja tuskan takana, mutta onnistuessasi sinua odottaa syksyllä uusi seikkailu.  Seuraavat viitisen vuotta tulevat olemaan taatusti elämäsi parhaimmat, sisältäen mm. haalaribileitä jatkoineen ja jatkojen jatkoineen, hienoja iltapukujuhlia, laskettureissuja parhaimmalla porukalla, kosteita illanistujaisia, yritysexcuja, mahdollisuuksia lähteä vaihtoon vaikkapa toiselle puolelle maapalloa ja osallistua ainejärjestötoimintaan jne. Mahdollisuuksia ja tapahtumia on loputtomasti, ja osallistuminen on vain sinusta itsestäsi kiinni. Kehotankin kaikkia olemaan ahkeria nyt keväällä, jotta syksyllä pääsette aloittamaan uuden elämänne!

- Kati Nieminen, vero-oikeus

--

 
Johtamiskorkeakoulu
33014 TAMPEREEN YLIOPISTO
puh. (03) 355 111 (vaihde)
Ylläpito: jkk.info@uta.fi
Muutettu: 19.5.2016 13.04 Muokkaa

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto
03 355 111
kirjaamo@uta.fi


KARVI-auditoitu HR Excellence in Research

YLIOPISTO
Tutkimus
Opiskelijaksi
Ajankohtaista
Yhteistyö ja palvelut
Yliopisto

AJANKOHTAISTA
Aikalainen
Avoimet työpaikat
Rehtoriblogi
Tampere3

PALVELUT
Aktuaarinkanslia
Avoin yliopisto
Hallinto
Kansainvälisen koulutuksen keskus
Kielikeskus
Kielipalvelut
Kirjaamo
Kirjasto
Liikuntapalvelut
Viestintä
Tietohallinto
Tutkimuspalvelut
Täydennyskoulutus
Tietoarkisto
» lisää palveluita

OPISKELU
Opetusohjelma
Opinto-oppaat
Opiskelijan työpöytä

SÄHKÖISET PALVELUT
Andor-hakupalvelu
Uusi lainasi
Intra
Moodle (learning2)
NettiOpsu / NettiRekka
NettiKatti
Sähköinen tenttipalvelu
TamPub
Office 365 webmail
Utaposti webmail
Wentti