Sisältöön
tampereen yliopisto: johtamiskorkeakoulu: tutkimus- ja koulutuskeskus synergos: täydennyskoulutus: kehityshankkeet:
JohtamiskorkeakouluTampereen yliopistoJohtamiskorkeakoulu
Tutkimus- ja koulutuskeskus Synergos

Tutustu Case-esimerkkeihimme

Uudistumalla tulevaisuuteen

Kotka-Kymin seurakunta uudistuu| A-klinikan uudistamispilotti

Case: Kotka-Kymin seurakunta uudistuuYhdessä kohti uutta tulevaisuutta! Kotka-Kymin seurakunta uudistuu – Synergos kumppanina

Kotka-Kymin seurakunnassa on käynnissä vahva uudistumisprosessi, jossa neljästä organisaatiosta muodostuu yksi. Muutosta on viety sekä henkilöstöä että asiakkaita osallistaen syksystä 2015 alkaen. Prosessia on viety eteenpäin avoimuuden hengessä.

Yhteiskunta ja samalla kirkon toimintaympäristö on isossa murroksessa. Voidakseen säilyttää elinvoimansa ja palvellakseen asiakkaitaan myös tulevaisuudessa, on seurakuntienkin uudistuttava omaehtoisesti, toteaa organisaationsa muutosjohtaja, kirkkoherra Anna-Tiina Järvinen.

Hanke tukee organisaatiokulttuurin ja johtamisen muutosta. Tavoitteena on siirtyä valmentavaan ja jaettuun johtamisen ja kehittää uudenlainen johtamisfoorumi. Kulttuurinmuutoksen tarkoituksena tukea henkilöstön mahdollisuuksia osallistua ja vaikuttaa sekä kehittää ja arvioida omaa osaamistaan. Hanke vahvistaa työyhteisötaitoja ja esimiestyön kehittymistä. Tavoitteena on myös luoda palaute- ja arviointityökaluja johtamisen työvälineeksi ja toiminnan kehittämiseksi.

Vauhtia uudistumiseen antaa KEVAlta saatu työelämänhanketukirahoitus, jota KEVA jakoi erilaisiin kehittämishankkeisiin. Käyntiin on lähtenyt todella mielenkiintoinen yhteistyö. Minulle on välittynyt organisaatiosta vahva tahto kehittää toimintaa ja mennä kohti tulevaisuutta tuorein eväin, kommentoi muutoskumppanina toimiva Päivi Mäkelä Synergosista.

Lisätietoa hankkeesta kehittämispäällikkö Päivi Mäkelä, 040 8223355.

Case: A-klinikan uudistamispilotti

Tutkimus- ja koulutuskeskus Synergos toimii kumppanina A-klinikkasäätiön Pirkanmaan palvelualueen uudistumishankkeessa, jossa mukana on Pirkanmaan palvelualueen kuusi palveluyksikköä.

Hankkeen tavoitteena on organisaation kyky uudistaa toimintaansa joustavasti ja näin vahvistua kohtaamaan muuttuvia toimintaympäristöjä. Henkilöstön hyvinvoinnin lisääminen, esimiestaitojen kehittäminen ja organisaation tuottavuuden lisääminen ovat tärkeitä palvelumallin ja palvelujen uudistamisessa. Pirkanmaan palvelualueen Sastamalan Päihdeklinikka ja Tampereen viisi palveluyksikköä seitsemässä eri toimipisteessä tarjoavat asiantuntija-apua erilaisissa päihde- ja riippuvuusongelmissa. Työn tavoitteena on vähentää ongelmallista riippuvuuskäyttäytymistä ja siitä aiheutuvaa harmia ja kärsimystä.

Uudistumisen myötä Pirkanmaan palvelualueella pyritään turvaamaan yksikköjen toiminta ja kehittämään kumppanuuksia tulevaisuudessa. A-klinikkasäätiön Pirkanmaan palvelualueen kehittämishanke ”Uudistumalla tulevaisuuteen” rahoitetaan osin A-klinikan omalla, osin ELY-keskuksen rahoituksella.

Lisätietoja: Kehittämispäällikkö Päivi Mäkelä etunimi.k.sukunimi@uta.fi puh. 040 822 3355

alkuun

 
Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulu
Tutkimus- ja koulutuskeskus Synergos
Pinni A, 5 krs., Kanslerinrinne 1, 33100 Tampere
Ylläpito: synergos@uta.fi
Muutettu: 24.10.2016 15.15 Muokkaa

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto
03 355 111
kirjaamo@uta.fi


KARVI-auditoitu HR Excellence in Research

YLIOPISTO
Tutkimus
Opiskelijaksi
Ajankohtaista
Yhteistyö ja palvelut
Yliopisto

AJANKOHTAISTA
Aikalainen
Avoimet työpaikat
Rehtoriblogi
Tampere3

PALVELUT
Aktuaarinkanslia
Avoin yliopisto
Hallinto
Kansainvälisen koulutuksen keskus
Kielikeskus
Kielipalvelut
Kirjaamo
Kirjasto
Liikuntapalvelut
Viestintä
Tietohallinto
Tutkimuspalvelut
Täydennyskoulutus
Tietoarkisto
» lisää palveluita

OPISKELU
Opetusohjelma
Opinto-oppaat
Opiskelijan työpöytä

SÄHKÖISET PALVELUT
Andor-hakupalvelu
Uusi lainasi
Intra
Moodle (learning2)
NettiOpsu / NettiRekka
NettiKatti
Sähköinen tenttipalvelu
TamPub
Office 365 webmail
Utaposti webmail
Wentti