Sisältöön
tampereen yliopisto: johtamiskorkeakoulu: tutkimus- ja koulutuskeskus synergos:
JohtamiskorkeakouluTampereen yliopistoJohtamiskorkeakoulu
Tutkimus- ja koulutuskeskus Synergos

Työhyvinvoinnin tutkimusta, kehittämistä ja koulutusta

Työhyvinvoinnin tutkimusryhmän keskeinen tavoite on edistää työhyvinvoinnin laaja-alaista ymmärtämistä. Tarjoamme  työhyvinvointiin liittyvää tutkimustietoa, kehittämispalveluja ja koulutusta. Työhyvinvoinnin taloudellinen hyöty syntyy siitä, että työntekijöiden motivaatio, terveys ja työkyky paranevat kehittämällä organisaation toimintatapaa, johtamista, ilmapiiriä ja vaikutusmahdollisuuksia työhön.

Työhyvinvoinnin tutkimusryhmän tekemä tutkimus on pääosin luonteeltaan muutokseen ja kehittämiseen tähtäävää toiminta- ja interventiotutkimusta. Ilmiötä tarkastellaan monitieteisesti (mm. kauppatiede, kasvatustieteet, sosiaalipsykologia, informaatiotieteet, terveystieteet, hallintotiede) ja organisaation, ryhmien ja yksilöiden näkökulmista. Keskeisiä kysymyksiä ovat: Mitä on työhyvinvointi ja mikä on sen merkitys tuloksellisen toiminnan kannalta?

AJANKOHTAISTA: 

  • Huomio yksityiset ja julkiset organisaatiot! Kaipaako työpaikkanne HR- ja työhyvinvointiorientoitunutta projektityöntekijää (tai vaikka pidempiaikaisempaakin osaajaa)? Marraskuussa alkavassa HR-KeKo-koulutuksessa on työssäoppimispaikkaa kaipaavia asiantuntijoita tarjolla. Katso lisätietoja ja ota yhteyttä!
  • Huomio korkeakoulutettu HR- ja työhyvinvointitehtävistä kiinnostunut työtön tai työttömyysuhan alainen! Hae mukaan marraskuussa alkavaan HR-KeKo-koulutukseen (työvoimakoulutus). Katso lisätietoja ja hae mukaan!
  • Kouluttaudu työhyvinvoinnin osaajaksi! Ilmoittautuminen Työhyvinvointivalmentajan koulutusohjelmaan 2019 on auki! Katso lisätietoa täältä

Työhyvinvointivalmentaja koulutuksen testimoniaali_Trafi_Tampereen yliopisto

  • Keräämme työelämässä olevilta kokemuksia konflikteista ja ajatuksia siitä, mikä auttaisi työpaikoilla ratkaisemaan niitä ja säilyttämään hyvinvointia ja toimintakykyä konflikteista huolimatta! Vastaa lyhykäiseen kyselyyn. Etsimme myös pk-yrityksiä Länsi-Suomen alueelta mukaan hakemaamme hankkeeseen, jossa tarjoaisimme työpaikoille mahdollisuuden oppia uusia taitoja konfliktien käsittelyyn. Ilmoita kiinnostuksestasi olla mukana tulevissa hankkeissa aiheeseen liittyen: anna.koski@uta.fi tai riitta-liisa.larjovuori@uta.fi.
  • Miten informaatioteknologia vaikuttaa työhyvinvointiin? Miten tukea hyvinvointia digitalisoituvassa työssä? Tutustu uuteen julkaisuun Informaatioergonomian näkökulma tietotyöhön.
  • Polkuja työelämään (TEMPO) -osatyökykyisen työnhakijan tuki -hankkeen loppuraportti on julkaistu Kuntoutussäätiön sivuilla.
  • Voimavarat käyttöön -verkkovalmennussivustolla voit kehittää psykologista pääomaasi erilaisten tehtävien avulla. Katso sivustoon liittyviä videoita YouTube-kanavaltamme, alla yksi mielenkiintoinen esimerkki:

  • TEMPO-hankkeessa toteuttamamme "Nuoren pomona - miten tuen nuorta monimuotoisen työelämän kynnyksellä" -opas ilmestyi. Tutustu ja hyödynnä! Sopii hyvin niin työanantajien kuin oppilaitosten ja muiden nuorten kanssa työskentelevien käyttöön.
  • lmarinen lahjoitti 30 000 euroa Työhyvinvoinnin tutkimusryhmälle tutkimushankkeeseen, jossa edistetään yrittäjien työhyvinvointia ja työelämän laatua. Lahjoitus on osa Ilmarisen Suomi 100 -kampanjaa, jossa kerätään tekoja paremman työelämän puolesta. Lue lisää hankkeesta.

johtajuussymposium2017.jpg

 
Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulu
Tutkimus- ja koulutuskeskus Synergos
Pinni A, 5 krs., Kanslerinrinne 1, 33100 Tampere
Ylläpito: synergos@uta.fi
Muutettu: 1.10.2018 13.46 Muokkaa

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto
03 355 111
kirjaamo@uta.fi


KARVI-auditoitu HR Excellence in Research

YLIOPISTO
Tutkimus
Opiskelijaksi
Ajankohtaista
Yhteistyö ja palvelut
Yliopisto

AJANKOHTAISTA
Aikalainen
Avoimet työpaikat
Rehtoriblogi
Tampere3

PALVELUT
Aktuaarinkanslia
Avoin yliopisto
Hallinto
Kansainvälisen koulutuksen keskus
Kielikeskus
Kielipalvelut
Kirjaamo
Kirjasto
Liikuntapalvelut
Viestintä
Tietohallinto
Tutkimuspalvelut
Täydennyskoulutus
Tietoarkisto
» lisää palveluita

OPISKELU
Opetusohjelma
Opinto-oppaat
Opiskelijan työpöytä

SÄHKÖISET PALVELUT
Andor-hakupalvelu
Uusi lainasi
Intra
Moodle (learning2)
NettiOpsu / NettiRekka
NettiKatti
Sähköinen tenttipalvelu
TamPub
Office 365 webmail
Utaposti webmail
Wentti