Sisältöön
tampereen yliopisto: kirjasto: julkaisupalvelut:
Tampereen yliopiston kirjastoTampereen yliopisto Tampereen yliopiston kirjasto

 

Ohjeet opinnäytetietojen ja opinnäytteen tallentamisesta NettiOpsuun

Uusi opasValmiin opinnäytteen jättäminen arvioitavaksi ja verkkojulkaiseminen

Huom! Palauta opinnäyte vasta sen jälkeen kun ohjaajasi on tehnyt opinnäytteen virallisen alkuperäisyystarkastuksen. Linkki: Turnitin-järjestelmän käyttö

NettiOpsu-tallennusta varten tarvitset peruspalvelutunnuksen ja opinnäytteesi pdf-muodossa.
Jos sinulla ei ole peruspalvelutunnusta tai sinulla on muita opinnäytteen palauttamiseen liittyviä kysymyksiä, ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen tutkielmat[at]uta.fi  tai puhelimitse 040 190 4259 tai  040 190 9746.

Tekninen tuki: it-helpdesk[at]uta.fi

Painotyöhön liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä: Yliopistopaino, sähköposti gradupaino[at]uta.fi tai p. 020 756 8683 (tai asiakaspalvelu p. 020 756 8693).

Pro gradu -tutkielma ja lääketieteen syventävä työ

Tallenna opinnäytteesi ja sitä koskevat tiedot NettiOpsuun (NettiOpsu - Valmistuminen - linkki: "Opinnäytteen jättäminen arvioitavaksi -lomake") siinä vaiheessa, kun olet varmistanut ohjaajaltasi, että opinnäytteesi on täysin valmis tarkastus- ja hyväksymisprosessia varten.

Virallinen tarkastusprosessi alkaa sen jälkeen kun opinnäytteesi pdf saapuu NettiOpsusta tiedekuntaan. Varmista tiedekunnasta, että opinnäytteesi on saapunut, jos aikataulusi on tiukka.

Lisensiaatintutkimus

Tallenna lisensiaatintutkimus NettiOpsuun vasta sen jälkeen, kun se on korjattu ja tarkastettu omassa tiedekunnassasi. Tarkastusta varten se jätetään tiedekuntaan kolmena tai neljänä kansioituna paperiversiona. Muut lisensiaatintutkimuksen tarkastamiseen ja hyväksymiseen liittyvät ohjeet, aikataulut ja käytännöt löytyvät oman tiedekuntasi jatkotutkinto-oppaasta.

Lisensiaatintutkimus voidaan ottaa johtokunnan asialistalle vasta sen jälkeen, kun tiedekunta on saanut yhden tarkastetun ja korjatun kappaleen painettuna kirjapainosta. Kirjapaino on sitoutunut toimittamaan yhden opinnäytteen tiedekuntaan ja toisen kirjastoon neljän työpäivän kuluessa siitä, kun olet sen NettiOpsuun tallentanut ja antanut samalla kaikki pyydetyt tiedot.

 

1. Opinnäytteen tallentaminen NettiOpsuun

 • Tutustu oman tiedekuntasi opinnäytteitä koskeviin ohjeisiin.
 • Viimeistele sisällöltään valmis opinnäyte huolellisesti. Oikolue se vielä kerran. Huolehdithan, että työssäsi ei ole sinua yksilöiviä tietoja, esim. opiskelijanumero tai puhelinnumero tms. Tarkista myös tutkielmatiedostosi otsikko ja tekijätiedot kohdassa File - Properties - Description: Title ja Author. Tarkista, että tiedot kohdassa ovat oikein (tai tyhjänä).
 • Sivujen marginaalien tulee olla yhtä suuret, 2 cm riittää. Muista numeroida sivut. Sivunumero laitetaan keskelle sivua joko ylä- tai alamarginaaliin. Aloita sivunumerointi vasta johdantoluvusta, eli varsinaisesta tekstistä. Katso myös Word-vinkkejä -ohje.
 • Yli 60-sivuiset opinnäytteet painetaan kaksipuoleisina.
 • Tallenna opinnäytteesi yhtenä tiedostona pdf-muotoon omalla nimelläsi (Virtanen_gradu.pdf). Tee tallennus koneella, jolla on pdf:n tekoon tarkoitettu ohjelma.
 • Ohessa on ohjeita pdf-tallennuksen tekoa ja pdf-tiedostojen yhdistämistä varten. Jos opinnäytteen pdf-tallennus ei onnistu, tai et osaa yhdistää pdf-tiedostoja yhdeksi tiedostoksi, ota yhteyttä yliopiston tietohallintoon: it-helpdesk[at]uta.fi tai kirjaston verkkopalveluihin tai Yliopistopainoon, josta saat palvelun maksullisena.
 • Tarkista, että pdf-tallenne vastaa alkuperäistä tiedostoa sivunasettelultaan ja muilta yksityiskohdiltaan. Varmista, että käyttämäsi fontti  on sisällytetty tiedostoon, jotta mm. painojäljestä tulee toivomasi. Varmista myös, että tiedostoon sisältyy nimiösivu, eli sivu, jossa on oma nimesi ja opinnäytteen nimi, oppiainetieto jne. sekä tiivistelmä. Muista, että vastaat itse tiedoston oikeellisuudesta.
 • Onnistuneesta NettiOpsu-tallennuksesta saat ilmoituksen: "Lupatiedot tallennettiin." - Jos huomaat lähettäneesi työstäsi virheellisen Turnitin-tarkastamattoman version, ilmoita asiasta heti ohjaajallesi, tiedekuntaasi, painoon ja kirjastoon (painon ja kirjaston yhteinen sähköpostisoite: Se.on.valmis[at]uta.fi , painon puhelinnumero: 020 756 8683, kirjaston puhelinnumerot:  040 190 4259 tai  040 190 9746 ). Mahdollisen uuden version kansituskulut maksaa opinnäytteen tekijä.

2. Opinnäytteellä useita tekijöitä

 • Ilmoita NettiOpsussa (klikkaa ruutua), jos opinnäytteellä on kaksi tai useampia tekijöitä. Kaikki tekijät ilmoittavat opinnäytteen tiedot NettiOpsussa ja liittävät mukaan myös pdf-tiedoston. Opinnäyte arkistoidaan opiskelijan nimellä, minkä vuoksi tiedot tarvitaan kaikilta tekijöiltä.

3. Opinnäytteen tiedot

 • Ilmoita NettiOpsussa opinnäytteesi nimi, kieli ja sivumäärä. Tiedot siirtyvät hyväksynnän jälkeen TamPub-julkaisuarkistoon (http://tampub.uta.fi/) työtäsi esittelevälle kuvailusivulle. (Työtä kuvailevat sivumäärät eivät vaikuta painatuskuluihin, jotka määräytyvät pdf:n sisältämän kokonaissivumäärän mukaisesti.)

4. Tiivistelmä

 • Kopioi NettiOpsuun myös opinnäytteesi tiivistelmä, jos tiivistelmän/t saa julkaista avoimessa verkossa. Tiivistelmä poimitaan tästä tietokantaan ja julkaistaan opinnäytteesi tietojen yhteydessä. Tiivistelmän täytyy kuitenkin ehdottomasti sisältyä opinnäytteesi pdf-tiedostoon. Tarkista tiedekuntasi tiivistelmäohjeet (esim. Ohjeet lääketieteen syventävien opintojen kirjallisen työn kirjoittajille).

5. Asiasanat

 • Voit halutessasi ilmoittaa NettiOpsussa opinnäytettäsi kuvaavia asiasanoja.

6. Julkaisulupa

 • Lue huolellisesti opinnäytteen julkaisulupaa koskeva osuus. Varmista, että sinulla on tekijänoikeus opinnäytteeseesi sisältyviin kuviin, taulukoihin tai muuhun aineistoon, tai että olet hankkinut verkkojulkaisuluvan tällaiseen aineistoon. Tietoa tekijänoikeudesta löytyy esimerkiksi seuraavilta www-sivustoilta: http://www.minedu.fi/OPM/Tekijaenoikeus/?lang=fi, http://www.kopiosto.fi/, http://www.kopiraitti.fi/, http://www.kuvastory.fi/, http://www.tekijanoikeus.fi/
 • Jos tutkielma tai sen osa on tieteellinen artikkeli, tutkielman tekijä huolehtii siitä, että tutkielman pdf sisältää sen artikkeliversion, jonka rinnakkaistallennuksen artikkelin julkaissut lehtikustantaja sallii.
 • Anna lupa julkaista opinnäytteesi verkossa tai valitse "en anna", jos haluat kieltää luvan. Luvan antaminen merkitsee, että kirjasto julkaisee opinnäytteen TamPub-julkaisuarkistossa ja yliopisto maksaa arkistokappaleen painatuskulut (mustavalkoinen painatus). Lisensiaatintutkimuksissa määrä on kaksi (yksikön ja kirjaston kappale). Luvan kieltäminen tarkoittaa, että maksat itse arkistokappaleen painatuskulut.
 • Opinnäytetyön palauttamisen toimintatapoja uudistettiin vuoden 2016 alussa: Linkki tiedotteeseen 26.1.2016

7. Maksulliset tilaukset

 • Mikäli haluat maksullisia opinnäytteitä itsellesi tai maksullisia värisivuja opinnäytteeseesi, tee myös nämä tilaukset NettiOpsussa.

Yliopistopainon hinnasto: Gradut ja opinnäytetyöt 1/2017 

 • Hinnat sisältävät yhden opinnäytteen mustavalkoisen painatuksen ja vakiokannet (keltainen pro graduissa ja syventävissä töissä, vihreä lisensiaatintutkimuksissa).
 • Pro gradu -tutkielmien ja lääketieteen syventävien opintojen kirjallisten opinnäytteiden arkistokappaleet on tehtävä arkistokelpoiselle paperille. Huomaathan, että hyväksymisprosessiin tulevat opinnäytteet on palautettava aina NettiOpsun kautta.
 • Mikäli otat omalla kustannuksellasi opinnäytteeseesi värisivuja (70 senttiä/värisivu), ne tulostetaan myös opinnäytteesi viralliskappaleeseen ja niiden kustannukset veloitetaan sinulta. Luettele toivomasi värisivut NettiOpsun palautuslomakkeen kohdassa ”Maksulliset tilaukset”. Kerro värisivut opinnäytteessä käyttämäsi sivunumeroinnin mukaisesti (ei PDF:n numeroinnin). Voit tarkentaa asiaa myös lomakkeen "Muuta tiedotettavaa" -kohdassa.
 • Mikäli haluat opinnäytteesi lisätilauksen edellä mainittuja hintoja kalliimpiin, mustiin koviin kansiin, mainitse asiasta tilauksesi yhteydessä. Huomaa tällöin neuvotella työsi ulkoasu painon kanssa. Viralliset kannet ovat pro gradu -tutkielmilla keltaiset ja lisensiaatintutkimuksilla vihreät kartonkikannet.
 • Hae omaan käyttöösi tilaamasi opinnäytteet Yliopistopainosta tai ilmoita NettiOpsussa opinnäytteiden toimitusosoite. Huomaathan, että valitessasi postituksen, hintaan lisätään toimituskulut (alk. 9,75 €).
 • Jos opinnäytteesi on jo hyväksytty ja haluat myöhemmin tilata opinnäytettäsi, ota yhteyttä Yliopistopainoon
 • Opinnäytteet toimitetaan tilaajalle kirjeenä tai pakettina. Lasku toimitus- ja käsittelykuluineen lähetetään erikseen.

8. Yliopistopaino

 • Yliopistopaino lähettää kansitetun opinnäytteen kirjastoon kirjaston kokoelmaa ja tulevaa arkistointia varten. Kahdesta lisensiaatintutkimuksesta toinen lähetetään tiedekuntaan ja toinen kirjastoon.

9. Kirjasto

 • Julkaisee opinnäytteesi ja sen tiivistelmän verkossa osoitteessa http://tampub.uta.fi/, jos olet antanut verkkojulkaisuluvan.
 • Opinnäyte julkaistaan sen jälkeen kun tieto opinnäytteen hyväksymisestä on siirtynyt opiskelijatietojärjestelmästä kirjastoon. Arvosanaa ei julkaista verkossa.
 • Luetteloi opinnäytteen sähköisen ja paperiversion kirjaston Tamcat-tietokantaan ja liittää opinnäytekokoelmaan Yliopistopainosta saapuneen opinnäytteen. Opinnäyte säilytetään kirjastossa pysyvästi.
 • Opinnäytteen arvostelua ei liitetä kirjaston kokoelmaan tulevaan ja arkistoitavaan opinnäytteeseen, vaan arvostelu on saatavissa pyynnöstä vain tiedekunnasta.

Lisätietoja:

Painotyöhön liittyvät asiat Yliopistopaino, gradupaino[at]uta.fi, tai puhelimitse 020 756 8683 tai 020 756 8693.
Verkkojulkaisemiseen liittyvät asiat tutkielmat[at]uta.fi tai puhelimitse 040 190 4259, 040 190 9746.

Tekninen tuki: it-helpdesk[at]uta.fi

 
Kalevantie 5
PL 617
33014 Tampereen yliopisto
Ylläpito: tutkielmat@uta.fi
Muutettu: 7.8.2017 15.08 Muokkaa

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto
03 355 111
kirjaamo@uta.fi


KARVI-auditoitu HR Excellence in Research

YLIOPISTO
Tutkimus
Opiskelijaksi
Opiskelu
Ajankohtaista
Yhteistyö ja palvelut
Yliopisto

AJANKOHTAISTA
Aikalainen
Avoimet työpaikat
Rehtoriblogi
Tampere3

PALVELUT
Aktuaarinkanslia
Avoin yliopisto
Hallinto
Kansainvälisen koulutuksen keskus
Kielikeskus
Kielipalvelut
Kirjaamo
Kirjasto
Liikuntapalvelut
Viestintä
Tietohallinto
Tutkimuspalvelut
Täydennyskoulutus
Tietoarkisto
» lisää palveluita

OPISKELU
Opetusohjelma
Opinto-oppaat
Opiskelijan työpöytä

SÄHKÖISET PALVELUT
Andor-hakupalvelu
Andor - uusi lainasi
Intra
Moodle (learning2)
NettiOpsu / NettiRekka
NettiKatti
Sähköinen tenttipalvelu
TamPub
Office 365 webmail
Utaposti webmail
Wentti