Sisältöön
tampereen yliopisto: kirjasto: mobiili:
Tampereen yliopiston kirjastoTampereen yliopistoTampereen yliopiston kirjasto
Mobiili

Tutustu RefWorks - viitteidenhallintaohjelmaan

Onko lähdeviitteiden ja kiinnostavien artikkeleiden tallentaminen ja hallinnoiminen sinusta työlästä? Viekö lähdeluettelon tekeminen kohtuuttomasti aikaa? Onko kirjoituksessa vaaditun tyylin omaksuminen ja toteuttaminen hankalaa? Ovatko viitteesi mikä missäkin: mapeissa, muistiinpanoissa, pöydällä ja osa ehkä jopa hävinneinä?

Jos vastasit yhteenkin kysymykseen myöntävästi, et ehkä ole kuullut viitteidenhallintaohjelmista. Tiesitkö, että sinulla on käytettävissäsi RefWorks, joka kulkee pilvipalveluna mukanasi yliopistolta kotiin ja halutessasi vaikka junaan tai lomalla internet-yhteydettömälle kesämökille. Verkkopohjaisen RefWorksin avulla teet itsellesi tietokannan, jonka kansioihin voit tallentaa viitteitä lehdistä, kirjoista tai verkkosivuista ja halutessasi voit liittää niihin kokotekstit pdf-tiedostoina. Kaikkea ei tosin tarvitse liittää, sillä RefWorks-viitteiden SFX-linkit vievät Nellin kokotekstilehtiin aina, kun kirjasto on kyseisen lehden tilannut. Viitteiden siirto tietokannoista hoituu yleensä lähes automaattisesti export-toiminnolla vain muutamalla klikkauksella. Kirjaston sivulta löydät ohjeet siirroista tärkeimmistä tietokannoista.

RefWorks ei ole pelkkä viitteiden säilytyspaikka. RefWorksin apuohjelma Write-N-Cite hoitaa puolestasi viitteiden merkitsemisen kirjoitukseen ja tekee automaattisesti kirjoituksen loppuun lähdeluettelon haluamasi tyylin mukaisesti. Write-N-Cite uudistuu kevään kuluessa ja on entistä kätevämpi käyttää.   Uusi versio mahdollistaa automaattisen muotoilun samalla kun kirjoitat. Muita parannuksia ovat mm. saumaton online/offline-työskentely, kattava Windows ja Mac-yhteensopivuus sekä alaviitteiden automaattinen muotoilu.

Write-N-Cite asennetaan käyttämääsi tietokoneeseen kerran ja se toimii sen jälkeen yhdessä Word-tekstinkäsittelyohjelman kanssa. Write-N-Citen asentaminen on helppoa ja kestää vain muutaman sekunnin. Write-N-Cite asennusohjeineen löytyy RefWorksin Tools-valikosta. Uusi versio on jo saatavilla Macille.

Write-N-Cite sisältää suppeampana näkymänä samat kansiot ja viitteet, jotka sinulla on RefWorksissakin. Kirjoittaessasi sinun ei siis tarvitse aukaista RefWorksia vaan viitteiden merkitseminen hoituu helposti Write-N-Citessa klikkaamalla haluamasi viitteen kohdalla Cite-linkkiä (uudessa WNC:ssa Insert citation). Kun avaat Write-N-Cite-ohjelman Wordissa, se kysyy käyttäjätunnusta ja salasanaa, ne ovat samat kuin RefWorksissa. Jos et ole internet-yhteyden päässä, offline-työskentelykin onnistuu. Valmiita viittaustyylejä on tuhansia mutta jos sopivaa ei löydy, voit muokata oman tyylin.

RefWorksin käyttöönotto on helppoa. Sinun tarvitsee vain ottaa ensimmäinen yhteys ja rekisteröityä yliopiston koneella ja sen jälkeen RefWorks on aina käytössäsi ajasta ja paikasta riippumatta. Rekisteröidy Sign up for a New Account -linkistä ja anna tarvittavat tiedot. Voit valita käyttäjätunnuksen ja salasanan vapaasti mutta älä käytä ääkkösiä.

Kirjasto järjestää useita RefWorks-koulutuksia lukuvuoden aikana. Ajat ja ilmoittautumislomakkeet löydät koulutuskalenterista.

Linkkejä:
Kirjaston oma RefWorks-sivu

Kirjaston RefWorks-koulutukset

Tutorials

Uuden Write-N-Cite -version käyttö (toimii jo Macissa, Windowsiin tulossa):

<< takaisin

chat error
 
Kalevantie 5
PL 617
33014 Tampereen yliopisto
Ylläpito: kirjasto@uta.fi
Muutettu: 17.4.2012 12.33 Muokkaa

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto
03 355 111
kirjaamo@uta.fi


KARVI-auditoitu HR Excellence in Research

YLIOPISTO
Esittely
Opiskelijaksi
Opiskelu
Tutkimus
Yhteistyö
Yksiköt
Yhteystiedot

AJANKOHTAISTA
Aikalainen
Avoimet työpaikat
Opiskelijablogi
Rehtoriblogi
» lisää ajankohtaisia

PALVELUT
Aktuaarinkanslia
Avoin yliopisto
Hallinto
Kansainväliset asiat
Kielikeskus
Kielipalvelut
Kirjaamo
Kirjasto
Liikuntapalvelut
Viestintä
Tietohallinto
Tutkimuspalvelut
Täydennyskoulutus
Yhteiskuntatieteellinen tietoarkisto
» lisää palveluita

OPISKELU
Opetusohjelma
Opinto-oppaat
» lisää palveluita opiskelijalle

SÄHKÖISET PALVELUT
Intra
Moodle (learning2)
Nelli
NettiOpsu / NettiRekka
NettiKatti
Sähköinen tenttipalvelu
TamPub
Tamcat
Office 365 webmail
Utaposti webmail
Wentti