Sisältöön
tampereen yliopisto: kirjasto: palvelut:
Tampereen yliopiston kirjastoTampereen yliopisto Tampereen yliopiston kirjasto

Saavutettavuus Tampereen yliopiston kirjastossa

Kirjaston henkilökunta auttaa mielellään kaikissa kirjaston käyttöön liittyvissä asioissa. Avustaja- ja opaskoirat ovat tervetulleita kirjaston tiloihin. Jos huomaat esteitä palveluissamme tai tiloissamme, ilmoita siitä osoitteeseen kirjasto@uta.fi

Kirjasto palvelee kahdessa toimipaikassa, Linna-rakennuksessa keskustakampuksella ja Arvo-rakennuksessa Kaupin kampuksella.

Linna-kirjasto

Sisäänkäynti Linna-kirjastoon

Linna-kirjasto sijaitsee yliopiston keskustakampuksella Linna-rakennuksessa osoitteessa Kalevantie 5. Sisäänkäynti kirjastoon on rakennuksen 1. kerroksessa, ja kirjaston tiloja on 1., 2. ja 3. kerroksessa.

Kirjastoon pääset Kalevantien puolelta Linna-rakennuksen pääovesta, jolla on luiska. Pinninkadun sisäänkäynnin kautta tulet -1. kerrokseen, josta aulan hissi vie 1. kerrokseen kirjaston sivuovelle. Kalevantien ja Pinninkadun ulko-ovet avautuvat ovien vieressä olevilla avauspainikkeilla. Kirjaston pääovi aukeaa automaattisesti ja sivuovi ravintolan vieressä olevassa portaikossa avauspainikkeella.

Liikkuminen ja Linna-kirjaston käyttö

Kirjaston tiloissa pääset kulkemaan hissillä, jonka valintapainikkeet on merkitty myös pistekirjoituksella. Asiakaspalvelu sijaitsee kirjaston 1. kerroksessa, sisäänkäynnin jälkeen oikealla. Asiakaspalvelupisteessä on säädettävät pöydät, tuoleja sekä induktiosilmukka. Lainausautomaatit 1. ja 2. kerroksessa ovat korkeussäädettäviä. Ensimmäisessä kerroksessa on tietoaineistojen hakupäätteitä myös matalilla pöydillä.

WC-tilat Linna-kirjastossa

Kirjaston 2. ja 3. kerroksessa on inva-wc.

Linna-kirjaston pohjakartta (tulostettava pdf)
Keskustakampuksen kartta (tulostettava pdf)

Arvo-kirjasto

Sisäänkäynti Arvo-kirjastoon

Arvo-kirjasto sijaitsee Kaupin kampuksella Arvo1-rakennuksessa osoitteessa Arvo Ylpön katu 34. Sisäänkäynti kirjastoon on 0. kerroksesta, ja kirjaston tiloja on 0. ja 1. kerroksessa.

Rakennuksen Teiskontien puoleinen sisäänkäynti on 0. kerroksessa ja Arvo1:n pääsisäänkäynti 1. kerroksessa, josta pääset aulan hissillä 0. kerrokseen. Rakennuksen ulko-ovet avautuvat automaattisesti. Kirjaston ovet avautuvat ulkopuolelta painikkeella ja sisäpuolelta automaattisesti.

Vahtimestarit löydät Arvo2-rakennuksesta.

Liikkuminen ja Arvo-kirjaston käyttö

Kirjaston tiloissa pääset henkilökunnan avustamana kulkemaan hissillä 1. kerroksen Oppimiskeskukseen. Myös kirjaston läheisyydessä aulassa on hissi, jolla pääset Oppimiskeskukseen ja käytävää myöten opetusluokkaan ja ryhmätyöhuoneisiin. Asiakaspalvelu sijaitsee kirjaston 0. kerroksessa, sisäänkäyntiä vastapäätä. Asiakaspalvelupisteessä on säädettävät pöydät ja tuoleja ja samassa kerroksessa lainaus- ja palautusautomaatti matalalla tasolla. Asiakkaille on 0. kerroksessa neljä tietokonetta istumakorkeudella.

WC-tilat Arvo-kirjastossa

Kirjaston vieressä käytävällä 0. kerroksessa on inva-wc.

Arvo-kirjaston pohjakartta (tulostettava pdf)
Kaupin kampuksen kartta (pdf)

Kurssikirjat lukemisesteisille opiskelijoille

Opiskelijalla, jolla on esittää Tampereen yliopiston erityisjärjestelyehdotus, on oikeus lainata kurssikirjoja kolmeksi viikoksi. Erityisjärjestelyehdotusta voi pyytää yliopiston saavutettavuusyhteyshenkilöltä. Lisätietoja erityisjärjestelyehdotuksesta on Opiskelun saavutettavuus -verkkosivulla.

Celia-kirjaston palvelut

Celian kirjoja voivat käyttää kaikki, joille tavallisen kirjan lukeminen on vamman tai vastaavan syyn vuoksi vaikeaa. Celia tuottaa ja välittää kirjallisuutta saavutettavassa muodossa. Voit ilmoittautua Celian asiakkaaksi Tampereen yliopiston kirjastossa.

Lisätietoa saavutettavuudesta Tampereen yliopistossa

Opiskelun saavutettavuus
Tampereen yliopiston tilojen saavutettavuus

 
Kalevantie 5
PL 617
33014 Tampereen yliopisto
Ylläpito: kirjasto@uta.fi
Muutettu: 3.5.2018 13.20 Muokkaa

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto
03 355 111
kirjaamo@uta.fi


KARVI-auditoitu HR Excellence in Research

YLIOPISTO
Tutkimus
Opiskelijaksi
Ajankohtaista
Yhteistyö ja palvelut
Yliopisto

AJANKOHTAISTA
Aikalainen
Avoimet työpaikat
Rehtoriblogi
Tampere3

PALVELUT
Aktuaarinkanslia
Avoin yliopisto
Hallinto
Kansainvälisen koulutuksen keskus
Kielikeskus
Kielipalvelut
Kirjaamo
Kirjasto
Liikuntapalvelut
Viestintä
Tietohallinto
Tutkimuspalvelut
Täydennyskoulutus
Tietoarkisto
» lisää palveluita

OPISKELU
Opetusohjelma
Opinto-oppaat
Opiskelijan työpöytä

SÄHKÖISET PALVELUT
Andor-hakupalvelu
Uusi lainasi
Intra
Moodle (learning2)
NettiOpsu / NettiRekka
NettiKatti
Sähköinen tenttipalvelu
TamPub
Office 365 webmail
Utaposti webmail
Wentti