Sisältöön
tampereen yliopisto: kirjasto: tietoa kirjastosta: vuosikertomukset: vuosikertomus 2014:
Tampereen yliopiston kirjastoTampereen yliopisto Tampereen yliopiston kirjasto

Vuosikertomus 2014


Tapahtui kirjastossa vuonna 2014

Lainattavat tabletit

Lainattavat tabletit lanseerattiin Tertiossa lukukauden avaustapahtumassa. Tablettien tarjonnalla kannustetaan asiakkaita ottamaan e-kirjat hyötykäyttöön. 

Läppäritila

Lukijat ja läppärit sopuun. Pääkirjaston Hiljainen lukusali sai vuoden alussa erillisen tilan läppärin käyttäjille. Näin taattiin työrauha niin lukijoille kuin kirjoittajille.

gradukassi2.jpg

Gradukassi valmistumisen tukena. Humanikassa tarjottiin graduntekijöille uusia Gradukassi-lokeroita, joita voi varata vuodeksi omaan käyttöön. Opiskelijan taakka keveni, kun omat aineistot saa nyt säilyttää kirjastossa.

E-kirjaklinikalla

E-kirjaklinikka vakiintui uudeksi kysytyksi palveluksi. Klinikalle voi varata henkilökohtaisen ajan ja saada ohjausta e-kirjojen lataamisessa ja käytössä.

Posteri IFLAssa

Kirjasto kansainvälisillä foorumeilla. EAHIL-konferenssissa Italiassa esiteltiin kokemuksia Tilaa informaatikko -palvelusta, ja IFLA-konferenssissa kerrottiin e-kirjojen markkinoinnista erilaisille käyttäjille. IFLAssa aihe kiinnosti kansallisuuteen katsomatta, ja suomalainen pioneerityö e-kirjojen tuomisessa asiakkaiden käyttöön sai tunnustusta.

Uusi asiakas

Tervetuloa kirjaston käyttäjäksi! Uusi asiakas voi nyt tutustua kirjastoon tiiviin verkko-oppaan avulla. Tervetuliaisiksi saatu kirjanmerkki tarjoaa avaimen oppaaseen ja tärkeimmät yhteystiedot.

Tutkimuksen tiedonhallinta -kurssi

Tutkijan uusi tukipaketti. Tutkimustyössä tarvittavat tiedonhallintataidot koottiin kurssikokonaisuudeksi, joka valmisteltiin yhteistyössä yliopiston tutkijakoulun kanssa. Istumapaikat täyttyivät jo ensi tapaamisessa, ja kysyjille oli perustettava uusia ryhmiä. Koulutusta kehitetään ja jatketaan.

2000. Acta-väitöskirja

2000. väitöskirja Acta Universitatis Tamperensis -sarjassa ilmestyi. Tutkija Pia Vesalan yrityksen hallinnon alaan kuuluvaa väitöskirjaa juhlittiin marraskuussa. Vuosi oli muutenkin väitöskirjojen juhlavuosi Tampereen yliopistossa. Tohtoriksi valmistuvat julkaisivat kaikkiaan 149 väitöskirjaa.

UTA RAE -projektissa

Uutta osaamista kirjastoon. Kirjasto osallistui yliopiston  tutkimuksen arviointiin (UTA RAE 2014 -projekti) tuottamalla julkaisuanalyysit arvioinnin käyttöön. Vaativa tehtävä kartutti bibliometristä osaamista. Vuoden päätteeksi kollegat valitsivat projektin toteuttamisen Vuoden kirjastoteoksi.


 
Kalevantie 5
PL 617
33014 Tampereen yliopisto
Ylläpito: kirjasto@uta.fi
Muutettu: 10.4.2015 14.38 Muokkaa

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto
03 355 111
kirjaamo@uta.fi


KARVI-auditoitu HR Excellence in Research

YLIOPISTO
Tutkimus
Opiskelijaksi
Ajankohtaista
Yhteistyö ja palvelut
Yliopisto

AJANKOHTAISTA
Aikalainen
Avoimet työpaikat
Rehtoriblogi
Tampere3

PALVELUT
Aktuaarinkanslia
Avoin yliopisto
Hallinto
Kansainvälisen koulutuksen keskus
Kielikeskus
Kielipalvelut
Kirjaamo
Kirjasto
Liikuntapalvelut
Viestintä
Tietohallinto
Tutkimuspalvelut
Täydennyskoulutus
Tietoarkisto
» lisää palveluita

OPISKELU
Opetusohjelma
Opinto-oppaat
Opiskelijan työpöytä

SÄHKÖISET PALVELUT
Andor-hakupalvelu
Uusi lainasi
Intra
Moodle (learning2)
NettiOpsu / NettiRekka
NettiKatti
Sähköinen tenttipalvelu
TamPub
Office 365 webmail
Utaposti webmail
Wentti