Sisältöön
tampereen yliopisto: kirjasto: tietoa kirjastosta: vuosikertomukset: vuosikertomus 2015:
Tampereen yliopiston kirjastoTampereen yliopisto Tampereen yliopiston kirjasto

Vuosikertomus 2015


Kirjastonjohtaja: Uutta kulttuuria rakentamassa

Minna Niemi-GrundströmVuonna 2015 Tampereen yliopiston kirjasto täytti 90 vuotta. Juhlavuotta väritti Building Linna -uudistusprojekti, jonka näkyvimpänä muutoksena oli Humanikan kokoelmien ja palvelujen keskittäminen Linnaan ja Linnan kirjastotilojen uudistaminen.

Projektissa tapahtui myös paljon muuta. Paransimme palvelujamme ja uudistimme organisaatiorakenteen. Kirjastossa toimii nyt neljä palvelutiimiä entisten kahden osastokirjaston ja pääkirjaston viiden osaston sijasta. Palvelutiimeillä pyrimme selkiyttämään palvelukokonaisuuksia ja vahvistamaan erityisesti tutkijapalvelujen resursointia.

Toimiminen jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössä pakottaa miettimään myös toiminnan tapaa innovatiivisesti. Kirjaston uudistunut organisaatiorakenne ja uudistettu joustava toimintamalli mahdollistavat kirjaston toiminnan laadukkaan toteuttamisen ja jatkuvan kehittämisen.

Samalla kun kannustetaan uusien, pienienkin ideoiden esiintuomiseen, korostetaan myös kehittämisen pitkäjänteisyyttä. Jos kykenemme rohkeasti kokeilemaan uusia asioita, oppimaan epäonnistumisista ja tekemään asioita uudella tavalla, kirjastolla on hyvät valmiudet menestyä tulevaisuudessakin.

Building Linna -projekti oli koko kirjaston yhteinen projekti. Se vahvisti kirjaston yhdessä tekemisen kulttuuria ja kirjaston yhtenäistä, positiivista imagoa. Koko laaja ja työtä teettänyt muutosprosessi vietiin maaliin hyvällä tunnelmalla. Tästä syystä projekti valittiin vuoden kirjastoteoksi ja koko kirjaston henkilökunta palkittiin hyvin suoritetusta työstä.

Kirjasto toimii asiakkaitaan varten eikä heitä unohdettu muutostyössäkään. Hyödynsimme saamaamme asiakaspalautetta tilojen, kokoelmien ja palvelujen uudistamisessa, ja sen lisäksi saimme opiskelijoita mukaan suunnittelemaan kirjaston uutta monitoimitilaa.

Kiitos muutoksen onnistumisesta kuuluu siis myös asiakkaillemme. Sinnikkäimmät työskentelivät kirjaston tiloissa silloinkin, kun remontti oli äänekkäimmillään. Remontin jälkeen vanhat ja uudet asiakkaat ovat löytäneet Linnan uudet, hienot työskentelytilat, mikä näkyy jo kävijämäärien nousuna.

Tätä kirjoittaessani olemme jo toteuttamassa Tampereen yliopiston uutta kunnianhimoista strategiaa, jonka tavoitteena on kehittää yliopistoa osaksi uudenlaista yliopistoyhteisöä, jossa yhdistetään tamperelaiset yliopistot ja ammattikorkeakoulu.

Toimintakulttuurilla on suuri merkitys erityisesti muutostilanteissa. Tampereen yliopiston kirjaston toimintakulttuuri on yksi menestystekijä, kun siirrymme kohti uutta yliopistoa.

Minna Niemi-Grundström


 

 

 
Kalevantie 5
PL 617
33014 Tampereen yliopisto
Ylläpito: kirjasto@uta.fi
Muutettu: 7.4.2016 11.40 Muokkaa

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto
03 355 111
kirjaamo@uta.fi


KARVI-auditoitu HR Excellence in Research

YLIOPISTO
Tutkimus
Opiskelijaksi
Ajankohtaista
Yhteistyö ja palvelut
Yliopisto

AJANKOHTAISTA
Aikalainen
Avoimet työpaikat
Rehtoriblogi
Tampere3

PALVELUT
Aktuaarinkanslia
Avoin yliopisto
Hallinto
Kansainvälisen koulutuksen keskus
Kielikeskus
Kielipalvelut
Kirjaamo
Kirjasto
Liikuntapalvelut
Viestintä
Tietohallinto
Tutkimuspalvelut
Täydennyskoulutus
Tietoarkisto
» lisää palveluita

OPISKELU
Opetusohjelma
Opinto-oppaat
Opiskelijan työpöytä

SÄHKÖISET PALVELUT
Andor-hakupalvelu
Uusi lainasi
Intra
Moodle (learning2)
NettiOpsu / NettiRekka
NettiKatti
Sähköinen tenttipalvelu
TamPub
Office 365 webmail
Utaposti webmail
Wentti