FM Aki Järvisen mediakulttuurin alaan kuuluva väitöskirja

Games without Frontiers: Theories and Methods for Game Studies and Design (Pelit vailla rajoja: Pelitutkimuksen ja -suunnittelun teorioita ja menetelmiä)

tarkastetaan 8.3.2008 klo 12 Tampereen yliopiston päärakennuksen luentosalissa A1, Kalevantie 4, Tampere.

Vastaväittäjänä on Ph.D. Jesper Juul (MIT (Massachusetts Institute of Technology)). Kustoksena toimii professori Mikko Lehtonen.

***

Aki Järvinen on syntynyt Tampereella ja hän on suorittanut filosofian maisterin tutkinnon Tampereen yliopistossa. Hän on työskennellyt kohderyhmäpäällikkönä Veikkaus Oy:ssä vuodesta 2005 lähtien.

Aki Järvinen väitöskirja ilmestyy sähköisenä sarjassa Acta Electronica Universitatis Tamperensis; 701, Tampereen yliopisto 2008. ISBN 978-951-44-7252-7, ISSN 1456-954X.
http://acta.uta.fi.

Lisätietoja: Aki Järvinen, puh. 040 5041 367, aki@gameswithoutfrontiers.net, http://www.gameswithoutfrontiers.net/

LEHDISTÖTIEDOTE

Pelialan ammattilainen väittelee pelien tutkimus- ja suunnittelumenetelmistä

Aki Järvisen väitöskirja käsittelee pelien tutkimista ja suunnittelemista. Games without Frontiers: Theories and Methods for Game Studies and Design on lähes kymmenvuotisen tutkimus- ja kehitystyön tulos, jota Järvinen on valmistellut peleihin liittyvien työtehtävien rinnalla. Tutkimus on monitieteinen kokonaisesitys peleistä ja pelaamisesta sekä siitä, miten aihetta voidaan akateemisesti tutkia ihmistieteiden näkökulmista.

Games without Frontiers kattaa nimensä mukaisesti "pelit vailla rajoja" eli sen perustana on yli sadan pelin empiirinen otanta, joka sisältää niin video- ja tietokonepelejä, lautapelejä, korttipelejä, rahapelejä kuin televisiovisailuitakin. Tutkimus soveltaa mm. psykologian ja estetiikan teorioita tähdäten käytännön sovelluksiin pelien tuottamisessa ja tutkimisessa.

Väitöskirjan pääasialliseen yleisöön kuuluvat paitsi peleistä kiinnostuneet tutkijat myös pelialan opettajat, opiskelijat sekä pelisuunnittelijat. Järvinen on luennoinut tutkimustyöstään viljalti maailmalla, mikä kertoo työn merkittävyydestä kansainvälisesti. Hänen tutkimushavaintojaan valittiin vuoden 2007 kymmenen merkittävimmän pelejä koskevan tutkimuslöydöksen joukkoon parhaillaan Kaliforniassa koolla olevassa Game Developers Conferencessa.

Lisätietoa:
http://www.gameswithoutfrontiers.net
http://gamegame.blogs.com
http://www.avantgame.com/top10.htm

 

käyntiä 21.2.2008 alkaen

Väitökset    Tampereen yliopiston kirjasto   Tampereen yliopisto