Sisältöön
tampereen yliopisto: kieli-, käännös- ja kirjallisuustieteiden yksikkö: opiskelu: vanhat oppiaineet (ennen 2012 aloittaneille): saksan kieli ja kulttuuri:
Kieli- ja käännös- ja kirjallisuustieteiden yksikköTampereen yliopistoKieli- ja käännös- ja kirjallisuustieteiden yksikkö
Saksan kieli ja kulttuuri

Opiskelu

Saksan kielen ja kulttuurin opiskelun tavoitteena on antaa opiskelijoille hyvä saksan kielen taito sekä perehdyttää heidät saksan kielen rakenteeseen, saksalaiseen kulttuuriin ja näiden tutkimukseen. Opiskelun tavoitteena on myös oppia tuottamaan itsenäisesti saksankielistä tieteellistä tekstiä. Saksan kielen ja kulttuurin opiskeluun kuuluvia osa-alueita ovat: nykykieli, kielitiede, saksa vieraana kielenä -didaktiikka, kirjallisuustiede, talousviestintä, saksan kielen historia sekä saksankielinen kirjallisuus, kulttuuri ja maantuntemus. Saksan kielen ja kulttuurin opinnoissa perehdytään myös hollannin kieleen.

Saksan kielen tarkasteleminen kielitieteen objektina edellyttää ennen muuta hyvää nykykielen taitoa, jota vaaditaan jo opintojen alkuvaiheessa. Näin ollen on syytä kiinnittää huomiota tämän taidon kehittämiseen mahdollisimman tehokkaalla tavalla, esim. oleskelemalla saksankielisellä alueella jo ennen opiskelun alkua tai mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Opiskelijavaihto-ohjelmien ansiosta oppiaine pystyy tarjoamaan suurelle osalle pääaineopiskelijoista mahdollisuuden yhden lukukauden opiskeluun saksalaisessa yliopistossa.

Sähköpostilistat:

Saksan kielen opiskelijoille tärkeimmät sähköpostilistat ovat Lexican lista sekä GERMANISTIT-lista. Oppiaine tiedottaa kurssimuutoksista, peruuntumisista ym. kotisivujen lisäksi Germanistit -listalla. Listalle voi liittyä noudattamalla seuraavia ohjeita:

Lähetä sähköposti (ei otsikkoa) osoitteeseen listserv@uta.fi

Viestikenttään kirjoitat:

     SUBSCRIBE germanistit Etunimi Sukunimi

Lähetä viesti. Saat vahvistuksen listserv-palvelimelta. Huom! Liittyäksesi Lexilistalle toista yllä mainitut toimenpiteet niin, että korvaat viestissä sanan germanistit sanalla lexica.


Sähköpostilistalta eroaminen:

       Lähetä viesti SIGNOFF germanistit (tai: lexica) niin ikään osoitteeseen listserv@uta.fi

 
Kalevantie 4, 33014 Tampereen yliopisto
puh. (03) 355 111
Kysymykset ja palaute
Ylläpito: emilia.maki@uta.fi
Muutettu: 16.6.2011 12.04 Muokkaa

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto
03 355 111
kirjaamo@uta.fi

YLIOPISTO
Esittely
Opiskelijaksi
Opiskelu
Tutkimus
Yhteistyö
Yksiköt
Yhteystiedot

AJANKOHTAISTA
Aikalainen
Avoimet työpaikat
Opiskelijablogi
Rehtoriblogi
» lisää ajankohtaisia

PALVELUT
Aktuaarinkanslia
Avoin yliopisto
Hallinto
Kansainväliset asiat
Kielikeskus
Kielipalvelut
Kirjaamo
Kirjasto
Liikuntapalvelut
Viestintä
Tietohallinto
Tutkimuspalvelut
Täydennyskoulutus
Yhteiskuntatieteellinen tietoarkisto
» lisää palveluita

OPISKELU
Opetusohjelma
Opinto-oppaat
» lisää palveluita opiskelijalle

SÄHKÖISET PALVELUT
Intra
Moodle (learning2)
Nelli
NettiOpsu / NettiRekka
NettiKatti
Sähköinen tenttipalvelu
TamPub
Tamcat
Office 365 webmail
Utaposti webmail
Wentti