Erikoishammaslääkärikoulutus alkoi Tampereen yliopistossa 1.1.2013. Näiltä sivuilta löydät tietoa erikoishammaslääkärikoulutuksesta. Opinto-oikeutta erikoishammaslääkärikoulutukseen voi toistaiseksi hakea joustavasti ilman hakuaikaa. Koulutus ei 1.2.2015 alkaen ole enää tutkintomuotoista, sillä koulutuksen ohjausvastuu siirtyi opetus- ja kulttuuriministeriöstä sosiaali- ja terveysministeriöön. Erikoistujan kannalta näkyvin muutos on, että asetuksen voimaantulosta lähtien valmistunut ei saa enää tutkintotodistusta, vaan todistuksen suoritetusta koulutuksesta. Valvira laillistaa valmistuneet erikoislääkärit ja erikoishammaslääkärit samaan tapaan kuin ennenkin. Koulutuksen sisältö pysyy ennallaan.
Erikoislääkäri- ja erikoishammaslääkärikoulutuksen valintaperusteisuutta on tarkoitus työstää valtakunnallisella tasolla. Mikäli valintaprosessiin on tiedossa muutoksia, asiasta tiedotetaan heti.
Koulutukseen hakeutuminen
Erikoishammaslääkärikoulutuksen voi suorittaa henkilö, joka on saanut oikeuden harjoittaa hammaslääkärin ammattia itsenäisesti laillistettuna ammattihenkilönä ja on sen jälkeen työskennellyt päätoimisesti hammaslääkärin kliinisissä tehtävissä vähintään kaksi vuotta. Erikoistumiskoulutus kestää täystoimisesti opiskellen kolme vuotta ja suu- ja leukakirurgian koulutusohjelma kuusi vuotta.
Erikoishammaslääkärikoulutus suoritetaan yliopiston lääketieteen yksikössä ja yliopistollisessa tai muussa keskussairaalassa tai terveyskeskuksessa olevassa kunkin erikoisalan koulutusvirassa. Virat julistetaan julkisesti haettavaksi. Hakemukset toimitetaan siihen terveydenhuollon yksikköön, jonka virkaa haetaan. Hakemukseen liitettävät asiakirjat ja hakemuksen lähetysosoite ilmoitetaan koulutusviran hakujulistuksessa.
Virkaan valittu hakee alansa opinto-oikeutta Tampereen yliopiston lääketieteen yksiköstä näillä sivuilla olevien ohjeiden mukaisesti.
YLIOPISTO
Tutkimus
Opiskelijaksi
Ajankohtaista
Yhteistyö ja palvelut
Yliopisto
AJANKOHTAISTA
Aikalainen
Avoimet työpaikat
Rehtoriblogi
Tampere3