Sisältöön
tampereen yliopisto: tampereen yliopiston normaalikoulu: lukio:
Tampereen normaalikouluTampereen yliopistoTampereen normaalikoulu

TERVETULOA NORSSIN LUKIOON!

Tampereen yliopiston normaalikoulun lukio

Yleislinja:  lukiolinja,  sisäänottomäärä 53
Painotus 1: Talous- ja elinkeinoelämä= BN-linja, sisäänottomäärä 27, painotettu keskiarvo (YH, EN, MA)
Painotus 2: Sirkustaiteen linja, sisäänottomäärä 5, painotettu keskiarvo (EN, LI) , soveltuvuuskoe to 26.4.2018 (kaikille hakeneille lähetetään kutsu kokeeseen)

Yleistä hakemisesta

Keskiarvo valintaperusteena

Lukioon pääsyn ratkaisee peruskoulun päättötodistuksen seuraavien arvosanojen keskiarvo

 • äidinkieli ja kirjallisuus
 • toinen kotimainen kieli
 • vieraat kielet
 • uskonto tai elämänkatsomustieto
 • historia
 • yhteiskuntaoppi
 • matematiikka
 • fysiikka
 • kemia
 • biologia
 • terveystieto
 • maantieto

Yhteishaussa käytetään sähköistä Opintopolku -järjestelmää. Opintopolku.fi –palvelu (Opintopolku.fi)  on sähköinen palvelukokonaisuus, josta löytyy kattavasti tiedot tutkinnoista, ammateista, oppilaitoksista sekä valintaperusteista ja koulutusvaihtoehdoista.

Opintopolku.fi sivustolla täytetään sähköinen hakulomake hakuaikana

Päätökset valinnoista tekevät lukioiden rehtorit. Yhteishakuajan ulkopuolella lukioon pyrkivän tulee ottaa yhteyttä suoraan kyseisen lukion rehtoriin.

Yhteishaun lisäksi Tampereella lukioon hakeva täyttää sähköisen ainevalintakortin maaliskuun loppuun mennessä. Ainevalintakortin avulla lukiot saavat tärkeää tietoa seuraavan lukuvuoden opetuksen suunnitteluun.

Tampereen seudun lukiot opas 2018

Valintojen järjestyksellä on väliä

Samalla hakulomakkeella voit hakea enintään viiteen eri koulutukseen, sijoitus tapahtuu sen mukaan, mihin koulutuksista pisteet riittävät eli pääset ja sijoitut siihen lukioon, johon keskiarvo ja pääsykoetulos riittää. Yhteisvalinnan antama tulos on sitova.

TAMPEREEN YLIOPISTON NORMAALIKOULUN LUKIO ELI NORSSIN LUKIO

sijaitsee yliopiston pääkampuksella.  Käyntiosoite on Ratapihankatu 55. Kotipaikkamme on Atalpassa, mutta käytämme myös muita tiloja yliopistolla.

Norssin ykköasiana on oppiminen

Norssi on Tampereen yliopiston koulu. Keskikokoinen, noin 270 opiskelijan lukio luo turvallisen opiskeluilmapiirin ja opiskelijan kohtaaminen ainutkertaisena yksilönä on kunnia-asiamme. Toiminnassamme kiinnitetään erityistä huomiota työsken­telyä edistävään oppimisympäristöön. Toimimme Tampereen yliopiston keskustakampuksella, kotipesänä on Atalpa.

Business Norssi –linja (BN -linja)

Talous- ja elinkeinoelämään painottunut linja antaa opiskelijalle hyvän pohjan jatko-opintoihin. Linjalla teemme monipuolista yhteistyötä yliopiston ja useiden erilaisten yritysten kanssa. Käytännönläheisyys on keskeistä. Teoriatietoja pääsee soveltamaan mielenkiintoisissa projekteissa ja hankkeissa, joita teemme yhteistyökumppaneidemme kanssa. Yrittäjyys luo mahdollisuuksia, työtä ja tulevaisuutta Suomessa, EU:ssa ja maailmalla.

BN -linjalla käytetään laajasti ongelmakeskeistä oppimista ja uudenlaisia pedagogisia ratkaisuja. Opiskelijat työskentelevät reaaliaikaisen materiaalin parissa verkossa. Heidän opintoihinsa kuuluu myös kansainvälissä verkostoissa työskentelyä, yrittäjänä toimimista, tutkimushaasteita ja osallistumista moninaisiin kilpailuihin ja tapahtumiin. BN -linja opiskelijat ovat osallistuneet moniin mielenkiintoisiin tapahtumiin mm. Slushiin, Hacking the 6th wave- tapahtumaan jne.

Sirkustaiteen painotus

Tampereen yliopiston normaalikoulussa aloitettiin sirkustaiteen painotus lukuvuonna 2015-2016. Opiskelijoita otetaan vuosittain 5. Painotus on tulos tiiviistä yhteistyöstä Sorin Sirkuksen kanssa, jonka opettajat opettavat mm. sirkustekniikkaa lukiossa. Sirkustaiteen painotus koostuu ilmaisullisista aineista, hyväksiluvusta, yrittäjyysopinnoista, lukiodiplomeista ja kansainvälisistä opinnoista.

Tervetuloa tutustumaan yliopiston omaan lukioon ja norssilaiseksi

Olet tervetullut tutustumaan Norssin lukioon opinto-ohjaajan kanssa, yksin tai perheesi kanssa. Tai ota kaveri mukaan ja tulkaa yhdessä.

Esittelyilta 23.1.2018

Peruskoulusta valmistuville ja heidän vanhemmilleen on esittelyilta 23.1.2018  klo 18.30 (kahvit klo 18). Tilaisuus on rakennuksessa Pinni B 1100, Auditorio (Kanslerinrinne).

Opiskelijavierailut 2017-2018

Yläkoulujen opinto-ohjauksen vierailupäiviä on lukuvuoden aikana useita ja ne sovitaan opinto-ohjaaja Jukka Vuorisen kanssa (jukka.vuorinen@uta.fi) tai puh. 040 1901 732.

Opetuksen seuranta

Opetuksemme on avointa ja olet tervetullut seuraamaan arjen työtä. Aikataulujen varmistamiseksi, ota yhteys opinto-ohjaaja Jukka Vuoriseen. (jukka.vuorinen@uta.fi) tai puh. 040 1901 732.

 

 
Tampereen yliopisto, Tampereen yliopiston normaalikoulun lukio
Käyntiosoite: Ratapihankatu 55 (Atalpa), 33100 Tampere
Postiosoite: PL 607, 33014 Tampereen yliopisto
Ylläpito: tampereen.normaalikoulu@uta.fi
Muutettu: 16.11.2017 20.58 Muokkaa

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto
03 355 111
kirjaamo@uta.fi


KARVI-auditoitu HR Excellence in Research

YLIOPISTO
Tutkimus
Opiskelijaksi
Ajankohtaista
Yhteistyö ja palvelut
Yliopisto

AJANKOHTAISTA
Aikalainen
Avoimet työpaikat
Rehtoriblogi
Tampere3

PALVELUT
Aktuaarinkanslia
Avoin yliopisto
Hallinto
Kansainvälisen koulutuksen keskus
Kielikeskus
Kielipalvelut
Kirjaamo
Kirjasto
Liikuntapalvelut
Viestintä
Tietohallinto
Tutkimuspalvelut
Täydennyskoulutus
Tietoarkisto
» lisää palveluita

OPISKELU
Opetusohjelma
Opinto-oppaat
Opiskelijan työpöytä

SÄHKÖISET PALVELUT
Andor-hakupalvelu
Uusi lainasi
Intra
Moodle (learning2)
NettiOpsu / NettiRekka
NettiKatti
Sähköinen tenttipalvelu
TamPub
Office 365 webmail
Utaposti webmail
Wentti