Sisältöön
tampereen yliopisto: tampereen yliopiston normaalikoulu: lukio:
Tampereen normaalikouluTampereen yliopistoTampereen normaalikoulu

Opiskelu lukiossa

Tampereen normaalikoulu on Tampereen yliopiston harjoittelukoulu, jossa yliopiston opiskelijat suorittavat opettajaharjoittelunsa eri oppiaineissa. Norssin opettajat ovat oman aineensa ja pedagogiikan asiantuntijoita ja he vastaavat opettajaharjoittelijoiden ohjauksesta. Tämä takaa monipuoliset ja laadukkaat opetusmenetelmät.

Ajankohtaisesti lukion tapahtumia pääsee seuraamaan lukion opiskelijoiden kotisivuilta www.norssinlukio.fi. Yliopiston sivustoa epävirallisempi sivusto on suunniteltu opiskelijoiden omalle sisällölle, tekstille, kuvalle ja videolle. Opiskelijoiden sivut avattiin vuoden 2015 joulukuussa.

Norssin lukioon pyritään normaalisti kevään toisen asteen yhteisvalinnassa. Uusien opiskelijoiden lukumäärä on vuosittain 85 ja koko lukion noin 270. Tietoa opetussuunnitelmasta ja kunkin vuoden kurssitarjonnasta saa tämän sivuston ao.sivuilta. Lisäksi joka vuosi jaetaan Tampereen kaupungin 9. luokkalaisille hakuopas, jossa ilmoitetaan koulun kevään esittelytilaisuuden ajankohta.

Norssi kuuluu Suomen 11 muun normaalikoulun kanssa verkostoon, jossa on valmisteilla erityisesti norssien opiskelijoille suunnattuja verkkokursseja. Lukiolaiset voivat valita opinto-ohjelmaansa kursseja myös Tampereen seudulliselta verkkokurssitarjottimelta tai osallistua Tampereen toisen asteen oppilaitosten tarjoamille eri oppiaineiden kursseille. Osana Tampereen yliopistoa, norssi tarjoaa opiskelijoilleen mahdollisuuden suorittaa tiettyjä kursseja Tampereen yliopistossa  tai Tampereen teknillisessä yliopistossa.

Moniammatillinen opiskelijahuolto pyrkii ennalta ehkäisemään lukiolaisten opinto- tai sosiaalisia ongelmia niin, että lukio-opinnot antavat mahdollisimman parhaat eväät jatko-opinnoille.

IMG_1256.JPG

Pirkanmaan Reservipiirien henkisen maanpuolustuksen toimikunta järjesti lukiolaisten turvallisuuspoliittisen tietokilpailun Ylöjärven lukiossa 18.11. Tampereen yliopiston normaalikoulun lukiota kisassa edustivat Rasmus Tamminen, Akseli Arola ja Tommi Kiianmies.

 
Tampereen yliopisto, Tampereen yliopiston normaalikoulun lukio
Käyntiosoite: Ratapihankatu 55 (Atalpa), 33100 Tampere
Postiosoite: PL 607, 33014 Tampereen yliopisto
Ylläpito: tampereen.normaalikoulu@uta.fi
Muutettu: 28.1.2016 11.57 Muokkaa

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto
03 355 111
kirjaamo@uta.fi


KARVI-auditoitu HR Excellence in Research

YLIOPISTO
Tutkimus
Opiskelijaksi
Ajankohtaista
Yhteistyö ja palvelut
Yliopisto

AJANKOHTAISTA
Aikalainen
Avoimet työpaikat
Rehtoriblogi
Tampere3

PALVELUT
Aktuaarinkanslia
Avoin yliopisto
Hallinto
Kansainvälisen koulutuksen keskus
Kielikeskus
Kielipalvelut
Kirjaamo
Kirjasto
Liikuntapalvelut
Viestintä
Tietohallinto
Tutkimuspalvelut
Täydennyskoulutus
Tietoarkisto
» lisää palveluita

OPISKELU
Opetusohjelma
Opinto-oppaat
Opiskelijan työpöytä

SÄHKÖISET PALVELUT
Andor-hakupalvelu
Uusi lainasi
Intra
Moodle (learning2)
NettiOpsu / NettiRekka
NettiKatti
Sähköinen tenttipalvelu
TamPub
Office 365 webmail
Utaposti webmail
Wentti