Sisältöön
tampereen yliopisto: opiskelijaksi yliopistoon:
OpiskelijaksiTampereen yliopistoOpiskelijaksi
UTA intranetEtusivuTutkimusOpiskelijaksiOpiskeluAjankohtaistaYhteistyö ja palvelutYliopisto

Sähköinen haku ja hakulomakkeet

Yhteishaku korkeakouluihin

Tampereen yliopiston koulutustarjonnan julkaisu ja haku toteutetaan opintopolku.fi-portaalin kautta. Palvelussa yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen tutkintoon johtavaan koulutukseen haetaan samassa yhteishaussa, yhdellä lomakkeella.

Kevään ensimmäisen yhteishaun hakuaika alkaa 10.1.2017 ja päättyy 25.1.2017 klo 15. Kevään toinen hakuaika, johon kaikki Tampereen yliopiston yhteishaun hakukohteet kuuluvat, alkaa 15.3.2017 ja päättyy 5.4.2017 klo 15, jolloin hakemuksen on oltava perillä. Yhteishakuun kuuluvat Tampereen yliopiston tutkinto-ohjelmat sekä suomenkieliset maisterikoulutukset. Tämän yhteishaun yhteydessä haetaan myös avoimien ja erillisten yliopisto-opintojen perusteella. Korkeakoulujen yhteishaussa voi hakea enintään kuuteen hakukohteeseen, joihin kuuluvat sekä yliopistojen että ammattikorkeakoulujen hakukohteet. Hakijan on asetettava valitsemansa hakukohteet hakulomakkeella mieluisuusjärjestykseen. Mieluisuusjärjestystä voi muuttaa hakuajan puitteissa, mutta hakuajan päätyttyä se on sitova.

Yhteishaun hakulomakkeella haetaan sekä Tampereen yliopiston kandidaatti- ja maisteriopintoihin että suoraan maisteriopintoihin ja ne ovat eri hakukohteita. Varmista hakulomaketta täyttäessäsi, että olet valinnut oikeat hakukohteet. Koulutuksen kesto (3+2 vuotta tai 2 vuotta) käy ilmi hakukohteen nimestä ja lisäksi maisterihaun hakukohteiden nimessä on maininta ”maisterihaku”. Katso lisätietoja maisterikoulutuksiin hakemisesta. Huomioithan, että hakuajan päättymisen jälkeen hakutoiveita tai niiden järjestystä ei voi muuttaa!

Hakijalle tarjotaan opiskelupaikkaa siitä koulutuksesta, jonka hän on priorisoinut korkeimmalle ja johon hänen pisteensä tai ansionsa riittävät. Hakija voi pääsääntöisesti tulla hyväksytyksi vain yhteen koulutukseen, vaikka olisi hakenut useampaan hakukohteeseen. Kaikkien valintojen tulosten julkaisun jälkeen voi kuitenkin olla tilanteita, joissa hakijalle tulee mahdollisuus valita, minkä paikan ottaa vastaan (katso tarkemmin Opintopolku-sivustolta).

Osoitteesta opintopolku.fi löydät myös Oma Opintopolku -palvelun, jota voit hyödyntää koko hakuprosessin ajan. Palvelua käyttääksesi tarvitset henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai poliisin myöntämän sirullisen henkilökortin.

Kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun voit

  • tarkastella ja tarvittaessa korjata omia hakulomaketietojasi (mm. hakukohteita) hakuaikana,
  • päivittää yhteystietojasi myös hakuajan jälkeen,
  • käydä katsomassa valintasijoittelun etenemistä ja valinnan tuloksia,
  • ottaa opiskelupaikan vastaan ja
  • ilmoittautua yliopistoon.

Sähköpostiosoite on pakollinen tieto hakulomakkeella, ja hakujärjestelmä lähettää sähköpostiisi automaattisen vastaanottovahvistuksen heti hakulomakkeen tallentumisen jälkeen. Jos et saa sähköpostivahvistusta, hakulomakkeesi ei ole tallentunut! Voit tarkistaa hakemuksesi perilletulon myös Oma Opintopolku -palvelusta.

Siirtohaku Tampereen yliopistoon

Tampereen yliopiston kevään 2017 siirtohaku toteutetaan sähköisesti opintopolku.fi-portaalissa. Siirtohaku alkaa 2.5.2017 ja päättyy 16.5.2017 klo 15.00, jolloin hakemuksen on oltava perillä. Tampereen yliopiston siirtohaussa voi hakea tutkinto-ohjelmiin siirto-opiskelijana. Hakija voi hakea Tampereen yliopiston siirtohaussa vain yhteen hakukohteeseen.

Huomaa, ettei siirtohaku kuulu korkeakoulujen yhteishakuun, vaan siinä haetaan sähköisesti omilla hakulomakkeilla. Siirtohaussa hakeminen ei myöskään rajoita hakijan mahdollisuutta hakea korkeakoulujen yhteishaussa enintään kuuteen hakukohteeseen. Ks. lisätietoja siirtohaun yleisistä hakuohjeista.

Kansainvälinen maisterihaku Tampereen yliopistoon

Tampereen yliopiston englanninkielisiin maisterikoulutuksiin haetaan kevään 2017 kansainvälisessä maisterihaussa. Hakeminen tapahtuu sähköisesti osoitteessa studyinfo.fi. Kansainvälinen maisterihaku alkaa 1.12.2016 ja päättyy 13.1.2017 klo 15.00, jolloin hakemuksen on oltava perillä.

Kansainvälisessä maisterihaussa hakeminen ei rajoita hakijan mahdollisuutta hakea Tampereen yliopiston siirtohaussa yhteen ja korkeakoulujen yhteishaussa enintään kuuteen hakukohteeseen. Ks. lisätietoja kansainvälisestä maisterihausta.

Yhden korkeakoulupaikan säännös

Yhden korkeakoulupaikan säännöksen mukaan voit ottaa vastaan vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan saman lukukauden (1.8.–31.12.) aikana alkavasta koulutuksesta. Jos sinulle tarjotaan opiskelupaikkaa sekä yhteishaussa että erillishaussa, sinun täytyy valita, minkä paikan otat vastaan.

Säännös ei kuitenkaan koske siirto-opiskelupaikan vastaanottamista, koska siirtoon liittyy entisen opiskeluoikeuden menettäminen. Säännös ei myöskään estä sinua ottamasta vastaan useampia korkeakoulututkintoon johtavia opiskelupaikkoja eri lukukausina alkavista koulutuksista.

Hakulomakkeet

Opintopolku.fi:ssä toteutettavissa hauissa hakeminen tapahtuu sähköisellä lomakkeella. Jos tarvitset apua sähköisen lomakkeen täyttämiseen, hakijapalvelut (p. 050 318 7387 arkisin klo 9­-15) auttaa sinua. Lomakkeelle pääsee vain hakuaikana. Mikäli sinulla ei ole mahdollisuutta hakea sähköisesti, ota yhteyttä hakijapalveluihin.

Tilastoon
 
Hakijapalvelut
Kalevantie 4, 33014 Tampereen yliopisto
puh. 050 318 7387
Ylläpito: hakijapalvelut@uta.fi
Muutettu: 7.12.2016 10.55 Muokkaa

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto
03 355 111
kirjaamo@uta.fi


KARVI-auditoitu HR Excellence in Research

YLIOPISTO
Tutkimus
Opiskelijaksi
Opiskelu
Ajankohtaista
Yhteistyö ja palvelut
Yliopisto

AJANKOHTAISTA
Aikalainen
Avoimet työpaikat
Rehtoriblogi
Tampere3

PALVELUT
Aktuaarinkanslia
Avoin yliopisto
Hallinto
Kansainvälisen koulutuksen keskus
Kielikeskus
Kielipalvelut
Kirjaamo
Kirjasto
Liikuntapalvelut
Viestintä
Tietohallinto
Tutkimuspalvelut
Täydennyskoulutus
Tietoarkisto
» lisää palveluita

OPISKELU
Opetusohjelma
Opinto-oppaat
Opiskelijan työpöytä

SÄHKÖISET PALVELUT
Andor-hakupalvelu
Andor - uusi lainasi
Intra
Moodle (learning2)
NettiOpsu / NettiRekka
NettiKatti
Sähköinen tenttipalvelu
TamPub
Office 365 webmail
Utaposti webmail
Wentti