Sisältöön
tampereen yliopisto: opiskelijaksi yliopistoon: valintaperusteet: informaatiotieteiden yksikön valintaperusteet: informaatiotieteiden yksikön erillishaku:
OpiskelijaksiTampereen yliopistoOpiskelijaksi
UTA intranetEtusivuEsittelyOpiskelijaksiOpiskeluTutkimusYhteistyöYksikötYhteystiedot

Matematiikan ja tilastotieteen tutkinto-ohjelma, avoimen yliopiston väyläMatematiikan ja tilastotieteen tutkinto-ohjelmaan voi hakea ns. matematiikan ja tilastotieteen avoimen väylän kautta. Valinta tapahtuu erityisvalintana ilman valintakoetta.

Sisäänotto

Matematiikan ja tilastotieteen tutkinto-ohjelmaan valitaan avoimen väylän kautta enintään 15 opiskelijaa.

Koulutuksen kesto

3 + 2 lukuvuotta

Hakumenettely

Hakeminen tapahtuu erillishaussa erillisellä hakulomakkeella, jonka voi tulostaa yliopiston Lomakkeet (http://www.uta.fi/opiskelu/lomakkeet/index.html) -sivulta. Hakemukseen on liitettävä opintorekisteriote, josta käy ilmi suoritettu opintokokonaisuus arvosanoineen.

Hakuaika on 27.4.–29.5.2015. Hakuaika päättyy klo 15.00.

Hakukelpoisuus

Ks. Yleinen hakukelpoisuus. Mikäli avoimen väylän opinnot suorittanut hakija ei ole ylioppilas (tai muulla vastaavalla tavalla yleisen korkeakoulukelpoisuuden saavuttanut), tulee hakijan anoa yliopistolta lupaa osallistua avoimen väylän erityisvalintaan. Tätä varten yliopiston hakijapalveluihin toimitetaan hakemus perusteluineen ja koulutusselvityksineen 9.4.2015 klo 15 mennessä. Lisätietoja saa Tampereen yliopiston hakijapalveluista.

Valintamenettely

Matematiikan perusopinnot

Matematiikan ja tilastotieteen tutkinto-ohjelmaan voidaan suoraan valita opiskelijaksi enintään 5 sellaista hakijaa, jotka ovat suorittaneet Tampereen yliopiston avoimina yliopisto-opintoina (Tampere) järjestettävän opintokokonaisuuden Matematiikan perusopintokokonaisuus valinnaisina opintoina (25 op) kaikki opintojaksot hakuajan loppuun eli perjantaihin 29.5.2015 mennessä.

Hyväksymisen edellytyksenä on, että opintojaksot on suoritettu vähintään arvosanalla 3/5. Edellä mainittuja opintojaksoja ei voi tällöin suorittaa korvaavuudella tai hyväksilukemisella. Jos kriteerit täyttäviä hakijoita on yli 5, hakijat asetetaan opintojaksojen arvosanojen opintopisteillä painotetun keskiarvon mukaiseen paremmuusjärjestykseen. Tasapisteiden sattuessa, otetaan kaikki samat pisteet saaneet.

Tilastotieteen perusopinnot

Matematiikan ja tilastotieteen tutkinto-ohjelmaan voidaan suoraan valita opiskelijaksi enintään 10 sellaista hakijaa, jotka ovat suorittaneet Tampereen yliopiston avoimina yliopisto-opintoina (Tampere) järjestettävän opintokokonaisuuden Tilastotieteen perusopintokokonaisuus valinnaisina opintoina (25 op) kaikki opintojaksot hakuajan loppuun eli perjantaihin 29.5.2015 mennessä.

Hyväksymisen edellytyksenä on, että opintojaksot MTTTP1, MTTTP2, MTTTP3 ja MTTTA1 on suoritettu vähintään arvosanalla 3/5 ja opintojakso MTTTA13 hyväksytysti. Edellä mainittuja opintojaksoja ei voi tällöin suorittaa korvaavuudella tai hyväksilukemisella ja opintojakson MTTTA13 harjoitustyötä saa korjata vain kerran.

Jos kriteerit täyttäviä hakijoita on yli 10, hakijat asetetaan opintojaksojen arvosanojen opintopisteillä painotetun keskiarvon mukaiseen paremmuusjärjestykseen. Tasapisteiden sattuessa, otetaan kaikki samat pisteet saaneet.

Tulosten julkistaminen ja oikaisumenettely

Matematiikan perusopintokokonaisuuden ja tilastotieteen perusopintokokonaisuuden perusteella hakeneiden tulokset julkistetaan keskiviikkona 17.6.2015.

Oikaisumenettelystä ks. erillishaun yleiset valintaperusteet.

 
Hakijapalvelut
Kalevantie 4, 33014 Tampereen yliopisto
puh. 050 318 7387
Ylläpito: hakijapalvelut@uta.fi
Muutettu: 28.11.2014 14.23 Muokkaa

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto
03 355 111
kirjaamo@uta.fi


KARVI-auditoitu HR Excellence in Research

YLIOPISTO
Esittely
Opiskelijaksi
Opiskelu
Tutkimus
Yhteistyö
Yksiköt
Yhteystiedot

AJANKOHTAISTA
Aikalainen
Avoimet työpaikat
Opiskelijablogi
Rehtoriblogi
» lisää ajankohtaisia

PALVELUT
Aktuaarinkanslia
Avoin yliopisto
Hallinto
Kansainväliset asiat
Kielikeskus
Kielipalvelut
Kirjaamo
Kirjasto
Liikuntapalvelut
Viestintä
Tietohallinto
Tutkimuspalvelut
Täydennyskoulutus
Yhteiskuntatieteellinen tietoarkisto
» lisää palveluita

OPISKELU
Opetusohjelma
Opinto-oppaat
» lisää palveluita opiskelijalle

SÄHKÖISET PALVELUT
Intra
Moodle (learning2)
Nelli
NettiOpsu / NettiRekka
NettiKatti
Sähköinen tenttipalvelu
TamPub
Tamcat
Office 365 webmail
Utaposti webmail
Wentti