Sisältöön
tampereen yliopisto: opiskelu:
OpiskeluTampereen yliopistoOpiskelu
UTA intranetEtusivuTutkimusOpiskelijaksiOpiskeluAjankohtaistaYhteistyö ja palvelutYliopisto

Opiskelijan hyvinvointi

Opiskelijan hyvinvointia tuetaan Tampereen yliopistossa monella tavalla. Opetusneuvoston linjauksen 3.10.2011 mukaan TaY tarjoaa opiskelijalle oppimista ja akateemiseksi asiantuntijaksi kasvamista tukevaa ohjausta. Yliopisto ei vastaa esimerkiksi mielenterveydellisiin ja sosiaalisiin kysymyksiin keskittyvästä ohjauksesta, mutta tarjoaa tietoa yliopiston ulkopuolisten tahojen palveluista.

 • Opintoneuvonta ja ohjaus -sivuille on koottu tietoa neuvonta- ja ohjauspalveluista, tuutoroinnista, saavutettavuudesta ja erityisjärjestelyistä.
 • Opiskelijoiden hyvinvointiryhmä järjestää syksyisin uusien opiskelijoiden Orientoivat II -tilaisuudet ja muita hyvinvointia tukevia tilaisuuksia. Ryhmä kokoaa tietoa opiskelijoiden hyvinvoinnista ja koostaa vuosittaisen raportin toiminnastaan yliopiston johdolle ja opetusneuvostolle.  Unipoli Sport
 • Unipoli Sport tarjoaa opiskelijoille ja henkilökunnalle monipuolisia liikuntapalveluja edulliseen hintaan kolmella kampuksella. Tarkoituksena on edistää hyvinvointia ja mahdollistaa riittävä liikunnan harrastaminen. Erityisesti tarjotaan tukea liikuntaharrastuksen aloittamiseen.


Opiskelijoiden hyvinvointia tukevia Tampereen yliopiston ulkopuolisia tahoja:

 • YTHS tarjoaa yleisterveyden, mielenterveyden ja suunterveyden palveluita perustutkintoa suorittaville opiskelijoille. Säätiö toimii aktiivisesti myös opiskelijoiden terveyden edistämiseksi.
 • Tampereen yliopistolla on yliopistopastori, joka päivystää Taivaankansi-kappelilla Pinni B:n ylimmässä kerroksessa. Pastorin kanssa voi keskustella luottamuksellisesti. Lisäksi järjestetään luentosarjoja, konsertteja, retkiä ja tapahtumia.
 • Häirintätilanteessa opiskelija voi ottaa yhteyttä Tamyn häirintäyhdyshenkilöihin. Heidät tavoittaa osoitteesta hairinta(a)uta.fi. Yhdyshenkilö voi toimia häirintätilanteessa välittäjänä, ja häneltä saa myös tukea ja neuvoja. Tamyn sosiaalipoliittiselle sektorille kuuluu opiskelijan toimeentulosta, asumisesta, terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtiminen.
 • Opiskelijoiden tukikeskus Nyyti ry edistää ja tukee opiskelijoiden hyvinvointia ja elämänhallintakykyä. Nyyti tarjoaa nettiryhmiä ja tietoa opiskelijan elämään liittyvistä teemoista. Lisäksi järjestetään yhteistyössä YTHS:n kanssa elämäntaitokursseja ja Tamyn kanssa hengailuiltoja.

Kuva: TaY/Jonne Renvall

   
  Tampereen yliopisto
  Kalevantie 4, 33014 Tampereen yliopisto
  puh. (03) 355 111
  Ylläpito: uta@unipolisport.fi
  Muutettu: 1.2.2017 8.37 Muokkaa

  Tampereen yliopisto

  Tampereen yliopisto
  03 355 111
  kirjaamo@uta.fi


  KARVI-auditoitu HR Excellence in Research

  YLIOPISTO
  Tutkimus
  Opiskelijaksi
  Opiskelu
  Ajankohtaista
  Yhteistyö ja palvelut
  Yliopisto

  AJANKOHTAISTA
  Aikalainen
  Avoimet työpaikat
  Rehtoriblogi
  Tampere3

  PALVELUT
  Aktuaarinkanslia
  Avoin yliopisto
  Hallinto
  Kansainvälisen koulutuksen keskus
  Kielikeskus
  Kielipalvelut
  Kirjaamo
  Kirjasto
  Liikuntapalvelut
  Viestintä
  Tietohallinto
  Tutkimuspalvelut
  Täydennyskoulutus
  Tietoarkisto
  » lisää palveluita

  OPISKELU
  Opetusohjelma
  Opinto-oppaat
  Opiskelijan työpöytä

  SÄHKÖISET PALVELUT
  Andor-hakupalvelu
  Andor - uusi lainasi
  Intra
  Moodle (learning2)
  NettiOpsu / NettiRekka
  NettiKatti
  Sähköinen tenttipalvelu
  TamPub
  Office 365 webmail
  Utaposti webmail
  Wentti