Sisältöön
tampereen yliopisto: opiskelu: opinnot ja opetus:
OpiskeluTampereen yliopistoOpiskelu
UTA intranetEtusivuTutkimusOpiskelijaksiOpiskeluAjankohtaistaYhteistyö ja palvelutYliopisto

Opiskelukäytännöt ja -ohjeet

Opiskelukäytännöt ja -ohjeet tiedekuntien sivuilla

Johtamiskorkeakoulu: Kasvatustieteiden tiedekunta

Luonnontieteiden tiedekunta
(ent. Informaatiotieteiden yksikkö)

Lääketieteen ja biotieteiden tiedekunta: Viestintätieteiden tiedekunta: Yhteiskuntatieteiden tiedekunta:

Opiskelun vapaus...

Yliopisto-opiskelu on itsenäistä työtä. Opiskelija voi pitkälti opiskella haluamiaan valinnaisia opintoja ja valita kullekin lukuvuodelle ne opintojaksot, jotka haluaa suorittaa. Opiskelija on vastuussa omien opintojensa aikatauluista ja siitä, että kaikki tutkintorakenteessa vaaditut opinnot tulevat suoritetuiksi. Opiskelun vapautta ja toimintatapoja sääntelevät yliopiston tutkintosääntö sekä opintojen arviointisääntö. Opiskeluun liittyvät eettiset periaatteet kuvataan ohjeessa Tampereen yliopisto - hyvä opiskeluyhteisö.

Opiskeluun kuuluu luentojen seuraamista, tenttimistä, kirjallisten töiden tekemistä, väliin ehkä vapaaehtoistoimintaa, palkkatyössä käymistä, työharjoittelua tai vaihtovuoden viettämistä ulkomailla. Opintopolkuja tuskin on kahta samanlaista.

.. ja opintojen suunnittelu 

Opiskelijat laativat osana opintojaan henkilökohtaisen opintosuunnitelman eli HOPSin. Sen avulla hahmotetaan tutkinnon rakentumista, omia valintoja ja opintojen aikataulua. HOPS-käytännöistä ja ohjauksesta saa tietoa tiedekunnasta erityisesti opintojen alkuvaiheessa. HOPSin tarkoituksena on tukea opintojen suunnittelua ja kannustaa opiskelijaa pohtimaan omia tavoitteitaan niin ammatillisen identiteetin kuin työelämänkin näkökulmasta.

Opiskelijan opintojen suunnittelun helpottamiseksi on laadittu myös opintojaksojen suositeltavia suoritusajankohtia, jotka löytyvät opinto-oppaista. Opiskelijan kannattaa lisäksi tutustua oman tiedekuntansa mahdollisiin ohjeistuksiin opintojaksojen suoritusjärjestyksestä.

Opintojen suunnittelussa voivat oman tiedekunnan lisäksi auttaa myös monet yliopiston tahot, joista kerrotaan enemmän Opintoneuvonta-sivuilla.

Yliopisto-opiskelua rajaavat ja säätelevät monet lait, asetukset ja yliopiston omat säännöt. Tutkinnot-sivuilla kerrotaan muun muassa opintojen tavoitteellisista suorittamisajoista, yliopistolla suoritettavista tutkinnoista ja yliopiston tutkintojärjestelmästä.

Opiskelijan sähköiset palvelut

Yliopistolla on opintojen tueksi tarjolla myös sähköisiä palveluita. Opintojen etenemistä on helppo seurata Opiskelijan työpöydän avulla. Opiskelijan työpöydällä voi muun muassa selailla opintosuorituksiaan, lukea tenttituloksiaan sekä ilmoittautua tentteihin ja kursseille NettiOpsun kautta. Myös opinto-oppaat ja opetusohjelma ovat esillä verkossa. Lue opiskelijan sähköisestä asioinnista tarkemmin.

 
Tampereen yliopisto
Kalevantie 4, 33014 Tampereen yliopisto
puh. (03) 355 111
Ylläpito: opiskeluwww@uta.fi
Muutettu: 6.3.2017 11.38 Muokkaa

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto
03 355 111
kirjaamo@uta.fi


KARVI-auditoitu HR Excellence in Research

YLIOPISTO
Tutkimus
Opiskelijaksi
Opiskelu
Ajankohtaista
Yhteistyö ja palvelut
Yliopisto

AJANKOHTAISTA
Aikalainen
Avoimet työpaikat
Rehtoriblogi
Tampere3

PALVELUT
Aktuaarinkanslia
Avoin yliopisto
Hallinto
Kansainvälisen koulutuksen keskus
Kielikeskus
Kielipalvelut
Kirjaamo
Kirjasto
Liikuntapalvelut
Viestintä
Tietohallinto
Tutkimuspalvelut
Täydennyskoulutus
Tietoarkisto
» lisää palveluita

OPISKELU
Opetusohjelma
Opinto-oppaat
Opiskelijan työpöytä

SÄHKÖISET PALVELUT
Andor-hakupalvelu
Andor - uusi lainasi
Intra
Moodle (learning2)
NettiOpsu / NettiRekka
NettiKatti
Sähköinen tenttipalvelu
TamPub
Office 365 webmail
Utaposti webmail
Wentti