Sisältöön
tampereen yliopisto: opiskelu: opinnot ja opetus:
OpiskeluTampereen yliopistoOpiskelu
UTA intranetEtusivuTutkimusOpiskelijaksiOpiskeluAjankohtaistaYhteistyö ja palvelutYliopisto

Valmistumistietoa tiedekuntien sivuilla

Johtamiskorkeakoulu

Kasvatustieteiden tiedekunta

Luonnontieteiden tiedekunta (ent. Informaatiotieteiden yksikkö)

Lääketieteen ja biotieteiden tiedekunta: Viestintätieteiden tiedekunta: Yhteiskuntatieteiden tiedekunta:

Valmistuminen

Valmistuminen ja opinnäytteen jättäminen on monille opiskelijoille vuosien työn odotettu huipentuma. Itse valmistumisprosessiin liittyy kuitenkin myös monia käytännön asioita. Tälle sivulle on koottu tietoa ja ohjeita valmistuville kandidaateille, maistereille ja lääketieteen lisensiaateille.

Tutkintotodistuksen hakeminen

Tutkintotodistusta haetaan NettiOpsusta sähköisellä tutkintotodistushakemuslomakkeella, joka käsitellään tiedekunnassa. Valmis todistus noudetaan aktuaarinkansliasta tai sen saa postitse sen mukaan, mitä olet tutkintotodistushakemukseen merkinnyt. Ennen tutkintotodistuksen pyytämistä sinun on huolehdittava, että olet hakenut opintokokonaisuusmerkinnät, ja että ne on rekisteröity. Kokonaismerkintöjen antajat löydät tiedekunnan tai tutkinto-ohjelman sivuilta. Mikäli haluat valmistua tietyn lukukauden aikana (syksy tai kevät), varmistathan oman tiedekuntasi valmistumisohjeista, milloin tutkintotodistushakemus tulee viimeistään jättää.

Diploma Supplement LabelTutkintotodistuksen pyytäminen ja läsnäolo yliopistolla

Jotta voit pyytää tutkintotodistusta, sinun on oltava edelleen kirjoilla yliopistolla. Tähän riittää ilmoittautuminen poissaolevaksi. Poissaolevana saat kyllä tutkintotodistuksen, mutta sinulle ei voida rekisteröidä enää mitään suorituksia (kuten vaikkapa opinnäytteen arvosanaa). Sinun on siis oltava läsnäoleva opiskelija, kunnes kaikki suorituksesi on rekisteröity. Jos kaikkien suoritusten rekisteröinnin jälkeen lukukausi ehtii vaihtua ennen kuin pyydät todistuksen, riittää, että ilmoittaudut seuraavalle lukukaudelle poissaolevaksi. Tällöin sinun ei tarvitse maksaa ylioppilaskunnan jäsenmaksua alkavalta lukuvuodelta.

Diploma Supplement (DS)

Diploma Supplement on kansainväliseen käyttöön tarkoitettu tutkintotodistuksen liite. Englannin kielellä annettavassa liitteessä kuvataan todistuksen haltijan suorittaman tutkinnon luonnetta, laajuutta, tasoa, sisältöä ja asemaa kansallisessa koulutusjärjestelmässä. Lisäksi liitteessä annetaan tietoa suoritetun tutkinnon tuottamasta kelpoisuudesta. Liite myönnetään automaattisesti ja maksutta kaikille korkeakouluista valmistuville opiskelijoille tutkintotodistuksen yhteydessä. Diploma Supplement on osa Europassi-kokonaisuutta.

Esimerkki Diploma Supplement -liitteestä, pdf

Liikkuvuustodistus

Tampereen yliopisto myöntää opiskelijoilleen tutkintotodistuksen liitteenä liikkuvuustodistuksen. Liikkuvuustodistus on yksi Europassi-järjestelmän asiakirjoista, joilla opiskelija voi kuvata henkilökohtaista osaamistaan. Europass-logolla varustettu liikkuvuustodistus myönnetään Eurooppaan suuntautuneista vaihtojaksoista ja harjoittelusta. Euroopan ulkopuolella toteutuneista liikkuvuusjaksoista myönnetään muuten samansisältöinen liikkuvuustodistus ilman logoa.

Valmistuneiden juhla

Kaikkien tiedekuntien yhteinen valmistuneiden juhla järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Valmistuneiden juhla on oiva tilaisuus päättää opinnot juhlatunnelmiin.

Kevätlukukauden 2017 valmistuneiden juhla järjestetään perjantaina 9.6.2017 kello 17.30. Ilmoittautumiskäytänteet vaihtelevat tiedekunnittain. Lähiomaiset ovat tervetulleita juhlaan.

Valmistumisen jälkeen

Opinto-otteet ja tutkintotodistukset

Viimeinen päivä, jolloin olet kirjoilla yliopistossa, on se päivä, joilloin tutkintotodistuksesi on päivätty. Päiväystä seuraavana päivänä et ole enää Tampereen yliopiston opiskelija. Valmistumisen jälkeen voit edelleen hakea aktuaarinkansliasta seuraavia dokumentteja:

  • suomenkielisiä opinto-otteita
  • englanninkielisiä opinto-otteita
  • tutkintokohtaisia Diploma Supplement -dokumentteja
  • oikeaksi todistettuja tutkintotodistusjäljennöksiä (pyynnöt etukäteen sähköpostilla aktuaari@uta.fi toimitusaika n. 2 viikkoa)

Ylioppilaskunnan jäsenyys ja jäsenkortti

Vaikka kirjoillaolosi yliopistossa päättyy tutkintotodistuksen myöntöpäivään, säilytät edelleen ylioppilaskunnan jäsenyyden. Tamyn jäsenyytesi säilyy niin pitkään kuin maksamasi jäsenmaksu oikeuttaa. Jos esimerkiksi valmistut syyskuussa ja olet maksanut kyseisen lukuvuoden jäsenmaksun, voit säilyttää jäsenyytesi kyseisen lukuvuoden loppuun eli vielä seuraavan kesän ajan. Tällöin voit hyödyntää normaalisti kaikkia opiskelijaetuuksia jäsenyytesi keston ajan.

Jos olet maksanut koko lukuvuoden jäsenmaksun, mutta valmistut syyslukukauden aikana, voit hakea kevätlukukauden maksujen palautusta. Palautusta voi hakea valmistumisvuoden loppuun asti sekä tammikuun ensimmäisinä päivinä. Palautuksista päättää Tamy. Jos haet maksun takaisin kevätlukukauden osalta, et voi nauttia opiskelijaetuuksista enää keväällä. Koko lukuvuoden kattava tarra poistetaan opiskelijakortistasi, ja saat tilalle syyslukukauden tarran. Lomakkeita ylioppilaskunnan jäsenmaksun palautuksen hakemiseen on saatavilla aktuaarinkansliassa

Opiskelijakortin saat pitää myös valmistumisen jälkeen. Opiskelijaetuuksista voit nauttia kuitenkin vain niin pitkään kuin kortissasi oleva tarra osoittaa.

Tietotekniikkapalvelut

Tietohallinnolla on erillinen ohjesivu valmistuvalle opiskelijalle tietoteknisten palveluiden osalta (intra)

Kirjasto

Yliopiston kirjaston palvelut ovat käytössäsi myös valmistumisen jälkeen. Voit edelleen käyttää kirjastokorttiasi/opiskelijakorttiasi kirjastokorttina. Muista ilmoittaa kirjastoon, mikäli yhteystiedoissasi tapahtuu muutoksia. E-aineistojen etäkäyttömahdollisuus säilyy niin kauan kun peruspalvelutunnus on voimassa. Senkin jälkeen e-aineistojen käyttö on mahdollista kirjaston tiloissa.

Lisää tietoa kirjaston palveluista saat kirjaston verkkosivuilta, ks. myös kirjaston Usein kysytyt kysymykset.

Opintotuki

Valmistumisen vaikutukset opintotukeen kannattaa selvittää hyvissä ajoin ennen valmistumista. Mikäli epäilet ongelmia ilmenevän esimerkiksi tulorajojen suhteen, perehdy Kelan sivuilla olevaan tulomalliin http://www.kela.fi/opintotuki-omat-tulot. Jos et jatka opintojasi kandidaatin tutkinnosta suoraan maisterin tutkintoon, muista tarvittaessa perua opintotukesi.

Alumniopiskelu

Voit hakea oikeutta alumniopiskeluun koska tahansa valmistumisesi jälkeen. Alumniopiskelijoille ei ole mitään tiettyä hakuaikaa, vaan haku on jatkuva. Alumniopinnot ovat maksuttomia valmistumista seuraavan lukuvuoden loppuun saakka. Myöhemmin maksu on 15 euroa/opintopiste.

Alumniopiskelijana saat yliopistolta samat tietotekniikkapalvelut kuin perustutkinto-opiskelija. Et voi kuitenkaaan liittyä ylioppilaskunnan jäseneksi etkä täten ole oikeutettu opiskelijaetuuksiin tai saa opiskelijakorttiisi lukuvuositarraa.

Tohtoriopinnot

Mikäli olet kiinnostunut tohtoriopinnoista, voit tutustua opiskelumahdollisuuksiin yliopiston tutkijakoulun sivuilla.

Siirtyminen työelämään

Tampereen yliopiston työelämäpalveluilla on paljon tarjottavaa vastavalmistuneelle. Saatavilla on apua mm. tulevan työuran suunnitteluun ja työnhaun käytänteisiin.

Alumnitoiminta

Tampereen yliopiston alumnitoimintaan ja Alumninettiin ovat tervetulleita kaikki Tampereen yliopistossa opiskelleet tai työskennelleet. Alumneja arvioidaan olevan yli 40 000.

Alumninet on alumnin oma sosiaalinen media. Alumninetin kautta saat ajankohtaista tietoa Tampereen yliopiston kuulumisista ja Tampereen yliopiston alumnitoiminnasta.

Alumnitoiminta tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden itsensä kehittämiseen erilaisten tilaisuuksien, matkojen, luentojen ja tapahtumien avulla. Yliopiston alumnitoiminnan tehtävänä on edistää yliopiston ja sitä ympäröivän yhteiskunnan vuorovaikutusta sekä tukea yliopiston opetus- ja tutkimustyötä.

 
Tampereen yliopisto
Kalevantie 4, 33014 Tampereen yliopisto
puh. (03) 355 111
Ylläpito: opiskeluwww@uta.fi
Muutettu: 4.5.2017 10.07 Muokkaa

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto
03 355 111
kirjaamo@uta.fi


KARVI-auditoitu HR Excellence in Research

YLIOPISTO
Tutkimus
Opiskelijaksi
Opiskelu
Ajankohtaista
Yhteistyö ja palvelut
Yliopisto

AJANKOHTAISTA
Aikalainen
Avoimet työpaikat
Rehtoriblogi
Tampere3

PALVELUT
Aktuaarinkanslia
Avoin yliopisto
Hallinto
Kansainvälisen koulutuksen keskus
Kielikeskus
Kielipalvelut
Kirjaamo
Kirjasto
Liikuntapalvelut
Viestintä
Tietohallinto
Tutkimuspalvelut
Täydennyskoulutus
Tietoarkisto
» lisää palveluita

OPISKELU
Opetusohjelma
Opinto-oppaat
Opiskelijan työpöytä

SÄHKÖISET PALVELUT
Andor-hakupalvelu
Andor - uusi lainasi
Intra
Moodle (learning2)
NettiOpsu / NettiRekka
NettiKatti
Sähköinen tenttipalvelu
TamPub
Office 365 webmail
Utaposti webmail
Wentti