Sisältöön
tampereen yliopisto: opiskelu: kansainvälisyys opinnoissa: vaihtoon tai harjoitteluun!:
OpiskeluTampereen yliopistoOpiskelu
UTA intranetEtusivuTutkimusOpiskelijaksiOpiskeluAjankohtaistaYhteistyö ja palvelutYliopisto

Hakuajat

Hakuajat lukuvuonna 2016-2017

Ajankohtaiset haut

***

Hakeminen tapahtuu Opiskelijan työpöydällä kohdassa "Vaihdot".

ISEP-vaihto-ohjelmaisep-logo

ISEP-vaihto Pohjois- ja Etelä-Amerikkaan, Aasiaan ja Afrikkaan

ISEP-ohjelmaan ei voi hakea suoraan, vaan vaihtoon haetaan Tampereen yliopiston kansainvälisen koulutuksen keskuksen kautta. Hakuaika ISEP-vaihtoihin on kerran vuodessa, loka-marraskuussa, ns. Haku I:n kanssa samaan aikaan.

  • ISEP-vaihto-ohjelmaan hakeminen tapahtuu Opiskelijan työpöydän ja siellä NettiOpsun kautta kohdassa "Vaihdot". HUOM! ISEP-ohjelma on yksi hakukohde. Ks. tarkemmat hakuohjeet hakujulistuksesta.
    ISEPin kotisivut
  • FB logo Katso kuvia kohteista, lue uutisia ja ISEP-alumnien kertomuksia.

International Student Exchange Program (ISEP) -ohjelmalla on keskustoimisto Arlingtonissa, Virginiassa, Yhdysvalloissa. ISEP lähettää yhdysvaltalaisia korkeakouluopiskelijoita yli sadasta yliopistosta muun muassa Eurooppaan, Aasiaan ja Afrikkaan sekä järjestää Euroopasta, Aasiasta ja Afrikasta tuleville opiskelijoille paikkoja Yhdysvaltojen yliopistoissa. ISEP on arvostettu vaihto-ohjelma, joka tarjoaa opiskelijalle hyvät palvelut kohdeyliopistossa.

Tampereen yliopistolla on ISEPin kanssa vaihtosopimus, jonka perusteella opiskelijat voivat hakeutua ISEPissä mukana oleviin yhdysvaltalaisiin ja muun maalaisiin yliopistoihin. Lista yliopistoista sekä lyhyt esittely kustakin yliopistosta on luettavissa ISEPin kotisivulla.

Tampereen yliopisto on ollut mukana ISEPissä vuodesta 1982 lähtien. ISEP-vaihtoon voivat hakea kaikkien alojen tutkinto-opiskelijat, jotka ovat opiskelleet Tampereen yliopistossa vähintään yhden lukuvuoden. ISEP-vaihtoon voi tällä hetkellä hakea vain yhdeksi lukukaudeksi. Kliinistä lääketiedettä lukuun ottamatta kaikkien ohjelmassa mukana olevien yliopistojen edustamien tieteenalojen opiskelu on mahdollista vaihtovuoden aikana.

ISEP-ohjelman laajennus Yhdysvaltojen ja muiden maiden välisistä vaihdoista kattamaan myös ohjelman ei-yhdysvaltalaisten jäsenten väliset vaihdot alkoivat vuoden 1997 alussa. Tarkoituksena on lähettää opiskelijoita Kanadaan, Latinalaiseen Amerikkaan, eteläiseen Afrikkaan, Japaniin ja Etelä-Koreaan. Kaikki ohjelmaan osallistuvat yliopistot voivat järjestää opiskelijavaihtoa keskenään. Koska Erasmus-ohjelman kautta tapahtuva vaihto on suomalaiselle opiskelijalle yhtä edullista kuin ISEP-vaihto, käytäntö on, että vaihto Euroopan Unioniin kuuluvien maiden yliopistojen kanssa tapahtuu Erasmus-ohjelman kautta.

ISEP-vaihto toimii siten, että Tampereen yliopistosta lähtevä opiskelija maksaa vaihtolukukautensa kustannustason mukaisesti määrätyn summan asumis- ja ruokarahaa tänne tulevalle vaihto-opiskelijalle. Vastaavasti Tampereen yliopistosta ISEP-vaihtoon lähtevälle opiskelijalle on maksettu vastaanottavassa yliopistossa lukukausimaksut, ruoka ja asuminen sikäläisen käytännön ja hintatason mukaisesti. Ohjelma on opiskelijalle edullinen erityisesti siirryttäessä maahan, jossa kustannustaso on korkeampi kuin Suomessa. ISEPin pakolliset vakuutukset on opiskelijan maksettava itse. Ohjelmaan valituille myönnetään Tampereen yliopiston matka-apuraha. Viime vuosina lukukaudeksi ISEP-vaihtoon lähtevä opiskelija on maksanut em. asumis- ja elantokustannuksia yhteensä 2900 euroa. Lukuvuodeksi 2017-2018 Tampereen yliopistossa on tarjolla vain yhden lukukauden vaihtopaikkoja ISEP-ohjelmassa.

Valinta ISEP-ohjelmaan tapahtuu kolmessa vaiheessa. Ensimmäinen karsinta suoritetaan Tampereen yliopistossa, josta valittujen opiskelijoiden hakemukset lähetetään ISEPin keskustoimistoon. Siellä hakijat sijoitetaan vastaanottaviin yliopistoihin ja hakemukset lähetetään edelleen yliopistojen arvioitaviksi. Lopullisesta hyväksymisestä päättää vastaanottava  yliopisto. Amerikkalaiset ISEP-yliopistot vaativat opiskelijalta TOEFL-kielikokeen ja kanadalaiset ISEP-yliopistot joko TOELF- tai IELTS-kielikokeen. Lisäksi tarvittaessa voidaan tieteenalasta riippuen pyytää myös GRE-ja GMAT-testit. Myös jotkin aasialaiset ISEP-yliopistot vaativat virallisen kielikokeen suorittamista. Kielitaidon voi osoittaa esimerkiksi TOEFL- tai IELTS -testillä. Vaadittavat minimipistemäärät löytyvät kunkin yliopiston kuvauksesta ISEPin verkkosivuilta. Latinalaisessa Amerikassa ISEP-opiskelijat osallistuvat normaaliin opetukseen maan omien opiskelijoiden kanssa. Vaikka kieliopetusta voidaan tarjota, edellytetään hakijoilta hyvää espanjan kielen taitoa. Kielitaidon voi osoittaa opintorekisteriotteella, hakemukseen liitetyllä todistuksella ja/tai henkilökohtaisesti laaditulla selvityksellä.

Ilmoittautuessaan TOEFL-kielitestiin tulee opiskelijan pyytää testitulos lähetettäväksi ISEPiin laittamalla ilmoittautumislomakkeeseen ISEPin tunnus 9250. Vaihtoon hakevan on syytä osallistua näihin testeihin hyvissä ajoin, viimeistään heti joulun jälkeen.
Lisätietoja TOEFLista.

ISEPin keskustoimisto laskuttaa jokaisesta sinne lähetetystä hakemuksesta USD 425 käsittelykuluja. Koska Tampereen yliopisto maksaa nämä kulut hakijan puolesta, vaatii Tampereen yliopisto hakijalta 345 euron ennakkomaksun, joka vähennetään ohjelman osallistumismaksun ensimmäisestä erästä. Ennakkomaksu palautetaan opiskelijalle, mikäli ISEP-järjestö ei lainkaan pysty sijoittamaan opiskelijaa. Ennakkomaksu palautetaan myös, mikäli opiskelija peruuttaa hakemuksensa opiskelun ulkomailla estävän sairauden tai muun hyväksyttävän syyn perusteella. Mikäli peruutus tapahtuu muista kuin edellä mainituista syistä, suoritettu ennakkomaksu jää Tampereen yliopistolle.

ISEP-Direct

Edellä mainittujen ISEP-ohjelmien lisäksi on mahdollista hakea myös ISEP-Direct –ohjelmaan, jolloin vaihtoon lähtevä maksaa maksun, joka kattaa opetuksen ja suurimmassa osassa yliopistoja myös asumisen ja ateriat. ISEP Direct –ohjelmassa on mukana yliopistoja muun muassa Australiasta, Uudesta-Seelannista, Thaimaasta, Kiinasta, Costa Ricasta ja Ghanasta. Lukukausimaksut ovat 6000-15000 US dollaria maasta riippuen (Australiassa alimmillaan noin 15000 US dollaria lukukaudessa). Tarkemmat tiedot löytät ISEP Direct yliopistojen sivuilta.

 
Tampereen yliopisto
Kalevantie 4, 33014 Tampereen yliopisto
puh. (03) 355 111
Ylläpito: intoffice@uta.fi
Muutettu: 28.4.2017 13.41 Muokkaa

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto
03 355 111
kirjaamo@uta.fi


KARVI-auditoitu HR Excellence in Research

YLIOPISTO
Tutkimus
Opiskelijaksi
Opiskelu
Ajankohtaista
Yhteistyö ja palvelut
Yliopisto

AJANKOHTAISTA
Aikalainen
Avoimet työpaikat
Rehtoriblogi
Tampere3

PALVELUT
Aktuaarinkanslia
Avoin yliopisto
Hallinto
Kansainvälisen koulutuksen keskus
Kielikeskus
Kielipalvelut
Kirjaamo
Kirjasto
Liikuntapalvelut
Viestintä
Tietohallinto
Tutkimuspalvelut
Täydennyskoulutus
Tietoarkisto
» lisää palveluita

OPISKELU
Opetusohjelma
Opinto-oppaat
Opiskelijan työpöytä

SÄHKÖISET PALVELUT
Andor-hakupalvelu
Andor - uusi lainasi
Intra
Moodle (learning2)
NettiOpsu / NettiRekka
NettiKatti
Sähköinen tenttipalvelu
TamPub
Office 365 webmail
Utaposti webmail
Wentti