Sisältöön
tampereen yliopisto: opiskelu: kansainvälisyys opinnoissa: vaihtoon tai harjoitteluun!:
OpiskeluTampereen yliopistoOpiskelu
UTA intranetEtusivuEsittelyOpiskelijaksiOpiskeluTutkimusYhteistyöYksikötYhteystiedot

Nordplus-ohjelma

Alakohtaiset NORDPLUS-verkostot

  • Yliopiston NORDPLUS-yhteyshenkilö: Leena Uski
  • Yhteyshenkilö vaihto-asioissa: Vaihtoon haetaan oman oppiaineen, koulutusohjelman tai yksikön kautta
  • Hakuaika lukuvuodeksi 2014 - 2015: hakuajat vaihtelevat. Tiedustele hakuaikoja yksikkösi yhdyshenkilöltä. Osa paikoista on haettavana yliopiston yhteisenä hakuaikana.
  •  Lista alakohtaisista NORDPLUS-verkostoista (PDF)
  • Jos oma alasi ei ole mukana NORDPLUS-ohjelmassa, voit hakea vaihtoon NORDLYS-verkoston kautta.

NORDPLUS on Pohjoismaiden ministerineuvoston ohjelma, jolla tuetaan liikkuvuutta, hankkeita  ja verkostoja. NORDPLUS-vaihtoon voivat hakea vähintään vuoden opiskelleet perustutkinto-opiskelijat. Opiskelijoiden vaihtohakuajat ovat verkosto-, yliopisto- ja/tai oppiainekohtaisia. Tampereen yliopistossa osa NORDPLUS-paikkoja välittävistä yksiköistä noudattaa yliopiston yhteisiä hakuaikoja. lunds_universitet.jpg Varmista oman oppiaineesi hakuaika yksikkösi kv-yhdyshenkilöltä hyvissä ajoin! NORDPLUS-vaihtopaikka ei aina takaa NORDPLUS-apurahan myöntämistä. Apurahan saamisesta saa yleensä tietää vasta noin 2-4 kk ennen vaihdon alkua.

Opiskelijan hakuprosessi NORDPLUS-vaihtoon on yleensä kaksivaiheinen. Oman yksikön valintojen jälkeen opiskelijan tulee täyttää vastaanottavan yliopiston hakulomake ja palauttaa se liitteineen vastaanottavaan yliopistoon. Opiskelija on itse vastuussa asunnon hakemisesta vaihtomaassa.

NORDPLUS-apuraha

NORDPLUS-apurahan voi saada lukukaudeksi tai lukuvuodeksi. Apurahan suuruus on noin 200 euroa/kk. Apurahan saajalle myönnetään yleensä matka-apuraha (660 euroa Islantiin, 330 euroa muihin Pohjoismaihin), jonka suuruus riippuu kohteesta. Käytännössä täysiä lukuvuoden apurahoja myönnetään erittäin harvoin. Lisäksi Nordplus-vaihtoon valittu voi hakea esteettömyysapurahaa, jos hänellä on henkinen tai ruumiillinen sairaus tai vamma, josta aiheutuu vaihdon aikana lisäkustannuksia. Esteettömyysapurahaa haetaan kv. asioiden koordinaattori Leena Uskin kautta.

Pohjoismaihin liittyviä linkkejä:
Haloo Pohjolan kotisivut

NORDLYS-verkosto 

Vaihtoon haetaan NettiOpsussa.

NORDPLUS-korkeakoulutusohjelmaan kuuluu myös Nordlys-verkosto, joka on tarkoitettu alakohtaisten verkostojen ulkopuolella liikkuville opiskelijoille. Nordlys-verkoston vaihtopaikat on tarkoitettu ensisijaisesti opiskelijoille, joiden oma yksikkö tai oppiaine ei osallistu NORDPLUS-ohjelmaan. Jos et löydä omaa alaasi NORDPLUS-verkostojen nettilistasta (ks. linkki NORDPLUS-osiossa yllä), voit hakea NORDPLUS-vaihtoon NORDLYS-verkoston kautta.

Vapaasti liikkuvien opiskelijoiden NORDLYS-verkostoon kuuluvat nykyään lähes kaikki monitieteiset pohjoismaiset yliopistot. Suosituimpia vaihtokohteita Tampereen yliopistosta ovat olleet Göteborgin, Lundin, Tukholman, Uppsalan, Oslon, Kööpenhaminan ja Islannin yliopistot. On kuitenkin huomattava, että suosituimpiin ei voida esittää vuosittain useita opiskelijoita. Jos siis haet ensisijaisesti johonkin näistä yliopistoista, ilmoita hakemuksessasi myös ainakin yksi muu kohde.

Vuosittain NORDLYS-verkoston kautta on päässyt vaihtoon noin kaksitoista Tampereen yliopiston opiskelijaa. Apurahat ovat samaa suuruusluokkaa kuin NORDPLUS-verkostoissa. Lisäksi maksetaan matka-apuraha ja tarvittaessa esteettömyysapuraha, ks. kohta 'NORDPLUS-apuraha' yllä.

 
Tampereen yliopisto
Kalevantie 4, 33014 Tampereen yliopisto
puh. (03) 355 111
Ylläpito: intoffice@uta.fi
Muutettu: 27.1.2015 14.00 Muokkaa

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto
03 355 111
kirjaamo@uta.fi

YLIOPISTO
Esittely
Opiskelijaksi
Opiskelu
Tutkimus
Yhteistyö
Yksiköt
Yhteystiedot

AJANKOHTAISTA
Aikalainen
Avoimet työpaikat
Opiskelijablogi
Rehtoriblogi
» lisää ajankohtaisia

PALVELUT
Aktuaarinkanslia
Avoin yliopisto
Hallinto
Kansainväliset asiat
Kielikeskus
Kielipalvelut
Kirjaamo
Kirjasto
Liikuntapalvelut
Viestintä
Tietohallinto
Tutkimuspalvelut
Täydennyskoulutus
Yhteiskuntatieteellinen tietoarkisto
» lisää palveluita

OPISKELU
Opetusohjelma
Opinto-oppaat
» lisää palveluita opiskelijalle

SÄHKÖISET PALVELUT
Intra
Moodle (learning2)
Nelli
NettiOpsu / NettiRekka
NettiKatti
Sähköinen tenttipalvelu
TamPub
Tamcat
Office 365 webmail
Utaposti webmail
Wentti