Sisältöön
tampereen yliopisto: opiskelu: kansainvälisyys opinnoissa: vaihtoon tai harjoitteluun!:
OpiskeluTampereen yliopistoOpiskelu
UTA intranetEtusivuTutkimusOpiskelijaksiOpiskeluAjankohtaistaYhteistyö ja palvelutYliopisto

Nordplus-ohjelma

Alakohtaiset NORDPLUS-verkostot

  • Yliopiston NORDPLUS-yhteyshenkilö: Leena Uski
  • Yhteyshenkilö vaihto-asioissa: Vaihtoon haetaan oman oppiaineen, koulutusohjelman tai yksikön kautta
  • Hakuaika lukuvuodeksi 2016- 2017: hakuajat vaihtelevat. Tiedustele hakuaikoja yksikkösi yhdyshenkilöltä. Osa paikoista on haettavana yliopiston yhteisenä hakuaikana (HAKU II).
  • Lista alakohtaisista NORDPLUS-verkostoista (PDF)
  • Jos oma alasi ei ole mukana NORDPLUS-ohjelmassa, voit hakea vaihtoon NORDLYS-verkoston kautta.

NORDPLUS on Pohjoismaiden ministerineuvoston ohjelma, jolla tuetaan liikkuvuutta, hankkeita  ja verkostoja. NORDPLUS-vaihtoon voivat hakea vähintään vuoden opiskelleet perustutkinto-opiskelijat. Opiskelijoiden vaihtohakuajat ovat verkosto-, yliopisto- ja/tai oppiainekohtaisia. Tampereen yliopistossa osa NORDPLUS-paikkoja välittävistä yksiköistä noudattaa yliopiston yhteisiä hakuaikoja.  Varmista oman oppiaineesi hakuaika yksikkösi kv-yhdyshenkilöltä hyvissä ajoin! NORDPLUS-vaihtopaikka ei aina takaa NORDPLUS-apurahan myöntämistä. Apurahan saamisesta saa yleensä tietää vasta noin 2-4 kk ennen vaihdon alkua.

Opiskelijan hakuprosessi NORDPLUS-vaihtoon on yleensä kaksivaiheinen. Oman yksikön valintojen jälkeen opiskelijan tulee täyttää vastaanottavan yliopiston hakulomake ja palauttaa se liitteineen vastaanottavaan yliopistoon. Opiskelija on itse vastuussa asunnon hakemisesta vaihtomaassa.

NORDPLUS-apuraha

NORDPLUS-apurahan voi saada lukukaudeksi tai lukuvuodeksi. Apurahan suuruus on noin 200 euroa/kk. Apurahan saajalle myönnetään yleensä matka-apuraha (660 euroa Islantiin, 330 euroa muihin Pohjoismaihin), jonka suuruus riippuu kohteesta. Käytännössä täysiä lukuvuoden apurahoja myönnetään erittäin harvoin. Lisäksi Nordplus-vaihtoon valittu voi hakea esteettömyysapurahaa, jos hänellä on henkinen tai ruumiillinen sairaus tai vamma, josta aiheutuu vaihdon aikana lisäkustannuksia. Esteettömyysapurahaa haetaan kv. asioiden koordinaattori Leena Uskin kautta.


NORDLYS-verkosto 

Vaihtoon haetaan NettiOpsussa.

NORDPLUS-korkeakoulutusohjelmaan kuuluu myös Nordlys-verkosto, joka on tarkoitettu alakohtaisten verkostojen ulkopuolella liikkuville opiskelijoille. Nordlys-verkoston vaihtopaikat on tarkoitettu ensisijaisesti opiskelijoille, joiden oma yksikkö tai oppiaine ei osallistu NORDPLUS-ohjelmaan. Jos et löydä omaa alaasi NORDPLUS-verkostojen nettilistasta (ks. linkki NORDPLUS-osiossa yllä), voit hakea NORDPLUS-vaihtoon NORDLYS-verkoston kautta.

Vapaasti liikkuvien opiskelijoiden NORDLYS-verkostoon kuuluvat nykyään lähes kaikki monitieteiset pohjoismaiset yliopistot. Suosituimpia vaihtokohteita Tampereen yliopistosta ovat olleet Göteborgin, Lundin, Tukholman, Uppsalan, Islannin ja Kööpenhaminan yliopistot. Niihin ei voida esittää vuosittain useita opiskelijoita, joten hakiessasi ensisijaisesti johonkin näistä yliopistoista ilmoita hakemuksessasi myös ainakin yksi muu kohde. Valitse hakukohteeksi Nordlys-verkosto ja ilmoita yliopistot, joihin haet, allekkain mieluisuusjärjestyksessä kohdassa Liitteet. Kirjoita ensin yliopiston nimi, sen alle sitä koskeva motivaatiokirje opiskelukielellä ja viimeiseksi opintosuunnitelmasi tähän yliopistoon. Jos aiot opiskella sekä ruotsiksi että englanniksi, kirjoita ruotsiksi. Voit hakea niin moneen Nordlys-yliopistoon kuin haluat.

Vuosittain NORDLYS-verkoston kautta on valittu vaihtoon noin kaksitoista Tampereen yliopiston opiskelijaa. Apurahat ovat samaa suuruusluokkaa kuin NORDPLUS-verkostoissa. Lisäksi maksetaan matka-apuraha ja tarvittaessa esteettömyysapuraha, ks. kohta 'NORDPLUS-apuraha' yllä.

 
Tampereen yliopisto
Kalevantie 4, 33014 Tampereen yliopisto
puh. (03) 355 111
Ylläpito: intoffice@uta.fi
Muutettu: 13.3.2017 16.44 Muokkaa

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto
03 355 111
kirjaamo@uta.fi


KARVI-auditoitu HR Excellence in Research

YLIOPISTO
Tutkimus
Opiskelijaksi
Opiskelu
Ajankohtaista
Yhteistyö ja palvelut
Yliopisto

AJANKOHTAISTA
Aikalainen
Avoimet työpaikat
Rehtoriblogi
Tampere3

PALVELUT
Aktuaarinkanslia
Avoin yliopisto
Hallinto
Kansainvälisen koulutuksen keskus
Kielikeskus
Kielipalvelut
Kirjaamo
Kirjasto
Liikuntapalvelut
Viestintä
Tietohallinto
Tutkimuspalvelut
Täydennyskoulutus
Tietoarkisto
» lisää palveluita

OPISKELU
Opetusohjelma
Opinto-oppaat
Opiskelijan työpöytä

SÄHKÖISET PALVELUT
Andor-hakupalvelu
Andor - uusi lainasi
Intra
Moodle (learning2)
NettiOpsu / NettiRekka
NettiKatti
Sähköinen tenttipalvelu
TamPub
Office 365 webmail
Utaposti webmail
Wentti