Tätä sivustoa ei enää päivitetä. Tutustu Tampereen yliopiston uuteen Opiskelijan oppaaseen.

Mobility-Online

Tästä ohjeesta löydät tärkeää tietoa Mobility-Online -järjestelmään liittyen.

Yleistä

Kirjaudu Mobility-Online -järjestelmään TUNI-tunnuksillasi. Järjestelmässä näkyy "Necessary steps", eli kohdat, jotka sinun pitää käydä läpi. Saat järjestelmästä automaattiviestin kun nämä kohdat ovat sinun osaltasi täytettävissä (lukuvuonna 2019-2020 vaihtoon lähteville viimeistään kesäkuun aikana). Huom! Näkymä voi vaihdella vähän vaihto-ohjelmastasi riippuen.
 

Mobility-Online


Oikeassa reunassa näet aina seuraavan linkin, jota klikkaamalla pääset etenemään.
 

Mobility-Online 2


Sivulla pääsee aina päivittämään tietoja klikkaamalla ”Forward to update”. ”Update” on tallennuspainike. Takaisin omaan yleisnäkymääsi pääset klikkaamalla ”Cancel”, joka tässä tapauksessa tarkoittaa ”Back”.

Ennen vaihtoonlähtöä

  • Täytä ensin kohdeyliopiston tiedot (pl. Erasmus-opiskelijat). ISEP-, BCI-, Nordlys-, Nordplus- ja north2north-vaihtoon lähtevät opiskelijat ilmoittavat tässä vaiheessa kohdeyliopiston tiedot ensimmäistä kertaa. Kahdenväliseen vaihtoon lähtevät vahvistavat tässä oman vaihtokohteensa, johon heidät on jo aiemmin valittu.
  • Jos lähdet Erasmus-vaihtoon, valitse OLS-kielitestiä varten opetuskielesi kohdeyliopistossa. Tämän jälkeen sinulle lähetetään OLS-kielitestikutsu sähköpostitse.
  • Täytä tämän jälkeen apurahakysely apurahan maksua ja apurahasopimuksen luomista varten. Erasmus-vaihtoon lähtijöille apuraha maksetaan päivämäärien mukaan. Täytä apurahakyselyn vasta kun sinulla on tiedossasi vaihtosi tarkat päivämäärät.
  • Kun olet täyttänyt apurahakyselyn, voit ladata järjestelmästä esitäytetyn opintosuunnitelmalomakkeen/ Erasmus-opiskelijoilla learning agreement . Täytä alustava opintosuunnitelma/ learning agreement ja lataa se takaisin järjestelmään myöhemmin. Opintojen tulee edetä vaihdon aikana vähintään 15 op/ lukukausi. Opintosuunnitelmaa/ learning agreementiä ei voi ladata takaisin järjestelmään ennen kuin apurahasi on käsitelty.
  • Saat sähköpostilla ilmoituksen, kun apurahasi on käsitelty ja apurahasopimuksesi on valmis. Tulosta apurahasopimus, lue sopimus huolellisesti ja allekirjoita se. Lataa allekirjoitettu sopimus takaisin Mobility-Online -järjestelmään. Tämän jälkeen apurahasi ensimmäinen erä voidaan laittaa maksuun.
  • Lataa allekirjoitettu opintosuunnitelma/ learning agreement takaisin järjestelmään.

Vaihdon jälkeen

  • Kirjaudu Mobility-Online -järjestelmään TUNI-tunnuksillasi. "Necessary steps"-listassasi pyydetään vahvistamaan vaihtosi lopulliset päivämäärät ja täyttämään matkakertomuskysely (ks. tarkemmat ohjeet matkakertomukseen liittyen Vaihdon jälkeen -sivulta).
  • Erasmus-vaihdossa olleiden täytyy lisäksi ladata järjestelmään tarvittavat Erasmus-dokumentit (Letter of Confirmation ja tarvittaessa Learning Agreement osa II). Katso lisätietoa Vaihdon jälkeen -sivulta.