Tätä sivustoa ei enää päivitetä. Tutustu Tampereen yliopiston uuteen Opiskelijan oppaaseen.

Kurssikirjat ja tietoaineistot

Tämän sivun sisältö koskee kaikkia Tampereen yliopistossa opintoja suorittavia opiskelijoita.

Lue kirjaston muutoksista vuodenvaihteessa 2019

Tampereen yliopiston kirjaston kokoelmat

Tervetuloa Tampereen yliopiston kirjastoon! Opintovaatimuksissa olevat kurssikirjat löytyvät Tampereen yliopiston kirjaston toimipisteistä. Kurssikirjat hankitaan myös e-kirjana, mikäli sellainen on saatavilla. Sekä painetut kirjat että e-kirjat löydät TuniLib-hakupalvelusta. Etäkäytössä kirjaudu TuniLibiin omilla tuni-tunnuksilla saadaksesi e-kirjat auki. Osa e-kirjoista löytyy Andorin e-lehdet ja e-kirjat haulla (valitse: vain e-kirjat). Voit tutustua myös e-kirjojen käyttöoppaaseen.

Kurssikirjojen lisäksi kirjastossa on tietoaineistoja, eli opiskelulle ja tutkimukselle keskeisiä painettuja ja elektronisia aineistoja, e-lehtiä, e-kirjoja, tietokantoja ja elektronisia hakuteoksia. Näitä voit hyödyntää kirjallisissa töissäsi lähdeaineistona. Lähteiden hallintaan ja viittaamisen apuvälineeksesi yliopiston kirjasto on hankkinut RefWorks-ohjelman.

Muiden kirjastojen hyödyntäminen

Voit hyödyntää myös muita alueen kirjastoja kuten Tampereen kaupunginkirjastoa tai Pirkanmaan alueen muita korkeakoulukirjastoja asioimalla niissä itse.

Muualla Suomessa asuvien kannattaa muistaa myös lähikuntien ja -kaupunkien kirjastot lähikirjastoineen. Jos kirja ei kuulu kotipaikkakuntasi kirjastojen kokoelmiin, voit tarkistaa mahdollisuuden tilata sen lähimmän kirjaston kautta kaukopalveluna. Kaukolainan saanti voi kestää useita viikkoja. Kaukopalvelu on maksullista.

Myös muiden yliopistojen kirjastoja voit hyödyntää. Kirjastot.fi – sivustolta löytyy tietoa Suomen kaikista kirjastoista.

Seinäjoen ja Porin yliopistokeskusten opiskelijat voivat hyödyntää Tampereen yliopiston kirjaston lisäksi myös Seinäjoen korkeakoulukirjastoa ja Porin yliopistokeskuksen kirjastoa.

Huom! Porin yliopistokeskuksen kirjastosta löytyy lähinnä Porissa opetettavien yhteiskuntatieteellisten alojen kirjoja ja ne on luetteloitu TuniLibin kokoelmaan: TAU: Hervanta ja Pori -kokoelmaan (valitse rajaus: Porin yliopistokeskus). Tampereen yliopiston e-aineistot löytyvät TaYn TuniLib-palvelusta. Huomaathan kuitenkin, ettei kaikkia opiskelussa tarvittavia kirjoja ole toistaiseksi saatavina e-aineistoina. Painettujen kirjojen lainaamisessa auttaa tarvittaessa kaupunginkirjaston kaukopalvelu.