Tätä sivustoa ei enää päivitetä. Tutustu Tampereen yliopiston uuteen Opiskelijan oppaaseen.

Miten pääset alkuun opinnoissasi?

Huom! Tämän sivun tietoja ei enää päivitetä, tutustu ajankohtaisiin ohjeisiin Tampereen yliopiston Opiskelijan oppaassa!

Kandidaatti- ja maisteriopiskelijat sekä LL-opiskelijat

 1. Ota vastaan opiskelupaikka ja ilmoittaudu yliopistoon.
 2. Tutustu sinulle lähetettävään uuden opiskelijan materiaalipakettiin (paketit lähetetään vaiheittain heinäkuun ensimmäisellä puoliskolla, odota rauhassa).
 3. Ota käyttöön yliopiston peruspalvelutunnus sekä sähköposti saamiesi ohjeiden mukaisesti. Käyttäjätunnus on avain opiskelijan sähköisiin palveluihin, joita tarvitset heti opintojen alussa.
 4. Hae opiskelijakorttia 1.8. jälkeen.
 5. Tutustu opiskelijan sähköisiin palveluihin ja Tietotekniikkataidot-kurssiin.
 6. Osallistu uusien opiskelijoiden orientoiviin opintoihin ja opiskelijatuutorointiin.
 7. Tutustu oman tiedekuntasi ja tutkintosi opinto-oppaaseen ja opetusohjelmaan.
 8. Hae opintotukea Kelasta

Lisätietoa ja neuvoja

Tohtoriopiskelija

 1. Ota vastaan opiskelupaikka ja ilmoittaudu yliopistoon.
 2. Mieti haluatko liittyä Tampereen ylioppilaskuntaan (TREY). Myös tohtoriopiskelijat saavat etuja TREYn opiskelijakortilla. Jäsenmaksulomakkeen olet saanut hyväksymiskirjeesi mukana.
 3. Ota käyttöön yliopiston käyttäjätunnus (tuni) opintotoimistosta saamiesi ohjeiden mukaisesti. Käyttäjätunnus on avain opiskelijan sähköisiin palveluihin, joita tarvitset heti opintojen alussa.
 4. Ota käyttöön yliopiston sähköposti tai uudelleenohjaa viestit.
 5. Osallistu uusien tohtoriopiskelijoiden orientaatiotilaisuuksiin.
 6. Tutustu oman tiedekuntasi ja tohtoriohjelmasi opinto-oppaaseen ja opetusohjelmaan ja tutkijakoulun opetusohjelmaan.
 7. Laadi viimeistään nyt yksityiskohtainen opinto- ja ohjaussuunnitelma yhdessä ohjaajasi kanssa.

Huomaa myös palvelut ja yhteystiedot -osio.

Avoimen yliopiston opiskelija

 1. Jos olet vasta hakeutumassa avoimen yliopiston opiskelijaksi, katso ohjeet Opiskelijaksi-sivuilta.
 2. Saat postitse vahvistuksen opinto-oikeudestasi. Siitä selviää myös opinto-oikeutesi kesto ja opiskelijanumerosi. Pidä opiskelijanumero saatavilla / muistissa, koska tarvitset sitä usein opintojesi aikana. Lasku opintomaksusta lähetetään ilmoittautumisen jälkeen. Perehdy opintomaksujen laskutukseen sekä perumis- ja maksuehtoihin.
 3. Tutustu opintojesi sisältöön ja aikatauluihin Opetustarjonta-sivuilta. Emme lähetä erillistä kutsua kursseille! Katso myös kartat ja pysäköintiohjeet .
 4. Ota käyttöön käyttäjätunnus (tuni). Tarvitset tätä käyttäjätunnusta monissa opintoihin liittyvissä palveluissa ja heti opintojesi alussa, joten se tulee ottaa käyttöön välittömästi! Käyttöönotto tapahtuu osoitteessa https://salasana.tuni.fi.
 5. Kirjaudu Moodleen - opintojesi tärkeimmälle verkkosivustolle. Saat aloituspostissa tai opintojesi alkaessa ohjeet siitä kuinka sinne pääset.
 6. Ota käyttöön yliopiston sähköpostiosoitteesi tai uudelleenohjaa viestit. Sähköpostiosoitteesi saat tietoosi samalla, kun aktivoit käyttäjätunnuksesi. Sähköposti on osa opiskelijoille maksutonta MS Office 365 palvelukokonaisuutta.
 7. Tarkista yhteystietosi NettiRekasta. NettiRekka näyttää opiskelijarekisterissämme sinusta olevaa tietoa. Tarkista ja korjaa/täydennä tarvittaessa yhteystietosi NettiRekkaan!
 8. Tutustu Tampereen yliopiston kirjastopalveluihin ja hanki kirjastokortti. Saat tarvittavat tenttikirjat kirjastosta. Kirjasto tarjoaa myös laajat sähköiset palvelut ja –aineistot. Lisätietoa Tampereen yliopiston kirjastopalveluista.
 9. Tukea opintoihin: Opintotoimisto auttaa käytännön kysymyksissä. Voit sopia henkilökohtaisen opinto-ohjausajan omien opintojesi opintokoordinaattorilta/suunnittelijalta, jonka löydät opetustarjontatiedoista.

Huomaa myös palvelut ja yhteystiedot -osio.

Saapuva vaihto-opiskelija

Saapuvan vaihto-opiskelijan ohjeet julkaistaan englanninkielisessä opiskelun oppaassa.

Vieraileva opiskelija (JOO, Tampere3)

Toimi saamiesi ohjeiden mukaisesti ja aloita opinnot. Ole tarvittaessa yhteydessä ja kysy neuvoa.

Lisätietoja JOO-opinnoista ja ristiinopiskelusta löydät valinnaiset opinnot -sivulta. Käytännön ohjeita opintojen suorittamiseen saat kurssikohtaisesti opettajalta sekä Tampereen yliopiston opiskeluohjeista ja -käytännöistä.

Huomaa myös palvelut ja yhteystiedot -osio.

Muut opiskelijat

Alumni-, täydennyskoulutus- ja akateemisten moduulien opiskelija. Toimi saamiesi ohjeiden mukaisesti ja aloita opinnot. Ole tarvittaessa yhteydessä ja kysy neuvoa.

Käytännön ohjeita opintojen suorittamiseen saat kurssikohtaisesti opettajalta sekä Tampereen yliopiston opiskeluohjeista ja -käytännöistä.

Huomaa myös palvelut ja yhteystiedot -osio.