Opinnoista tiedottaminen

Yliopisto tarjoaa sinulle sähköpostiosoitteen, joka on muotoa sukunimi.etunimi.x@student.uta.fi Tämä on sinun opintoihisi liittyvä, virallinen sähköpostiosoitteesi - käytä tätä! Voit halutessasi kääntää student.uta.fi-osoitteen viestit toiseen sähköpostiosoitteeseen.

Kandidaatti-, maisteriopiskelijat ja LL-opiskelijat

Opiskelijan työpöytä

Saat tietoa opiskeluun liittyvistä ajankohtaisista asioista Opiskelijan työpöydältä Tiedotteet-osiosta. Tätä viestintäkanavaa käyttää mm. oma tiedekuntasi ja tutkinto-ohjelmasi, kirjasto, kielikeskus, kansainvälisen koulutuksen keskus ja aktuaarinkanslia.

Lääketieteen lisensiaatin tutkinto-ohjelman opiskelijoille tiedotetaan Opiskelijan työpöydän kautta vuosikurssikohtaisesti. LL-opiskelijan pitää itse huolehtia oman vuosikurssinsa tiedotteiden tilaamisesta työpöydän kohdasta Tiedotteet.

Suuri osa Opiskelijan työpöydän viestinnästä tulee sinulle automaattisesti sen perusteella, että olet opiskelija Tampereen yliopistossa. Opiskelijan työpöydän tiedotteet saat myös student.uta.fi-sähköpostiisi. Voit myös tilata työpöydällä itsellesi sen tutkinto-ohjelman tiedotteet, jonka opintoja luet valinnaisina opintoina.

Intra

Opiskelijoiden kannattaa tutustua myös yliopiston intraan, joka kokoaa sisäisen informaation ja ajankohtaisviestit yhteen paikkaan helposti löydettäviksi. Intran käyttäjiä ovat yliopiston läsnäolevat opiskelijat, opettajat, tutkijat ja hallintohenkilökunta. Intran käyttämiseen tarvitaan yliopiston peruspalvelutunnus.

Moodle

Yksittäisillä jaksoilla on omia Moodle-alueita, joilla julkaistaan jakson viikko-ohjelma ja kyseiseen jakson suorittamiseen liittyviä opetus- ja tiedotusmateriaaleja. Jaksojen viikko-ohjelmaan tulleista muutoksista tiedotetaan jakson Moodle alueella.

Sähköpostilistat

Yliopistolla on vielä jonkin verran käytössä sähköpostilistoja opiskeluasioista viestimiseen, mutta suunta on kuitenkin se, että opiskelun ajankohtaisviestintä on Opiskelijan työpöydällä.

Muuta

Yksikön ja yliopiston tiedotuskanavien lisäksi opiskelijan kannattaa tutustua Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan (TAMY), sekä omien opintojensa kannalta tärkeimpien opiskelijajärjestöjen tiedotuskanaviin.

Tohtoriopiskelijat

Opiskelijan työpöytä

Saat tietoa opiskeluun liittyvistä ajankohtaisista asioista Opiskelijan työpöydältä Tiedotteet-osiosta. Tätä viestintäkanavaa käyttää mm. tutkijakoulu, kirjasto, kielikeskus, kansainvälisen koulutuksen keskus ja aktuaarinkanslia.

Suuri osa Opiskelijan työpöydän viestinnästä tulee sinulle automaattisesti sen perusteella, että olet opiskelija Tampereen yliopistossa. Opiskelijan työpöydän tiedotteet lähetetään myös student.uta.fi-sähköpostiisi.

Intra

Opiskelijoiden kannattaa tutustua myös yliopiston intraan, joka kokoaa sisäisen informaation ja ajankohtaisviestit yhteen paikkaan helposti löydettäviksi. Intran käyttäjiä ovat yliopiston läsnäolevat opiskelijat, opettajat, tutkijat ja hallintohenkilökunta. Intran käyttämiseen tarvitaan yliopiston peruspalvelutunnus.

Moodle

Yksittäisillä jaksoilla on omia Moodle-alueita, joilla julkaistaan jakson viikko-ohjelma ja kyseiseen jakson suorittamiseen liittyviä opetus- ja tiedotusmateriaaleja. Jaksojen viikko-ohjelmaan tulleista muutoksista tiedotetaan jakson Moodle alueella.

Sähköpostilistat

Erityisesti tohtoriopinnoissa on tiedottamiseen vielä käytössä myös sähköpostilistoja. Sähköpostilistoja on tiedekunnilla ja osalla tohtoriohjelmista ja osaan näistä listoista sinut liitetään automaattisesti, toisille sinun täytyy liittyä itse. Lisätietoja saat toistaiseksi tiedekuntasi tohtoriopinnoista vastaavilta hallintohenkilöiltä.

Tohtorikoulutuksessa käytössä olevat sähköpostilistat kootaan myöhemmin opiskelun oppaaseen.

Historian tohtoriohjelma

Tampereen yliopiston historian tohtoriopiskelijoiden yhteydenpitovälineenä toimii Historian tohtoriohjelman Moodle-alue.
 

Historian tohtoriohjelman Moodle-alueelle liittyminen

Historian tohtoriohjelmalle on perustettu Moodle-alue.
Tätä aluetta käytetään seminaaripapereiden jakamiseen ja säilyttämiseen. Seminaaripapereiden välittämisessä tämä Moodle-alue korvaa histjatkot-sähköpostilistan. Samoin seminaarien ohjelmat päivitetään keskustelualueella. Yleistä tiedotusta voidaan niin ikään hoitaa Moodle-alueen Uutiset-keskustelualueen avulla. Tässä on se hyvä puoli, että lähetetyt viestit ja seminaaripaperit eivät hautaudu sähköposteihin.

Moodle-alue löytyy suoralla osoitteella:

https://groups.uta.fi/course/view.php?id=479
 

  • Se pyytää aluksi kirjautumaan Moodleen
  • Klikkaa nappia Single Sign-On with UTA Account ja kirjaudu sisään yliopiston peruspalvelutunnuksilla.
  • Sitten kysytään kurssiavainta (enrolment key).
  • Kurssiavain on histjatkot


Päästyäsi Historian tohtoriohjelman Moodle-alueelle, alueella näkyvät kolmen eri tutkijaseminaarin omat laatikot ja keskustelualueet.

  • Käy tilaamassa haluamasi seminaarin keskustelualueen viestit sähköpostiisi
  • Klikkaa keskustelualueen nimeä
  • Kun olet keskustelualueella, klikkaa Asetukset (Administration) -valikosta Tilaa tämä keskustelualue (Subscribe to this forum)

Avoimen yliopiston opiskelijat

Avoimen yliopiston opiskelijoille tiedottavat kunkin tiedekunnan koulutussuunnittelijat yleisistä opintoihin liittyvistä asioista opintojen alkaessa. Tätä varten sinun ei tarvitse liittyä erikseen sähköpostilistalle, vaan sinulle tiedotetaan sen perusteella, että sinut on hyväksytty opiskelemaan avoimen opintoja.

Opiskelijan työpöytä ei valitettavasti toistaiseksi ole käytössä avoimen yliopiston opiskelijoille.