Sisältöön
tampereen yliopisto: informaatiotieteiden yksikkö: ajankohtaista:
Informaatiotieteiden yksikköTampereen yliopistoInformaatiotieteiden yksikkö

Kesätentit 2011

Kesällä suoritettavat tentit tietoon toukokuun puolivälissä

Yliopistossa kesällä keskitetysti järjestettävät tentit toteutetaan sähköisinä tentteinä. Opiskelija voi varata tentin itselleen sopivaan ajankohtaan ja käydä suorittamassa sen sähköiseen tenttimiseen tarkoitetussa, videovalvotussa tilassa. Tenttimiseen tarvitaan peruspalvelutunnus. Sähköisistä tenteistä voi lukea tarkemmin Sähköinen tenttipalvelun sivuilta.

Monet tällä hetkellä tentittävistä opintojaksoista, jotka näkyvät sivulla Mitä voi tenttiä?, ovat todennäköisesti tulossa myös kesän tarjontaan. Lopullisesti tiedot kesällä 2011 suoritettavista tenteistä varmistuvat kuitenkin toukokuun puolivälissä, jolloin suoritettavat tentit julkaistaan Kesäopinnot-sivulla pdf-tiedostona.

Muistilista kesätenttijälle

1. Tentin peruminen. Opiskelijoita pyydetään tekemään mahdolliset peruutukset kesäaikana hyvissä ajoin, jotta paikat vapautuvat muiden opiskelijoiden käyttöön. Varauksen voi perua sähköisessä tenttipalvelussa ennen tenttiajankohtaa.

2. Elokuun loppu ruuhkainen. On hyvä huomioida, että elokuun viimeiset viikot ovat ruuhkaisia. Kesätentit kannattaa suorittaa hyvissä ajoin, sillä viimeisillä viikoilla voi olla vaikea saada vapaata tenttiaikaa.

3. Tenttitulokset. Kesäaikana tenttitulosten saaminen voi kestää kauemmin kuin muulloin: " Kesäkuun 1. päivän ja elokuun 31. päivän välisenä aikana järjestettyjen tenttien tulokset voidaan julkistaa edellä sanottua pidemmän ajan kuluttua, kuitenkin viimeistään syyskuun 15. päivänä." (Opintojen arviointisääntö, § 21)
    Huomioida kannattaa myös, että vaikka opiskelija saa sähköisen tentin arvioinnin sähköpostiinsa, opintosuoritus ei silti välttämättä tule heti näkyviin NettiOpsuun. Suoritus kirjataan sinne erikseen opetusta antaneessa yksikössä.

4. Opintotuki. Kesäajan opintotuesta saa tietoa opintotukisivuilta.

Kanslerinrinne 1, 33014 Tampereen yliopisto
puh. (03) 355 111 (yliopiston keskus)
Ylläpito: sis.www@uta.fi
Muutettu: 3.5.2011 11.47 Muokkaa