Sisältöön
tampereen yliopisto: sis/luo-coms: opiskelu: tutkinto-ohjelmat: matematiikan ja tilastotieteen tutkinto-ohjelma: opinto-opas: kurssisivut:
Viestintätieteiden ja luonnontieteiden tiedekunnatTampereen yliopistoViestintätieteiden ja luonnontieteiden tiedekunnat
MTTMA8 Johdatus graafiteoriaan

MTTMA8 Johdatus graafiteoriaan, syksy 2015

Kurssin laajuus on 5 op ja sen tarkempi esittely (myös osaamistavoitteista) löytyy informaatiotieteiden yksikön opinto-oppaasta.

Kurssia luennoi syksyllä 2015 (periodi II) yliopistonlehtori Pertti Koivisto. Kurssi sisältää neljä viikkotuntia luentoja ja yhdet kahden tunnin viikkoharjoitukset (kaksi harjoitusryhmää). Kurssin luentoajat ja -paikat löytyvät opetusohjelmasta. Ensimmäiset luennot ovat keskiviikkona 21.10. klo 14.15–16 luentosalissa Pinni B3116. Harjoitukset alkavat viikolla 44.

Kursilla seurataan soveltuvin osin luentomonistetta Graafiteoriaa. Materiaalia ei jaeta luennolla, vaan se täytyy itse tulostaa, mikäli haluaa seurata monistetta luennon aikana. Ainakin alkuosa materiaalista olisi hyvä olla mukana jo ensimmäisellä luentokerralla.

Ilmoittautuminen

Kurssille ilmoittaudutaan sähköisesti. Ilmoittautumisen yhteydessä valitaan myös harjoitusryhmä. Tämän syksyn kurssille ei voi enää ilmoittautua www-linkin kautta. Tarvittaessa ota yhteyttä kurssin luennoitsijaan (esimerkiksi sähköpostitse).

Vaadittavat opintosuoritukset

Kurssi suoritetaan viikkoharjoituksilla ja loppukokeella tai pelkästään loppukokeella. Ensimmäisen vaihtoehdon mukainen loppukoe pidetään torstaina 10.12. klo 12–15 päätalon luentosalissa A1. Tähän loppukokeeseen osallistumisen edellytyksenä on, että vähintään 40% viikkoharjoitusten tehtävistä on suoritettu. Minimimäärän ylittävien tehtävien laskemisesta saa lineaarisesti hyvitystä. Torstain 10.12 loppukokeeseen ei tarvitse erikseen ilmoittautua.

Kurssin voi myös suorittaa pelkällä loppukokeella ilman viikkoharjoituksia. Tällöin loppukoe järjestetään matematiikan yleisten tenttipäivien yhteydessä ja loppukokeeseen on ilmoittauduttava normaalisti. Ensimmäinen mahdollisuus suorittaa kurssi tällä tavalla on torstaina 17.12.

Kurssin loppukokeissa ei saa käyttää taulukkokirjaa eikä laskinta.

Esitiedot

Kurssi MTTMP2 Johdatus matemaattiseen päättelyyn tai vastaavat tiedot (esimerkiksi aiempi kurssi Diskreetti matematiikka).

 
Ylläpito: pertti.koivisto@uta.fi
Muutettu: 10.11.2015 9.20 Muokkaa

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto
03 355 111
kirjaamo@uta.fi


KARVI-auditoitu HR Excellence in Research

YLIOPISTO
Tutkimus
Opiskelijaksi
Ajankohtaista
Yhteistyö ja palvelut
Yliopisto

AJANKOHTAISTA
Aikalainen
Avoimet työpaikat
Rehtoriblogi
Tampere3

PALVELUT
Aktuaarinkanslia
Avoin yliopisto
Hallinto
Kansainvälisen koulutuksen keskus
Kielikeskus
Kielipalvelut
Kirjaamo
Kirjasto
Liikuntapalvelut
Viestintä
Tietohallinto
Tutkimuspalvelut
Täydennyskoulutus
Tietoarkisto
» lisää palveluita

OPISKELU
Opetusohjelma
Opinto-oppaat
Opiskelijan työpöytä

SÄHKÖISET PALVELUT
Andor-hakupalvelu
Uusi lainasi
Intra
Moodle (learning2)
NettiOpsu / NettiRekka
NettiKatti
Sähköinen tenttipalvelu
TamPub
Office 365 webmail
Utaposti webmail
Wentti